EgyptHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Egypt. Så, hvis du skal reise til Egypt eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Egypt, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Egypt. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Egypt

Egypt er en arabisk republikk i Nordøst-Afrika, og delvis i Sørvest-Asia på grunn av den tilhørende Sinaihalvøya. Landet grenser mot Libya, Sudan, Gazastripen og Israel. I nord har landet kyststripe mot Middelhavet og i øst mot Rødehavet.

Egypt er med sine over 80 millioner innbyggere, Afrikas nest største land målt etter befolkning. Omkring 90% av Egypts befolkning hører til islam (de fleste er sunnimuslimer), og resten er i hovedsak kristne.

Omtrent hele befolkningen bor langs Nilen eller i Nildeltaet. Egypt er avhengig av vannet fra Nilen siden landet består av 97 prosent ørken og at det faller svært lite nedbør der. Nilen er verdens lengste elv, og vannet bruker fire måneder på veien fra kildene i det indre av Afrika til Middelhavet.

Attraksjoner i Egypt

Vil du oppleve en helt unik historie eller fantastisk bading? Egypt er et helt enestående ferieland på flere måter. Pyramidene ved hovedstaden Kairo og Kongenes Dal i nærheten av byen Luxor er noen av de unike historiske severdigheter i verdensklasse Egypt kan by på.

Egypt har også noe som nordiske turister setter pris på: badestrender, krystallklart vann og varm sol. I Egypt kan du for eksempel få en uforglemmelig svømmetur sammen med unike fisker og koraller i Rødehavet.

Egypts mest populære feriesteder finner du i Alexandria, Kairo og Giza. I nord finner du Middelhavskysten og den historiske byen Alexandria. Sør ved Nildalen og det enorme Nilen-deltaet, finner du Kairo.

Kairo er en fargerik, orientalsk storby med noen av verdens beste museer, her kan du finne helt unike kulturelle og arkitektoniske skatter. Fra Kairo er det dessuten kort vei til Giza og de tre store pyramidene.

Sinai og Rødehavskysten - Egypt

Øst i Egypt kan halvøya Sinai og den solrike Rødehavskysten by på helt utrolige badesteder. Her er det fantastiske forhold for bading, snorkling og dykking. Et stykke inn i Akababukta ligger Dahab som er et lite paradis for surfere.

Sharm el Sheik som ligger sør på Sinai-halvøya har en delfinpark og en populær 18-hulls golfbane i tillegg til kjempeflotte forhold for dykking. I Sørvest finner du Hurghada-kysten med flere badebyer, attraksjoner og severdigheter som for eksempel Luxor.

 Områder, EgyptMest populære steder EgyptEgypt på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt