Fly, hotell, feriehus og leiebil, Terracina Roma, Lazio og vestkysten, ItaliaSpar tid når du skal reise til Terracina eller trenger overnatting på hotell i Terracina. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Terracina.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Terracina

Den vakre ferie- og badebyen Terracina befinner seg 76 kilometer sørvest for Roma. Terracina er et meget populært utfartssted for romerne, som sørger for at innbyggertallet på 43.000 dobles og vel så det. Det er ikke så mange internasjonale feriegjester her. Terracina ligger lunt og flott til innerst i en bukt, under en markant åsrygg som er starten på et fjellmassiv som strekker seg innover i landet. Badestrendene her er suverene, og strekker seg mil på mil i begge retninger, med unntak av et par kilometer klippelandskap i retning øst, foran høydraget. Terrancina består av en nyere bydel som strekker seg vestover langs de flotte badestrendene, og en historisk bydel innunder åsryggen. I den moderne bydelen vrimler det av kafeer, restauranter og barer, ikke minst langs badestrendene, som for øvrig er regulerte og organiserte, slik at du kan leie solsenger og parasoller. Nattlivet er begrenset og det er få nattklubber og diskoteker. Om våren og høsten kommer det mange surfere og kitere hit, mens strendene om sommeren er stengt for disse, på grunn av alle badegjestene. Badestrendene er langgrunne og Terracina passer godt for barnefamilier. Fra havnen går en sjarmerende kanal oppover i byen.

Mer om Terracina - shopping

Selv om Terracina ikke er så stor har byen en god del butikker for å imøtekomme turistenes behov. Det er et temmelig bra utvalg innen både sportsutstyr og klær for strand- og badeliv. Her er også et bredt utvalg innen utstyr til både sportsfiske og dykking, som gjerne foregår ved foten av høyden, øst for havnen for fisker- og fritidsbåter eller noen kilometer sørvestover, på neset utenfor San Felice Circeo, der strendene slutter. Som i alle andre italienske byer av en viss størrelse er det en del motebutikker i Terracina. Hver torsdag er det dessuten et stort utendørs marked i Terracina, som er meget populært og artig å oppleve. Da ledes trafikken bort fra hovedgaten, slik at folk kan rusle rundt blant en mengde boder og som selger nær sagt alt mulig, inklusive sko, lærvarer, vesker, klær og lokale spesialiteter innen matvarer. Du bør absolutt også ta en tur innom en av de mange små delikatesse- og spesialbutikkene innen matvarer, som finnes spredt rundt i Terracina Her, som eller i Italia, er det et omfattende utvalg av lokale og regionale viner, oster, meieriprodukter, spekepølser og skinker, for ikke å snakke om fisk og skalldyr: Terracina har gjennom århundrene hatt fiske som en viktig næringsvei. Allerede under romertiden ble fisk og skalldyr daglig transport til Roma på bestilling eller for salg. Mange av butikkene og ikke minst restaurantene, har spesialisert seg innen fersk fisk og skalldyr.

Mer om Terracina

Terracina er imidlertid mye mer enn bare en ferie- og badeby. Terracina har en historie som strekker seg nesten 3 tusen år tilbake i tid. Byen ble grunnlagt av etruskerne og sebere overtatt av en lokal stamme, Volcierne, som ga byen navnet Anxur. Romerne etablerte etter flere kriger og mye frem og tilbake, en marinebase her i år 329 før Kristus. Terrancina ble i antikken en av de viktige romerske byene, på grunn av sin strategiske beliggenhet. Terracina ligger nemlig ved Via Appia, et av de få steder der denne viktige hovedveien i Romerriket møter havet. Via Appia ble bygget allerede i år 312 før vår tidsregning, fra Brindisi helt i sør på hælen, til Roma. På høyden over byen, Monte Angelo, troner fundamentet til det romerske Jupitertemplet. Herfra har man har en unik utsikt mot innlandet, over havnen og gamlebyen. Det ble avdekket rester etter romersk bebyggelse og veien Via Appica, i sentrum av gamlebyen under den andre verdenskrig, etter at allierte fly bombet området. Heldigvis førte ikke dette til total ødeleggelse av den vakre gamlebyen. Ved siden av Piazza del Municipo, mot høyden, kan du i dag se rester av et forum fra Romertiden, Via Appia og flere vakre bygg fra middelalderen. 

Mer om Terracina fra middelalderen

På den store åpne plassen Piazza del Municipo ligger Tarracinas vakre Duomo, Cattedrale San Pietro e Cecareo fra 1000-tallet, innviet i år 1074, bygget på bygningskroppen til et romersk tempel, som du fortsatt kan se restene av. Det høye kirketårnet – eller campanilen – ruver over gamlebyen med sine flotte blindarkader og vinduer i romanskgotisk blandingsstil. Du kan fremdeles gå på den to tusen år gamle tempeltrappen som leder opp til Duomos vestportal og elegante portico båret av antikke søyler med joniske kapiteler og baser med voktende løver fra tidlig romansk tid. Porticoen har vakre mosaikker fra 1100-tallet, mens gulvmosaikkene er fra 1200-tallet og lagt av våre fjerne slektninger, normannere fra Sicilia. Til høyre finner du et palass fra første halvdel av 1300-tallet i gotisk stil, Palazzo Venditti. Ved siden av dette er det bygningsrester etter et annet tempel, Capitoleum fra det første århundret før vår tidsregning. På den sentrale plassen Piazza del Municipo finner du koselige restauranter og kafeer med utendørs servering. Ved siden av Duomo finner du det moderne rådhuset bygget i en litt ubestemmelig arkitektonisk stil inntil det digre gamle rådhustårnet. Rådhuset huser et flott arkeologisk museum med lokale funn av gresk, etruskisk og romersk opphav. Flere romerske keisere hadde sommerresidenser her.

Mer om gamlebyen i Terracina

Gamlebyen i Terracina ligger rundt Piazza del Municipo, og for dem som trives i gamle omgivelser, finnes det en mengde smug og passasjer å utforske. Her går det smale brosteinsgater og bueganger der gammelt og enda eldre bygninger ligger om hverandre. Her er triumfbuer fra romertid, middelalderbygninger med gotiske dører og vinduer fra 12-1300-tallet intakt og innimellom ligger Via Appica avdekket med sin blankslitte steinsetting. Det finnes flere byporter i den fortsatt delvis eksisterende bymuren fra bysantinsk tid og middelalderen.  Terracinas ”centro historico” har flere kirker fra så vel romansk som gotisk tid, samt renessansen og barokken. Andre kirker av interesse er San Domenico fra første halvdel av 1200-tallet – utvidet I år 1298 – og San Francesco fra år 1222 i en spesiell cistersinsk gotisk stil som vi også finner i det store Fossanova-klosteret et par mil nord for Terracina.

Terracina og kommunikasjoner

Nærmeste jernbanestasjon med forbindelse til Roma og Napoli ligger i byen Monte San Biagio. Det går tog hit omtrent hver time fra jernbanestasjonen i Terracina, som ikke nødvendigvis korresponderer med togavgangene til Roma eller Napoli. Togturen tar drøye 20 minutter. Billetter til toget kjøpes på kafeen ved siden av stasjonen - ikke på toget slik du er vant til hjemmefra. Togreisen fra Monte San Biagio til Roma tar en og en halv time. Merk deg at toget som stopper her går mellom Napoli og Roma. Når du bestiller billett fra Roma må du bringe på det rene at toget virkelig stopper i Monte San Biagio. Du må ikke ta toget som går direkte til Napoli – merket ”Napoli Diritissimo”. Husk også at i Italia er det slik at alle togbilletter må betales og stemples før du stiger på toget.  Det går direktetog mellom Roma og Monte San Biagio tre ganger om dagen og ikke på søndager. Sjekk togtider på www.trenitalia.it

Terracinas omgivelser

Terracina ligger vakkert til på en kystlinje med flere fine ferie- og badebyer, som Sperlonga og Gatea i sørøst, og nabobyene Porto Badino, Torre Olevola, Torre Vittoria og San Felice Circeo i vest. Klosteret Montecassino, middelalderbyen Sermoneta og oldtidsbyen Anagni er i passe dagsturavstand fra Terracina.
Steder, Roma, Lazio og vestkysten

Terracina, Italia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt