Sørvest-Frankrike, Frankrike

Skal du reise til Sørvest-Frankrike i Frankrike eller trenger du overnatting på hotell i Sørvest-Frankrike? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Sørvest-Frankrike. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Sørvest-Frankrike i Frankrike.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger


Sørvest-Frankrike består av provinsene Poitou og Aquitaine, Périgord, Quercy og Gascogne, samt Pyrinéene.

Familieopplevelser, sol og bading i Poitou og Aquitaine i Frankrike: Disse to provinsene dekker et enormt område i Frankrike. Hele 25 % av landet kystlinje befinner seg her, og er praktisk talt en eneste lang strekning med sandstrender, kun avbrutt av enkelte byområder og noen elvemunninger. Spesielt sørover fra munningen av elven Gironde, som renner gjennom Bordeaux. Herfra er det enorme strender, brede, med flott finkornet hvit sand, med sanddyner innenfor. Merk også øyene utenfor Ra Rochelle, Ile de Ré og Ile dÓléron. Her er det fasjonable småbyer med hvite murhus og små luksushoteller, flotte strender og mye rart å se. Poitou og Aquitaine består av mye kyst, men også et stort innland. Bordeaux er den største og mest kjente byen, selv om også den nordlige Poitiers og den vestlige La Rochelle er vel kjente. Klikk på linken les mer nedenfor, så finner du mer nyttig informasjon om Sørvest-Frankrike.

Mer om sol og bading i Poitou og Aquitaine i Frankrike

Strendene sør for Bordeaux er uhyre populære blant franskmennene, både på grunn av den finkornede sanden, størrelsen og det faktum at strendene som regel er svært langgrunne. Her er det også sanddyner som gir ly, hvis vinden er sterk. Den første delen av denne kysten, Côte des Landes, har mange flotte strender med koselige badebyer der barnefamilier kan oppleve vellykkede ferier. Fra den øverste byen på denne kysten Soulac-sur-Mer, ligger det badebyer med jevne mellomrom helt ned til Bayonne og Biarritz. I rekkefølge fra nord til syd heter de Montalivet-les-Baignes, Hourtin-Plage, Carcans-Plage, Lacanau, Océan, og så blir stranden avbrutt av et lite elvedelta. Deretter kommer kysten Côte d’Argent (gullkysten) med badebyene Arachon, Pyla-sur Mer, Biscarosse-Plage, Mimizan-Plage, Contis-Plage, Vieux-Boucau, Le Penon, Hossegor, Capbreton, Labenne-Océan, og Bayonne. Deretter fortsetter Côte Basque til Spanias grense med badebyene Biarritz, Bidart, St. Jean de Luz, og tilslutt Hondaribbia, Irun og Hendaye rundt en bukt. Over alt her finner du gjestfrihet, kjempefine strender, tilbud tilrettelagt for barnefamilier og alt det som skal til for å få en fin sommerferie.

Poitou og Aquitaine for kulturinteresserte

Romerne inntok i sin tid hele området, og mange fine rester etter deres nærvær er å finne over alt i Poitou og Aquitaine. Aquitaine var i tidlig middelalder etter romertiden et hertugdømme, med et helt eget språk – kanskje likt baskisk – som ikke er indoeuropeisk. Altså et eldre språk enn den hovedspråkgruppen som de andre europeiske språkene tilhører. I dette landskapet finnes det også en omfattende 1000 år gammel kulturarv – de romanske kirkene, mye fordi pilegrimsrutene til Santiago del Compostela i Nord-Spania passerer gjennom. Her, som i mange andre deler av Frankrike, tar man vare på kulturarven sin. Du vil derfor finne gamlebyer med middelalderarkitektur over alt, og særlig i forbindelse med de romanske kirkene. Et godt råd er alltid å se etter en by med katedral eller middelalderkirke. Her finner du garantert trivelige gamlebykjerner med stemningsfull atmosfære, restauranter, barer og fortauskafeer. Simpelthen fordi menneskene her elsker disse kvarterene. Ofte er det litt dyrere her på grunn av turistfaktoren, men det er det verdt.
 

Bordets gleder - vinen, maten og lokale spesialiteter i Poitou og Aquitaine, Frankrike

Bordeaux er mye mer enn en by. Bordeaux er et begrep og et vinlandskap. I Bordeaux har det vært drevet vindyrking og -produksjon helt fra før romertid. Vi vet at byen ble anlagt av gallere senest 300 år før Kristus, og at den ble romersk en gang mellom år 59 og 50 før Kristus. Man antar at vinduene kom med romerne, men det også forhold som taler for at vindruer ble dyrket her tidligere, og at de kom med grekerne allerede på 600-tallet.

Litt om området Gers

I Gers, som har navnet etter elven som renner nordover fra Pyrineene gjennom byene Auch og Fleurence og munner ut i den større elven Garonne, har det bodd mennesker siden uminnelige tider. Området var opprinnelig bebodd av neandertalere, som ble fortrengt av cro magnon-mennesket cirka 30 tusen år før vår tidsregning. Gjennom de siste to tusen årene har arkitekturen, byene og landbruksproduktene tydelig preg av romersk innflytelse. Renessansen nådde området først i siste halvdel av 1500-tallet. Langvarige og ødeleggende religionskonflikter gjør at Gers utvikles sent, noe som forsterkes av mangel på transportveier til havnene i vest. Resultatet ble en isolasjon som i dag kommer oss til gode, fordi det bestående i liten grad er blitt endret gjennom de siste århundrene.

Litt mer om Gers

Gjennom 1600-tallet blir området spesielt kjent for sine mange dyktige offiserer og soldater, som utmerker seg ved å være både kongetro og lojale. Mange lar seg verve til kongens hær, og de beste rekrutteres til og med til kongens private livgarde i Paris. Alexander Dumas skildrer denne tidens drama – kampen mellom kirken og kongehuset – i det store bokverket De Tre Musketerer. Den kanskje mest kjente av musketerene, for øvrig den fjerde, heter d’Artagnan og kommer fra Castelmore i nærheten av Auch. D`Artagnan, eller Charles de Batz de Castelmore som han egentlig het, er blitt et symbol for både Gascogne og Gers, og er til stede i mange av skulpturene, kunsten og på produktene fra regionen. Området regnes i våre dager som en av Frankrikes uoppdagede perler. Kulturlandskapet er intakt, ingen industrialisering av betydning har funnet sted, og landskapet fremstår derfor som den rotekte, originale delen av det landlige Frankrike. Det finnes flere overlappende områdeinndelinger for regionen. Armagnac, Gascogne eller Gers vil gi mening ut i fra hva man snakker om, brandy, vin eller geografi.

Gers, Gascogne og Armanac – bordets gleder

Det sørvestlige Frankrike har i likhet med andre områder et omfattende utvalg av regionale spesialiteter. Gers er for mange best kjent i forbindelse med Armagnac og vinområdet Gascogne. Armagnac-regionen er delt i 3 subregioner (Bas-Armagnac, Haut Armagnac og Tenareze). Vin de Pays de Cotes de Gascogne er kjent som friske, fruktige og tørre hvitviner. Stort sett brukes lokale druesorter. Gers er for øvrig et av de opprinnelige områdene for produksjon av foie gras, eller gåselever som vi kjenner den som i Norge.  Gåselever produseres etter hvert også andre steder i Frankrike, i tillegg Belgia. Men det var altså i landlige Gers at det hele startet. Foie gras produseres i flere varianter og selges både som fersk foie gras, konservert foie gras og som confit eller paté. Til tross for at rikelig tilgang på slike råvarer, er Gers det området i Frankrike som er kjent for å ha den lengste levealderen og den laveste hyppigheten av hjerte- og karsykdommer. Dette kalles for ”The Gascogne paradox” og det kan virke som at et liv med lite stress og gode råvarer, supplert med moderat bruk av rødvin og Armagnac, kan ha heldige effekter for helsen. Skål for det.


Hvis du har lyst til å bo på hotell med norsk vertskap i Sørvest-Frankrike, så klikk på Barbotan-les-Thermes. Du kan lese mer om selve hotellet på:

http://www.cantegrit.com/index.php?id=1,0,0,1,0,0Steder, Sørvest-FrankrikeMest populære steder FrankrikeSørvest-Frankrike, Frankrike på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt