Feriehus, hotell, fly og leiebil, Rovinj Istria og Rijeka, KroatiaSpar tid når du skal reise til Rovinj eller trenger overnatting på hotell i Rovinj. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Rovinj.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Rovinj i Kroatia.

Rovinj er kanskje den mest tettpakkede gamlebyen i hele Kroatia. Her er det bygget hus helt ut mot havet, slik at husveggene forsvinner rett ned i havet. Den store gjestehavnen er full av båter fra hele verden, og du finner et myldrende folkeliv i smug, bakgater og på promenadene. Det er bademuligheter på klippene mot gjestehavnen, og flere strender på utsiden av selve gamlebyen. Det går båter til øyene utenfor Rovinj. Her er det flotte bademuligheter for hele familien

Severdigheter i Rovinj i Kroatia

Hvis du har øynene med deg, vil du oppdage mange arkitektoniske perler på vandring her. De blankslitte brosteinene er fra romertiden, og mange av husene har rester av mur og fundamenter fra denne tiden. Her er det bygget på og bygget om med stor kreativitet. Mange av husene har fremdeles venetianske vinduer, som er bevart fra middelalderen. St. Eufemia-katedralen med 60 meter høyt tårn, som troner på toppen av gamlebyen, er i barokk stil og ble oppført i 1736 på samme sted som den gamle katedralen sto. Gå gjerne inn og se. Bak alteret står sarkofagen til martyren Eufemia, som døde på slutten av 200-tallet, før kristendommen ble statsreligion i romerriket. Denne digre steinsarkofagen skal på uforklarlig ha blåst i land på stranden den 13. juli i år 800!
Steder, Istria og Rijeka

Rovinj, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt