Istria og Rijeka, Kroatia

Spar tid når du skal reise til Istria og Rijeka eller trenger overnatting på hotell i Istria og Rijeka. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Istria og Rijeka.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger


Verd å vite om Istria i Kroatia

Istria er en halvøy som utgjør den nordvestlige delen av Kroatia. Istria i Kroatia egner seg for alle typer turister. Turistmyndighetene er svært opptatt av å kunne presentere et allsidig tilbud til alle typer turister, og spesielt barnefamilier. Istria i Kroatia grenser til Slovenia, men kun ca 30 km kjøretur fra Trieste i Italia hvis du kjører langs kysten. Istria har en vakker og variert kystlinje med mange fine feriesteder. Kystbyene Umag, Porec, Rovinj og Pula er spesielt populære turiststeder. Uansett om man er på badeferie med barn, eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter i Istria i Kroatia. Prisene er svært sympatiske i Istria i Kroatia. Du vil garantert like deg i Istria i Kroatia.

Mer om Itria i Kroatia


Istria i Kroatia er de senere årene blitt et populært feriested. Istria i Kroatia har flere vakre gamlebyer med rester fra antikken, etter grekere og romere – ofte helt tilbake fra 3-400 før Kristus! Når du spaserer i gatene i byer som Istria, Rovinj og Pula, så går du på den samme brosteinen som romerne gjorde for nesten 2000 år siden! Umag har også et bysentrum med rester av bebyggelse fra middelalderen. Felles for flere av disse byene er at de opprinnelig ble anlagt på en halvøy, slik at den i sin tid var lett å forsvare mot angrep. Gamlebyene er stort sett bilfrie, og her kan man rusle rundt på oppdagelsesferd, eller nyte et lett måltid på en av halvøyas mange uterestauranter. Istria i Kroatia er et hyggelig feriested med masser av sjarm og et yrende folkeliv.


Familieopplevelser, sol og bading i Istria i Kroatia


 
Både Umag, Porec og Rovinj er bebygget på halvøyer helt ut mot havet, slik at byene nesten fremstår som festninger. Det er bademuligheter også i selve disse gamle bykjernene. Rundt gamlebyene ligger det mange strender, der både barn og voksne kan kose seg i rent krystallklart vann. I forbindelse med strendene finner man både kafeer og restauranter, der man kan spise lunsj eller forfriske seg med kaldt drikke. I gamlebyene finner du også fortausrestauranter og kafeer. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. I Istria i Kroatia er det også naturlig nok masse å velge mellom av sjømat. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint. Det er lett å komme seg fra det ene stedet til det andre med lokale busser.
Spesielt Umag egner seg for barnefamilier. Her ligger et enormt ferieanlegg fra kommunisttiden, Sol Stella Maris, med mer enn 700 ferieboliger, på et anlegg som er meget godt tilrettelagt for familieferier. Her er masser av tilbud for barna, og flere flotte strender, med restauranter, kafeer, butikker etc. Inne fra anlegget går det et lite ”turisttog” hvert kvarter inn til sentrum av Umag. Anlegget er praktisk talt bilfritt, og meget populært blant barnefamilier.  


 
Kulturopplevelser i Istria i Kroatia


En rusletur i gamlebyen i for eksempel Porec, Rovinj og Pula har mye å by på. Mye av de opprinnelige bykjernene er fortsatt intakte, med rester av arkitektur fra romersk tid. Istria i Kroatia har ellers vakker arkitektur fra alle historiske epoker, inklusive gotikken og renessansen. Her kan du fort dumpe over restene av et gresk tempel, som f eks i Porec sentrum.


Kort om severdigheter i Porec i Istria


Basilikaen i Porec i Kroatia er et av Europas best bevarte eksempler på tidlig kristen arkitektur, og på Unescos liste over Verdensarven. Den første basilikaen ble reist i midten av det fjerde århundre og var dedikert til St Maurus av Parentium. Den originale gulvmosaikken fra den aller første basilikaen er også bevart. Dagens basilika ble bygd i det sjette århundre mens Biskop Euphrasius regjerte. Den ble påbegynt i år 553. Det mest spesielle ved basilikaen er all mosaikken som stammer fra det 6. århundre og blir regnet som blant de fineste eksempler på bysantinsk kunst i verden. Her er fantastiske mosaikkarbeider i gull på vegger og i buehvelv i takene, som man må til den tidligere pavebyen Ravenna i Italia for å finne maken til. Det er også flere gallerier og butikker i Porec i Kroatia som selger lokal brukskunst. I byen er det et yrende folkeliv, masser av fortausrestauranter og gode shoppingmuligheter. Badestrendene finner du på utsiden av bykjernen.


Kort om severdigheter i Pula i Kroatia


Pula (uttales poola) i Kroatia ble grunnlagt tidlig i det første årtusenet før Kristus. Byen var tidlig kjent av grekerne som Polai, og opptrer i greske mytiske fortellinger, som Jason og det gylne skinn. Etter at byen ble romersk koloni, ved fullt navn Colonia Iulia Pola Polentia Herculanea, med en stor militærforlegning i det første århundre, fikk Pula et kraftig økonomisk oppsving. Den strategiske beliggenheten, sammen med bygging av templer og et stort amfiteater med mer enn 35.000 sitteplasser, satte Pula i Kroatia på kartet for alltid. Du kan fremdeles se og oppleve det enorme amfiteateret. Her arrangeres både klassiske så vel som rockekonserter i sommerhalvåret. Det står flere bygg fra romertiden i gamlebyen, sammen med et høyt tårn og en basilika fra tidlig middelalder. Ta en spasertur her, og du får minner for livet! Du finner mange koselige fortausrestauranter og her er også bademuligheter både i og utenfor byen.


Kort om Rovinj i Kroatia.


Rovinj er kanskje den mest tettpakkede gamlebyen i hele Kroatia. Her er det bygget hus helt ut mot havet, slik at husveggene forsvinner rett ned i havet. Den store gjestehavnen er full av båter fra hele verden, og du finner et myldrende folkeliv i smug, bakgater og på promenadene. Det er bademuligheter på klippene mot gjestehavnen, og flere strender på utsiden av selve gamlebyen.  Det går båter til øyene utenfor Rovinj. Her er det flotte bademuligheter for hele familien.


Kort om severdigheter i Rovinj i Kroatia


Hvis du har øynene med deg, vil du oppdage mange arkitektoniske perler på vandring her. De blankslitte brosteinene er fra romertiden, og mange av husene har rester av mur og fundamenter fra denne tiden. Her er det bygget på og bygget om med stor kreativitet. Mange av husene har fremdeles venetianske vinduer, som er bevart fra middelalderen. St. Eufemia-katedralen med 60 meter høyt tårn, som troner på toppen av gamlebyen, er i barokk stil og ble oppført i 1736 på samme sted som den gamle katedralen sto. Gå gjerne inn og se. Bak alteret står sarkofagen til martyren Eufemia, som døde på slutten av 200-tallet, før kristendommen ble statsreligion i romerriket. Denne digre steinsarkofagen skal på uforklarlig ha blåst i land på stranden den 13. juli i år 800!


Kort om aktiviteter i Istria i Kroatia


 
Bading, sykling, fiske, dykking, tennis, vannsport, strandvolleyball, vindsurfing, sightseeing, shopping, kunstutstillinger, brukskunst, vannski, bilutleie og båtturer, for å ha nevnt noe. På de forskjellige strendene rundt Istria i Kroatia er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.Steder, Istria og RijekaMest populære steder KroatiaIstria og Rijeka, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt