Feriehus, hotell, fly og leiebil, Marseille i Provence Sør-Frankrike, FrankrikeSkal du reise til Marseille i Provence i Frankrike eller trenger du overnatting på hotell i Marseille i Provence? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Marseille i Provence. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Marseille i Provence i Frankrike.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Marseille i Provence, Frankrike

Marseille er en vakker ferieby med et deilig middelhavsklima ved Frankrikes middelhavskyst, Provence. Den er Frankrikes nest største by med over en million innbyggere, og rundt fire millioner om man regner områdene rundt. Marseille er også Frankrikes viktigste havneby og hovedstad i den franske regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Terrenget i og rundt byen er ganske bratt, mot nord og øst stiger terrenget og når en høyde på rundt 1 150 meter ved fjellet Sainte-Baume, noe øst for byen. Mot nordvest ligger en stor brakkvannssjø, Étang de Berre, der også flyplassen Marseille Provence lufthavn ligger.

Severdigheter i Marseille

Med sitt hellenske opphav regnes Marseille i Provence faktisk som Frankrikes eldste by. Marseille i Frankrike har blitt påvirket av grekere, persere, keltere og romere gjennom historien, så man kan finne arkitektur og kulturskatter fra flere perioder i denne sjarmerende byen.

På høyden over havnen ruver katedralen Notre-Dame-de-la-Garde 155 meter over havet, med et fantastisk 46 meter høyt tårn toppet av en flott madonnastatuett.

I og rundt Marseille i Provence i Frankrike kan man finne ideelle forhold for barnefamilier og badeliv, rett ved havnen finner du flere sandstrender, rullesteinstrender og lune bukter med herlige bademuligheter. Også i sentrum av Marseilles er det fine badestrender. Badeparken Prado ved sentrum har særlig flotte forhold for barna.

Mot øst og vest fra Marseille er det imponerende hvite klipper, små sandviker og rullesteinstrender. Her kan man klatre, dykke eller gå en deilig tur i naturskjønne omgivelser. I bukten ved byen ligger fire mindre øyer, på en av de ligger det gamle fengselet Château d'If kjent fra romanen Greven av Monte Cristo.

Også maten og kunsten man kan oppleve i denne vakre og varme byen er verdt turen. Fra Marsielle kan man også ta lyntog til Paris for å oppleve enda mer av Frankrike.

 
Steder, Sør-Frankrike

Marseille, Frankrike på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt