Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil, FrankrikeSkal du reise til Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil i Frankrike eller trenger du overnatting på hotell i Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil i Frankrike.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Frankrike

Frankrike i Europa strekker seg fra Middelhavet til Nordsjøen, og fra Rhinen til Atlanterhavet. Landet grenser til Andorra, Belgia, Italia, Luxembourg, Monaco, Spania, Sveits og Tyskland. Frankrike består av en rekke forskjellige landskapstyper, fra kystsletter i nord og vest, hvor landet grenser til Nordsjøen og Atlanterhavet, til fjellkjeder i sør (Pyreneene) og sør-øst (Alpene).

I de franske alpene finner man Vest-Europas høyeste fjell, Mont Blanc (4807 moh). I området mellom finnes andre hevede regioner som Massif Central eller Vogesene, og omfangsrike elvebasseng rundt elvene Loire, Rhône, Garonne og Seinen. De 10 største byene i Frankrike heter: Paris, Marseille, Lyon, Toulouse, Nice, Nantes, Strasbourg, Montpellier, Bordeaux og Lille.

Frankrike er Vest-Europas største nasjon og er en av verdens viktigste kultursentre grunnet landets store bidrag til kunst, litteratur, filosofi, demokrati og gastronomi. Alt som er moteriktig har ofte sitt utspring fra trendsetterne i Frankrike og særlig motehusene i Paris. Men Frankrike kan også by på deilig sommervarme, frodig natur og utrolige fjell. Frankrike er et gigantisk ferieland som alltid byr varierte opplevelser for hele familien.

Klimaet i Frankrike

Frankrike har en lang kystlinje som strekker seg fra Den engelske kanal og Atlanterhavet i vest og Middelhavet i sør. Store deler av Frankrike har derfor et kystklima: mildt og vått, og med mindre forskjell på sommer og vinter enn i innlandet. Varme luftstrømmer fra tropene gir Sør-Frankrike et tørt og varmt klima, varmerekorden for Vest-Europa er registrert sør i Frankrike.

Klimatisk variasjon, store nedbørmengder og varm luft har gitt landet grønne løvskoger med eik, bøk, platan, ask, lind og agnbøk. Sør-Frankrike har mest furusteineik- og korkeikskoger. Alpene preger de østlige deler av Frankrike. Denne fjellkjeden er ca. 70 millioner år gammel, et resultat av kollisjon mellom to av jordens tektoniske plater som bl.a. har skapt fantastiske Puy de Sancy, som er den høyeste toppen i det sentrale Frankrike.

Attraksjoner i Frankrike

Vest-Europas største land har ideelle forhold for badeferie, fjellvandringer, bilturer, familieopplevelser, alpinferie, kulturreiser, gourmetferier, gallerier og museer for å nevne noe. Badestrender finner du ikke bare på den franske rivieraen. Du finner fantastiske bademuligheter ved den nordlige grensen til Belgia og sørover mot grensen Spania og Baskerland, det er flotte bademuligheter og sandstrender langs hele kysten.

I nord finner du badestrandene Bolougne-sur-Mer og Calais. Ved Normandie og Bretagne som ligger lengre sør og vest, er det flere nydelige kystlinjer med sandstrender mellom klippene. Og fra Bordeaux og sydover mot Biarritz er det helt utrolig mange badestrender i tillegg til koselige, små badebyer. Feriebyene her har hatt badeturisme i over 200 år så du finner et glimrende tilbud til aktiviteter for hele familien.

 Områder, FrankrikeMest populære steder FrankrikeFrankrike, Frankrike på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt