Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Dubrovnik Dubrovnik og omegn, KroatiaSkal du reise til Dubrovnik i Kroatia eller trenger du overnatting på hotell i Dubrovnik? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Dubrovnik. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Dubrovnik i Kroatia.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Dubrovnik i Kroatia

Dubrovnik i Kroatia egner seg for alle typer turister. De lokale myndighetene har sørget for å legge alt til rette for at turister skal ha mye å velge mellom. Uansett om man er på badeferie med barn, eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter i Dubrovnik i Kroatia. Du vil alltid finne mye spennende å se på, enten du velger å rusle rundt i gamlebyen, langs havnebassenget, eller i de nyere bydelene. Det meste er å finne i gåavstand. Det går også busser mellom de forskjellige bydelene. Over alt finner du kafeer og restauranter hvor du kan slå deg ned for å nyte et lite måltid eller en forfriskning. Prisene er svært sympatiske i Dubrovnik i Kroatia. Dubrovnik i Kroatia er en hyggelig ferieby med masser av sjarm og et yrende folkeliv.

Mer om Dubrovnik i Kroatia

Dubrovnik i Kroatia har i alle år vært et populært feriested. Dubrovnik i Kroatia har en stor og vakker gamleby som er oppført på Unescos liste over Verdensarven. Når du spaserer i gatene her, så er du omgitt av bygninger fra 1200-tallet og frem til renessansen på 14- og 1500-tallet, samt barokken. Gamlebyen i Dubrovnik er anlagt på en halvøy med en høy bymur, slik at den i sin tid var lett å forsvare mot angrep. Det er kun to porter inn til gamlebyen. Gamlebyen Dubrovnik i Kroatia er helt bilfri. Her kan du også rusle rundt på bymuren rundt hele gamlebyen på oppdagelsesferd. Her er flere muligheter til å nyte et lett måltid eller en forfriskning på en av byens mange restauranter – ute eller innendørs.

Familieopplevelser, sol og bading i Dubrovnik i Kroatia

Dubrovnik er en kystby omgitt av hav på nesten alle kanter. Rundt byen ligger det mange strender, der både barn og voksne kan kose seg i rent, krystallklart vann. Ved strendene finner man både kafeer og restauranter, der man kan spise lunsj eller forfriske seg med kaldt drikke. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. I Dubrovnik i Kroatia er det også naturlig nok masse å velge mellom av sjømat. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint.

Kulturopplevelser i Dubrovnik i Kroatia

En rusletur i gamlebyen har mye å by på. Byen har hatt flere navn opp gjennom tidene, og var muligens opprinnelig en gresk bosetning. På 600-tallet begynte byen å ekspandere. I det 9. århundre ble Dubrovnik en del av det bysantinske riket, med omfattende handel, som ble opplevd som en trussel av bystaten Venezia. I 1205 erobret venetianerne byen, som forble under dette styret til 1358, da et ungarsk-kroatisk styre overtok, med stor grad av frihet til selvstyre. Dubrovnik var allerede da en viktig by for handel og sjøfart. Under middelalderen hadde byen blant annet diplomatiske forbindelser med det engelske kongehuset. Den opprinnelige bymuren er fortsatt intakt. Her kan du gå hele runden og få et skikkelig inntrykk av arkitekturen. Dubrovnik i Kroatia har ellers vakker arkitektur fra alle historiske epoker, inklusive gotikken og renessansen. Det er også flere gallerier og butikker i Dubrovnik i Kroatia som selger lokal brukskunst. Besøk krigsmuseet når du først er i gamlebyen, med en gripende utstilling fra krigen i 1991-92, da byen var beleiret i 7 måneder, under kraftig beskytning fra fjellene rundt. Det er også mange gamle katolske kirker i gamlebyen. Gå gjerne inn, sett deg ned og nyt stillheten og skjønnheten rundt deg.

Kort om aktiviteter i Dubrovnik i Kroatia

Bading, sykling, fiske, dykking, tennis, vannsport, strandvolleyball, vindsurfing, sightseeing, shopping, kunstutstillinger, brukskunst, vannski, bilutleie og båtturer, for å ha nevnt noe. På de forskjellige strendene i og rundt Dubrovnik i Kroatia er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.
Steder, Dubrovnik og omegn

Dubrovnik, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt