Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil, KroatiaSpar tid når du skal reise til Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil eller trenger overnatting på hotell i Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Kroatia

Kroatia er et populært reisemål i Europa og grenser mot Adriaterhavet i sørvest, Slovenia i nordvest, Ungarn i nord samt Serbia, Bosnia-Hercegovina og Montenegro i øst. Hovedstaden i Kroatia heter Zagreb og er en ideell feriedestinasjon som kan by på kultur, arkitektur og shopping.

Landet omfatter landskapene (det egentlige) Kroatia, Slavonia, Dalmatia og det sørlige Istria. Den nordøstlige delen av Kroatia er flatt og fruktbart, områdene i nordvest og vest tilhører De dinariske alper.

Naturen i Kroatia er storslagen, her kan du betrakte gigantiske fjell, krystallklart vann, vakre pinjeskoger og en imponerende skjærgård. Kysten har middelhavsklima med varm, tørr sommer og mild, regnfull vinter, mens innlandet har et mer kontinentalt klima.

Attraksjoner i Kroatia

Da Kroatia var en del av Øst-Europa var gamle Jugoslavia et relativt fritt kommunistland, nå er Kroatia et åpent demokrati tilgjengelig for turister.

Populære turistmål er i tillegg til hovedstaden Zagreb kystbyene Pula, Šibenik, Vodice, Zadar, Baška Voda, Makarska, Hvar, Opatija, Poreč, Rovinj, Split, Pag og middelalderbyen Dubrovnik. Den mest besøkte delen er Dalmatien, som utgjør den sørlige delen av Kroatias kyst mot Adriaterhavet.

Kroatia er perfekt for bade- eller seileferie langs den vakre kysten og skjærgården. Her kan du oppleve vakre småbyer, en fantastisk skjærgård, mange badestrender, krystallklart vann, gamle bygninger fra romertiden, middelalderen, renessanseen og barokken.

Dessuten serverer de vennlige kroatene ypperlig mat.

Ved kysten finnes også mange godt besøkte øyer, som for eksempel Krk, Kroatias største øy, sammen med nasjonalparken Kornati og øya Hvar. Også Istria er et populært reisemål for turister, for eksempel det romerske amfiteateret i Pula og de pittoreske stedene Rovinj og Poreč.

Barneferie og bading i Kroatia

Både Istria og Makarska-kysten er kjent for å ha topp badestrender, koselige gamle bykjerner og et kjøkken alle liker, noe som burde falle i smak også hos de minste. Istria er navnet på den nord-vestlige delen av Kroatia og ligger på en halvøy, her finner du en vakker kystlinjen full av ideelle feriesteder.

Sjekk gjerne kystbyer som Umag, Porec, Rovinj og Pula, alle er fra gammelt av bygd på halvøyer som stikker ut i havet og har gamle festninger man kan besøke. Rundt gamlebyene befinner det seg også mange strender med deilig badevann for barn og voksne. Dessuten er det som regel også bademuligheter i selve bykjernene.

 Områder, KroatiaMest populære steder KroatiaKroatia, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt