De Forenede Emirater, DubaiHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, De Forenede Emirater. Så, hvis du skal reise til De Forenede Emirater eller trenger overnatting på for eksempel hotell i De Forenede Emirater, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til De Forenede Emirater. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Dubai er et emirat i den føderale republikken De forente arabiske emirater. Storbyen Dubai er hovedstad og den største byen i emiratet. Dubai har størst befolkning av alle emiratene, men er etter areal det nest største etter Abu Dhabi som omfatter republikkens hovedstad og hovedsete for dens oljeindustri. Dubai består av mer enn 55% er indere og pakistanere, mens bare 15-17% er innfødte emirati. Dubai er et innholdsrikt emirat som ligger ved Persiabukta, med både sandørken, halvørken, landbruksareal, oaser og det største byområdet på den Arabiske halvøy. Dubai har store hoteller (bl.a Burj al Arab som er verden høyeste hotell) verdens største kunstige slalåmbakke (Ski Dubai), verdens største samling kunstige øyer (The World), en av verdens største fornøyelsesparker (Dubailand) og verdens høyeste skyskraper (Burj Khalifa). Man finner også en norsk sjømannskirke her.

Attraksjoner i Dubai
Dubai er byen der ørken møter hav på en eksepsjonell måte. Imponerende skyskrapere, svære hotellkomplekser og gigantiske kanaler med vakker vegetasjon er noen av ingrediensene. Dubai kan også by på noen av verdens peneste badestrender rett ved sentrum, i tillegg er det et mylder av kunstige øyer – alt sammen laget på en så imponerende måte at man blir fullstendig imponert. På badestendene i Dubai er det et massevis av aktivitetstilbud innen alle mulige vannsportsaktiviteter. I tillegg er det muligheter for tennis, golf og ridning - og du bør kanskje også sjekke ørkensurfing på brett i sanddynene.

Av andre sverdigheter i Dubai må man nevne: Gullsouken som er gate full av gullbutikker i Deira området og Kryddersouken som er en gate fylt av arabiske krydderbutikker. Turen bår også legges innom Dubai museum som viser hvordan forholdene var før oljen ble oppdaget og Dubai Zoo som har en imponerende samling pattedyr og reptiler.

Dubai som feriested
Turister fra Norge innvilges 30-dagers turistvisum ved ankomst, det krevers ikke søknad om visum på forhånd. Om du har Israelsk stempel i passet medfører det automatisk avslag på visum. Dubai er en muslimsk politistat, det betyr at turister og besøkende er trygge så lenge man følger gjeldende lover. Det er lite kriminalitet i Dubai, men voldtekter av kvinner er ikke uvanlig. Den lave kriminaliteten skyldes for det meste emiratenes strenge regler for opphold, det er kun "innfødte" som har permament oppholdstillatelse. Dermed risikerer man å bli kastet ut av landet, dersom man begår kriminalitet.

Det er store forskjeller fra vestlige land, selv om Dubai regnes for å være en av de mest liberale av emiratestatene. Det er strengt forbudt å vise følelser offentlig, selv turister kan bli fengslet for å kysse eller holde hverandre i hendene. Det er forbudt for menn og kvinner å bo sammen dersom man ikke er gift. Ugifte, gravide kvinner bør ikke å reise til  Dubai da barn utenom ekteskap er straffbart. Kvinner må tildekke ankler, bryster og hår. Leie av taxi er relativt billig, men språkferdighetene kan variere mye. Taxisjåførene er som regel utenlandske og ikke alle har like gode lokalkunnskaper.Områder, DubaiMest populære steder DubaiDubai, Dubai på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt