Rhodos, Hellas

Skal du reise til Rhodos i Hellas eller trenger du overnatting på hotell i Rhodos? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Rhodos. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Rhodos i Hellas.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger


Verd å vite om Rhodos i Hellas.

Rhodos Rhodos (eller Rodos) er en vakker, gresk øy som ligger to mil sørvest for Tyrkia, i det østlige Egeerhavet. Det bor rundt 120.000 mennesker på øya, over 5.000 av dem i Rhodos by, som er øyas hovedstad. Rhodos by ligger på nordtuppen av øya, hvor ca. halvparten av Rhodos' totale befolkning bor. Lindos er den nest største byen på Rhodos, de fleste andre byene og landsbyene på Rhodos som Trianta, Kallithea, Paradisi, Lindos og Pefkos ligger på kysten av øya. Nordvestsiden av Rhodos i Hellas har for det meste et flatt landskap innenfor kystlinjen, og det kan være mye vind og bølger, men om du er vindsurfer passer nok det perfekt. Det er flere kjempebra badesteder langs kysten og langt forbi flyplassen, til klippelandskapet mot øyas sydspiss. Her finner du vakre bukter med strender som for det meste består av rullestein. Landskapet på øya er kupert, spesielt langs kysten av Rhodos. Attavyros-fjellet er Rhodos' høyeste fjell og rager 12.00 meter over havet. Det indre landskapet av Rhodos er lite befolket, og er stort sett dekket av furuskog som bl.a. huser den eksotiske rhodiske hjorten. Rhodos har et deilig temperert middelhavsklima, med lange, varme sommere og korte, milde vintre. De kaldeste månedene er januar og februar, med en snittemperatur på 12 °C, mens de varmeste er juli og august, med en snittemperatur på 26 °C. Severdigheter i Rhodos I et historisk perspektiv er øya verdenskjent for Kolossen på Rhodos, Kolossen er nemlig ett av Verdens syv underverker. Petaloudes-dalen er også en populær attraksjon på Rhodos, store mengder av Bjørnespinnesommerfugler samler seg der i løpet av sommermånedene. Rhodos’østside har mye roligere vindforhold, der er det varmere og blåser mindre. Rhodos har en rekke fine badestrender og små, koselige fiskerlandsbyer, de beste badestrendene på Rhodos finner du ved Tsampika. Den milelange badestranden Afandou er svært populær, men Faliraki-stranden har finere sand. Dessuten har Faliraki masse å tilby innen vannsport og om natten et yrende uteliv. Et stykke opp i fjellet kan du se det eldgamle Moni Tsampika-klosteret, som ligger langs en av veiene som går over fjellene på Rhodos.

Rhodos


Rhodos (eller Rodos) er en vakker, gresk øy som ligger to mil sørvest for Tyrkia, i det østlige Egeerhavet. Det bor rundt 120.000 mennesker på øya, over 5.000 av dem i Rhodos by, som er øyas hovedstad. Rhodos by ligger på nordtuppen av øya, hvor ca. halvparten av Rhodos' totale befolkning bor. Lindos er den nest største byen på Rhodos, de fleste andre byene og landsbyene på Rhodos som Trianta, Kallithea, Paradisi, Lindos og Pefkos ligger på kysten av øya.


Nordvestsiden av Rhodos i Hellas har for det meste et flatt landskap innenfor kystlinjen, og det kan være mye vind og bølger, men om du er vindsurfer passer nok det perfekt. Det er flere kjempebra badesteder langs kysten og langt forbi flyplassen, til klippelandskapet mot øyas sydspiss. Her finner du vakre bukter med strender som for det meste består av rullestein. Landskapet på øya er kupert, spesielt langs kysten av Rhodos. Attavyros-fjellet er Rhodos' høyeste fjell og rager 12.00 meter over havet. Det indre landskapet av Rhodos er lite befolket, og er stort sett dekket av furuskog som bl.a. huser den eksotiske rhodiske hjorten. Rhodos har et deilig temperert middelhavsklima, med lange, varme sommere og korte, milde vintre. De kaldeste månedene er januar og februar, med en snittemperatur på 12 °C, mens de varmeste er juli og august, med en snittemperatur på 26 °C.


Severdigheter i Rhodos

I et historisk perspektiv er øya verdenskjent for Kolossen på Rhodos, Kolossen er nemlig ett av Verdens syv underverker. Petaloudes-dalen er også en populær attraksjon på Rhodos, store mengder av Bjørnespinnesommerfugler samler seg der i løpet av sommermånedene. Rhodos’østside har mye roligere vindforhold, der er det varmere og blåser mindre.


Rhodos har en rekke fine badestrender og små, koselige fiskerlandsbyer, de beste badestrendene på Rhodos finner du ved Tsampika. Den milelange badestranden Afandou er svært populær, men Faliraki-stranden har finere sand. Dessuten har Faliraki masse å tilby innen vannsport og om natten et yrende uteliv. Et stykke opp i fjellet kan du se det eldgamle Moni Tsampika-klosteret, som ligger langs en av veiene som går over fjellene på Rhodos.Steder, RhodosMest populære steder HellasRhodos, Hellas på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt