IndiaSpar tid når du skal reise til India eller trenger overnatting på hotell i India. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til India.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


India India er det største landet i Sør-Asia. Hovedstaden i India er New Delhi, andre store byer i India er Mumbai (Bombay), Kolkata (Calcutta) og Chennai (Madras). India er delt opp i 28 delstater og 7 territorier, inkludert hovedstadsterritoriet for Delhi. Landet har en felles grense med Pakistan i vest og nordvest, Kina, Nepal og Bhutan i nord. India grenser også mot Burma og Bangladesh i øst og sørøst. India deles vanligvis opp i fire store geografiske regioner: Himalaya-fjellområdet, de nordlige elveslettene, Deccan-platået og kyst-lavlandene. Det sørlige India ligger mellom Arabiahavet og Bengalbukta. India har også tre små øygrupper: Lakshadweep, ved sørkysten; Andamanene og Nikobarene mot sørøst og Sunderbans i Gangeselva-deltaet mot øst.

Hele den nordlige delen av subkontinentet domineres av fjell, med områdene Himalaya, Hindu Kush og Patkai. Faktisk så har mange av Indias elver har sin opprinnelse i Himalaya. Kyststripen er over 7 500 km lang og grenser i vest mot det Arabiske hav, i sør mot Indiahavet og i øst mot Bengalbukta. Klimaet varierer fra tropisk monsun i sør til temperert/kaldt i nord. India er verdens syvende største land, verdens nest mest folkerike land og verdens største demokrati. Det kan anslås at hvert tiende menneske på kloden bor i India.


Transport i India
Togreiser med Indian Railways er utbredt og den vanligste reisemåten over lengre distanser i India, jernbanen dekker nesten hele India. Den samlede lengden på jernbanenettet er over 63 000 km, noe som gjør det til verdens fjerde største nasjonale jernbanenettverk. India har også mange flyselskap: Jet Airways, Kingfisher Airlines, Air India, Indian Airlines og Paramount Airways, samt lavprisselskapene SpiceJet, IndiGo og JetLite. Du kan reise rundt i India til de viktigste internasjonale flyplassene som er Chhatrapati Shivaji i Mumbai, Indira Gandhi i Delhi, Netaji Subhash Chandra Bose i Kolkata, Chennai, Trivandrum, Sardar Vallabhbhai Patel i Ahmedabad, Bangalore, Raja Sansi i Amritsar og Cochin.

Attraksjoner i India
India byr på imponerende arkitektur, historiske bygninger, eksotiske smaker og lukter i tillegg til vakre naturopplevelser. Severdigheter som Taj Mahal og de idylliske Goa strendene anbefales. Du kommer også til å bli imponert over det det smakfulle indiske kjøkkenet.

India har flere steder som står på UNESCOs liste over Verdensarven: Agra Fort, Ajanta grottene, Buddist monumenter ved Sanchi, Chhatrapati Shivaji Terminus (tidl. Victoria Terminus), Kirker og kloster i Goa, Elephanta grottene, Ellora grottene, Fatehpur Sikri, Great Living Chola Temples, Hampi, Mahabalipuram, Pattadakal, Humayuns grav i Delhi, Khajurahos monumenter, Mahabodhi Tempel, Mountain Railways of India, Nanda Devi og Valley of Flowers nasjonalpark, Qutb Minar kompleks i Delhi, Red Fort, Rock shelters of Bhimbetka, Soltempelet, Konârak og Taj Mahal.

Indias gigantiske dyrereservater gir deg minner for livet. Du finner nesten alle typer ville dyr i et og samme land. India lar deg oppleve imponerende landskaper med blant annet slanger, elefanter, løver og aper. Listen over hva du kan oppleve er nesten uendelig, så for å si det enkelt: landet må oppleves!
Områder, IndiaMest populære steder IndiaIndia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt