IslandHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Island. Så, hvis du skal reise til Island eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Island, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Island. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verdt å vite om Island

Island er et nordisk land som ligger på en øy i nordatlanteren like syd for polarsirkelen. Island ligger like sør for polarsirkelen, om lag 1000 km vest for Norge og hovedstaden heter Reykjavik. Island er verdens attende største øy og den nest største i Europa (etter Storbritannia).

Øya ligger også over et såkalt varmepunkt som gjør at Island har jordskjelv og vulkanutbrudd. Men den geologiske aktiviteten gir også varme kilder som islendingene utnytter til oppvarming, kraftproduksjon og som turistattrakjson.

Island har en aktiv "bassengkultur" i de mange svømmebassengene også utendørs, som er varmet fra varme kilder. Reykjavík har sju offentlige bad, av dem er kun ett under tak.

Island deles grovt sett i to deler: kystområdene som er innskåret av fjorder, og innlandet som for en stor del består av fjellområder, lavaørkener og isbreer. Befolkningen bor stort sett langs kysten, særlig i området rundt Reykjavík sørvest på Island. Det går vei rundt hele øya, og det er mulig å krysse innlandet med terrengbiler.

Attraksjoner på Island

Island kan by på et over 2 100 meter høyt fjell, Hvannadalshnjúkur, elven Þjórsá som er hele 237 km, de store innsjøene Þórisvatn og Þingvallavatn.

Her kan du også oppleve isbreene Vatnajökull og Langjökull i tillegg til vulkanene Hekla og Katla. Isbreen Vatnajökull er den nest største isbreen i Europa, etter Austfonna på Svalbard. Den dekker 8 100 km² av den 103 000 km² store øya.

Klimaet på Island er atlantisk men nyter godt av den varme golfstrømmen. Middeltemperaturen i Reykjavík er 11°C i juli og -1°C i januar. Den nordøstlige delen av Island ligger i regnskyggen fra de store breene og har tørt klima.

Reykjavík har om lag samme årsnedbør som Oslo, men like mange dager med regn som Bergen. Tar man turen opp til Island, vil man finne en øy som ikke bare har en enestående natur, men også spennende kultur og historie.

 Områder, IslandMest populære steder IslandIsland på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt