Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil, HellasSkal du reise til Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil i Hellas eller trenger du overnatting på hotell i Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil i Hellas.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Hellas

Hellas Hellas ligger i Sørøst-Europa og er også kalt Grekenland, innbyggerne kalles også grekere. Hellas grenser til Albania, Makedonia, Bulgaria og Tyrkia. Hellas har mange destinasjoner som er tilgjengelige for feriereisende, både på fastlandet og på øyene. Fastlands-Hellas består av den sørligste delen av Balkan, (også kalt det greske fastlandet) og halvøya Peloponnes. Hellas' to største byer, Athen og Thessaloniki, ligger her. I

 tillegg består Hellas av 1425 store og små øyer, 166 av øyene er bebodd. Øyene er delt inn i øygruppene Kykladene, Dodekanesene, Sporadene, de Ioniske øyer, de nordøstlige Aegiske øyer og de Saroniske øyer. Øya Kreta ligger ikke i noen av disse øygruppene, det gjør heller ikke Kypros, som ofte assosieres med Hellas, selv om øya geografisk ligger nærmere Tyrkia.

Klimaet i Hellas
Hellas har et typisk middelhavsklima, men det kan være kalde vinterdager, og det hender at temperaturen kryper under minus på gradestokken. Det kan også i fjellene noe som gjør denne delen av Hellas populært for skiturister. Størstedelen av Hellas har forholdsvis mild, fuktig vinter og tørr, varm sommer. Gjennomsnittstemperaturen i Hellas om sommeren er 28 grader, men det er ofte mye varmere. I juli og auguster det ikke uvanlig at temperaturen stiger over 40 grader. Det er varmt i Hellas fra april til oktober, og det er på denne tiden at det er best å reise til Hellas. Husk at høy solfaktor er lurt, ikke vær redd for å overdrive med solkremen i Hellas om sommeren.

Attraksjoner i Hellas
Hellas er landet som kan tilby det mest for ferierende og grekerne er svært vennlige. Her finner du flotte ferieområder og hvite strender med turkisblått vann. Det er en mengde nydelige destinasjoner på fastlandet, på halvøya Peloponnes og det mer ukjente Hellas nord for Athen og opp mot Halkidiki. De greske øyene er absolutt verdt et besøk, her finner du mange mindre og større øyer, alle med sin spesielle historie og stil.

På øyene kan du besøke vakre ferie- og badebyer, som vanligvis har en gammel fiskerhavn som senter. Badestrender finnes i alle størrelser og varianter. Enkelte øyer har godt regulerte strender med solsenger, parasoller man kan leie og strandkafeer. Andre strender i Hellas ligger mellom klipper og du kan faktisk bade og sole deg helt alene. Hellas også veldig mange historiske severdigheter som alle er verdt et besøk.

Gresk mat
Det greske kjøkkenet er variert og har mange spennende retter å by på og mange turister reiser hit på grunn av det greske kjøkkenet. Gresk salat er den mest kjente salaten fra Hellas og lages bl.a. av oliven og fetaost.
Mousakka og Souvlaki er heller ikke lett å unngå i Hellas, Pita og Tarhana er også typisk gresk mat og finnes omentrent på alle restauranter. Et skikkelig gresk måltid består gjerne av flere små forretter, en hovedrett med grillet kjøtt av lam eller geit, gjerne i en stuing, eller fisk, med grønnsaker og salat. Desseren består som regel av ost eller søte kaker i honning.Områder, HellasMest populære steder HellasHellas, Hellas på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt