Alsace-Lorraine, Champagne, Le Nord og Picardie, FrankrikeSkal du reise til Alsace-Lorraine, Champagne, Le Nord og Picardie i Frankrike eller trenger du overnatting på hotell i Alsace-Lorraine, Champagne, Le Nord og Picardie? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Alsace-Lorraine, Champagne, Le Nord og Picardie. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Alsace-Lorraine, Champagne, Le Nord og Picardie i Frankrike.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Nordøst-Frankrike består av provinsene Alsace og Lorraine, Champagne, samt Le Nord og Picardie.

Den som første gang besøker Alsace og Lorraine i Frankrike, tenker gjerne at det virker så tysk. Det er ikke uten grunn. Alsace og Lorraine har bokstavelig talt befunnet seg i skuddlinjen mellom Tyskland og Frankrike siden tidenes morgen. Bare siden 1871 har området skiftet nasjonalitet 4 ganger! I dette området er det forsvarsverk, festninger og borger fra alle tidsepoker. Alsace og Lorraine ligger langs Rhinen, og danner et vannskille mellom fjellene i franske Vogesene og Schwarzwald i Tyskland. I denne brede elvedalen er det ekstremt frodig, og flotte vekstforhold for blant annet vindruer.

Mer om Alsace og Lorraine i Nord-Frankrike

Her i Alsace ligger de større byene Strasbourg, Colmar og Mulhouse, langs Route du Vin, som også består av en rekke sjarmerende småbyer med bindingsverkshus og sjarmerende arkitektur. Lenger vest på Lorrainesiden av Vogesene-fjellene ligger byene Nancy, Metz, Verdun, Toul og Thionville. Nord-Frankrike var skueplass for noen av de blodigste kampene både under den første og annen verdenskrig. Spesielt kjent for dette er byen Verdun. Her står det mektige Ossuaire de Douaumont, et prosjektilformet tårn midt blant tusenvis av steinkors på slagmarken der ett av verdenshistoriens blodigste slag mellom tyskere og franskmenn. 130.000 unge menn mistet livet her i 1916-1917. Byene Toul og Metz har hver sin vakre St.-Etienne-katedral, begge grunnlagt på 1200-tallet.
Verd å vite om Champagne, Le Nord og Pickardie

Champagne i Frankrike

Champagne er en provins nordøst i Frankrike, som består av et flatt jordbruks- og vindyrkingslandskap, med byene Reims, Troyes og Epernay som de viktigste byene. Reims er spesielt kjent som campagneprodusentenes hovedstad, samt for den praktfulle gotiske katedralen Notre Dame de Reims. Glassmaleriene fra 1200-tallet er bevart. Skulpturene ved de tre hovedinngangene er berømte eksempler fra den utviklingen innen skulptur som skjedde i gotikken, da naturalismen innen skulptur gjenoppsto for første gang siden romertiden. Originalene til en del av skulpturene befinner seg i 1400-tallsbygget Palais du Tau, den gamle erkebiskopresidenten rett ved siden av katedralen. (Ikke glem dette!) Her i Reims skal for øvrig Saint Remi ha døpt hedningen kong Klodvig i år 496, og her ble Hugo Capet salvet og kronet som Frankrikes (må ikke forveksles med Frankerriket) første konge i år 987. I Reims er også Porte Mars fra romertiden bevart. Epernay er en annen champagneby, mest kjent for et omfattende nettverk med kalksteinsgrotter til oppbevaring av champagne.

Om drikken champagne

Champagne har helt siden romertiden hatt ry for utmerkede forhold for dyrking av vindruer. Sluttproduktet hadde imidlertid et lite problem heftet ved seg, nemlig at vinen boblet og vinflaskene lett eksploderte. En djerv og fremsynt munk ved navn Dom Pérignon fant på slutten 1600-tallet ut at han likte denne sprudlende vinen. Han fant en metode å blande ut vinen, stabilisere den, tilsette en bestemt mengde sukker, slik at den gjæret to ganger. I tillegg ble det eksperimentert frem flasker med ekstra solid bunn, som klarte å motstå trykket fra champagnen.

Arkitektur i Champagne i Frankrike

Champagne og Nord-Frankrike for øvrig kan by på mange eksepsjonelle kirkebygg, i særdeleshet gotiske katedraler. De mest kjente er katedralene i Reims, Amiens, Laon og Beauvais, men det fines en rekke flotte bygg som er verd å stoppe ved. Byer i Champagne, som L’Épine, Charleville-Mézières, Troyes, Langres, Chalon-en-Champagne og Chaumont har alle praktfulle katedraler. Merk at det også finnes en helt egen type bindingsverkskirker rundt Lac du Der-Chantecoq.


Le Nord og Picardie i Frankrike

 

Familieopplevelser og bademuligheter i Le Nord og Picardie i Frankrike

Området fra grensen i nord mot Belgia, til noen kilometer syd for Calais er nesten en eneste sammenhengende sandstrand, kun avbrutt av byen Dunkerque. Her kan du leie solsenger og her er det ypperlige forhold for hele familien. Her er også flotte forhold for brettseglere, ettersom det er ganske vindfullt her. Med jevne mellomrom ligger det småbyer langs kysten der man kan spise lunsj eller middag. Her er også flere hoteller hvor man kan bo, hvis familien ønsker å oppholde seg her lenger. Også sør for byen Boulogne-sur-Mer er det praktfulle strender. Her vil du finne en ganske spesiell arkitektur, som er særegen for denne delen av Frankrike. Det er mange kafeer, restauranter og barer i Boulogne. Calais, Dunkerque og Boulogne-sur-Mer i Frankrike er også reisemål for engelskmenn som kommer hit med ferge for å feste og ha det gøy, uten at det ødelegger opplevelsen av byene. For barna kan det fantastiske akvariet og havsenteret Nausicaa nord for Boulogne bli et minne for livet. Du finner for øvrig bunkere fra første og annen verdenskrig langs hele kysten.

Dunkerque, Calais og Boulogne-sur-Mer i det nordlige Frankrike


Kanalbyene Dunkerque, Calais og Boulogne-sur-Mer er viktige havnebyer, som er trafikkert av både ferger og lastebåter av forskjellige slag. Området er innfallsport for både Storbritannia og Belgia. Her er mye industri og ditto tungtransport via både motorveier, jernbane og sjø. Provinsen Le Nord og Picardie er kjent for sitt spesielle kjøkken, i stor grad basert på sjømat. Blåskjell med pommes frites er en spesialitet her. I hele det flamske Nord-Frankrike har ølet en sentral plass, med en rekke spesialiserte bryggerier. Dette er enda mer karakteristisk i nabolandet Belgia. Området er også i stor grad preget av jordbruk og feavl.

En spennende kyst med mange vakre småbyer

Langs kysten, som delvis er dekket av milelange sandstrender, og avbrutt av klippeformasjoner og kupert terreng, ligger det mange vakre småbyer hvor man både kan se artig arkitektur, gammel bebyggelse og oppleve hvordan folk lever i denne delen av Frankrike. Fordi klimaet er varmere lever menneskene her mye mer utendørs enn det vi er vant til hjemmefra. Tilbudet av kafeer og restauranter er derfor stort og allsidig. Vanlig mennesker spiser gjerne ut flere ganger i uka. Restaurantene har derfor alltid et utvalg treretters menyer, som er svært rimelige. Det er spennende også for barna å besøke disse ofte pittoreske småbyene. For dem fortoner den fremmedartete arkitekturen seg gjerne som et slags eventyrland.Steder, Nord-FrankrikeMest populære steder FrankrikeNord-Frankrike, Frankrike på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt