Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Porec Istria og Rijeka, KroatiaSkal du reise til Porec i Kroatia eller trenger du overnatting på hotell i Porec? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Porec. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Porec i Kroatia.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Porec i Kroatia

Porec i Kroatia egner seg for alle typer turister. Myndighetene bestreber seg på å kunne presentere et svært allsidig tilbud til alle typer turister. Uansett om man er på badeferie med barn, eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter i Porec i Kroatia. Enten du velger å rusle rundt i gater og smug, eller langs havnebassenget, vil du alltid finne mye spennende å se. Over alt i Porec finner du kafeer og restauranter hvor du kan slå deg ned for å nyte et lite måltid eller en forfriskning, typiske for Kroatia. Prisene er svært sympatiske i Porec i Kroatia. Det arrangeres ofte konserter med klassisk musikk i kirken. I gamlebyen kan man oppleve gatemusikanter eller jazzkonserter i det fri. Du vil garantert like deg i Porec i Kroatia.

Mer om Porec i Kroatia

Porec i Kroatia er de senere årene blitt et populært feriested. Porec i Kroatia har en vakker gamleby med rester etter romerske templer. Når du spaserer i gatene her, så går du på den samme brosteinen som romerne gjorde for nesten 2000 år siden! Denne delen av byen er anlagt på en halvøy, slik at den i sin tid var lett å forsvare mot angrep. Romerne anla byen på 100-tallet. Gamlebyen er stort sett bilfri, og her kan man rusle rundt på oppdagelsesferd, eller nyte et lett måltid på en av byens mange uterestauranter. Porec i Kroatia er en hyggelig ferieby med masser av sjarm og et yrende folkeliv.

Familieopplevelser, sol og bading i Porec i Kroatia

Rundt gamlebyen ligger det mange strender, der både barn og voksne kan kose seg i rent krystallklart vann. I forbindelse med strendene finner man både kafeer og restauranter, der man kan spise lunsj eller forfriske seg med kaldt drikke. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. I Porec i Kroatia er det også naturlig nok masse å velge mellom av sjømat. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint. Det er lett å komme seg fra det ene stedet til det andre med lokale busser.

Kulturopplevelser i Porec i Kroatia

En rusletur i gamlebyen har mye å by på. Den opprinnelige bymuren er fortsatt intakt, med tårn fra romersk tid. Porec i Kroatia har ellers vakker arkitektur fra alle historiske epoker, inklusive gotikken og renessansen. Basilikaen i Porec i Kroatia er et av Europas best bevarte eksempler på tidlig kristen arkitektur, og på Unescos liste over Verdensarven. Den første basilikaen ble reist i midten av det fjerde århundre og var dedikert til St Maurus av Parentium. Den originale gulvmosaikken fra den aller første basilikaen er også bevart. Dagens basilika ble bygd i det sjette århundre mens Biskop Euphrasius regjerte. Den ble påbegynt i år 553. Det mest spesielle ved basilikaen er all mosaikken som stammer fra det 6 århundre og blir regnet som blant de fineste eksempler på bysantinsk kunst i verden. Her er fantastiske mosaikkarbeider i gull på vegger og i buehvelv i takene, som man må til den tidligere pavebyen Ravenna i Italia for å finne maken til. Det er også flere gallerier og butikker i Porec i Kroatia som selger lokal brukskunst.

Kort om aktiviteter i Porec i Kroatia

Bading, sykling, fiske, dykking, tennis, vannsport, strandvolleyball, vindsurfing, sightseeing, shopping, kunstutstillinger, brukskunst, vannski, bilutleie og båtturer, for å ha nevnt noe. På de forskjellige strendene rundt Porec i Kroatia er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.

Kort om severdigheter i Porec i Istria

Basilikaen i Porec i Kroatia er et av Europas best bevarte eksempler på tidlig kristen arkitektur, og på Unescos liste over Verdensarven. Den første basilikaen ble reist i midten av det fjerde århundre og var dedikert til St Maurus av Parentium. Den originale gulvmosaikken fra den aller første basilikaen er også bevart. Dagens basilika ble bygd i det sjette århundre mens Biskop Euphrasius regjerte. Den ble påbegynt i år 553. Det mest spesielle ved basilikaen er all mosaikken som stammer fra det 6. århundre og blir regnet som blant de fineste eksempler på bysantinsk kunst i verden. Her er fantastiske mosaikkarbeider i gull på vegger og i buehvelv i takene, som man må til den tidligere pavebyen Ravenna i Italia for å finne maken til. Det er også flere gallerier og butikker i Porec i Kroatia som selger lokal brukskunst. I byen er det et yrende folkeliv, masser av fortausrestauranter og gode shoppingmuligheter. Badestrendene finner du på utsiden av bykjernen.
Steder, Istria og Rijeka

Porec, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt