Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Zagreb Kroatia innland, KroatiaSpar tid når du skal reise til Zagreb eller trenger overnatting på hotell i Zagreb. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Zagreb.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Zagreb i Kroatia

Zagreb i Kroatia er hovedstaden i Kroatia. Zagreb er kanskje en av Kroatias best bevarte byer, og egner seg for alle typer turister. Zagreb kan by på både severdigheter, vakker arkitektur, shoppingmuligheter og museer. Uansett om man er på storbyferie for avslapping og shopping eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter i Zagreb i Kroatia. Prisene er svært sympatiske i Zagreb i Kroatia. Zagreb i Kroatia er en spennende uoppdaget storby med masser av sjarm, et yrende folkeliv, vakker arkitektur og en mengde gallerier og museer.

Mer om Zagreb i Kroatia

Zagreb i Kroatia er en stor by, med forsteder har byen nesten 1,2 millioner innbyggere. Zagreb i Kroatia ligger ca 130 meter over havet ved foten av 1.000 meter høye fjellet Medvjednica og har et behagelig tørt innlandsklima med lite nedbør, både sommer og vinter. Zagreb er et trafikk-knutepunkt, med flyplass, jernbane og generelt gode kommunikasjonsmuligheter. Zagreb er ikke mye besøkt av skandinaver ennå, men har i alle år tiltrukket seg turister fra kontinentet. Byen har et utall museer og gallerier, og regnes som en av Europas fremste kulturbyer.

Severdigheter og opplevelser i Zagreb i Kroatia

Over alt i Zagreb, og spesielt i gamlebyen, finner man både kafeer og restauranter, der man kan spise lunsj eller forfriske seg med kaldt drikke. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint. Store deler av byen har vakker, klassisk arkitektur, i særdeleshet gjelder dette naturligvis gamlebyen. Kroatene er et kulturbevisst folk og er med rette stolte av byen sin.

Kulturopplevelser i Zagreb i Kroatia

Zagreb by ble grunnlagt i 1094, lokalisert i Kaptol, nord for eleven Sava. Gamlebyen i Zagreb heter «Gornij Grad» (Øvrebyen) og inneholder mange gamle bygninger, som Sankt Marks kirke, parlamentene, Steinporten og Lortscak-tårnet, der man hver dag klokka tolv avfyrer en kanonsalutt. Kaptols nabobydel Gradec regnes også som en del av Zagrebs gamleby. Før Zagreb ble grunnlagt lå det flere mindre landsbyer spredt langs elven. Under romertiden var det en militærleir og en bosetning som het Andautonia, som ble ødelagt i det 6. århundre av Avarene. Zagreb har en rik kulturarv, helt tilbake fra den førhistoriske perioden, representert ved Veternicagrotten, bebodd i steinalderen til arkeologiske funn fra romertiden i Scitarjevo, opp til historisk tid.

Unike bykjerner

Øvrebyen «Gornij Grad» og Kaptol er helt unike bykjerner, selv i europeisk sammenheng, og er av den grunn målet for mange sightseeingturer. Gamlebyen er ikke større enn at du fint kan oppleve det meste til fots. Forslagsvis kan du begynne ved Ban Josip Jelacic-plassen i hjertet av Zagreb. Du kan også ta kabelbanen fra Tomiceva-gaten rett i nærheten. Den gamle bykjernen inneholder mange kjente bygg, kirker og museer, i tillegg til drøssevis av sjarmerende kaffebarer, ølstuer, kafeer og restauranter.

Museer av verdensformat

Historie, kunst, kultur og arkeologi av verdensformat kan oppleves i Zagrebs mange museer. Det arkeologiske museet har alene mer enn 400.000 gjenstander. Den egyptiske samlingen og myntsamlingen er blant de mest kjente samlingene. Museet har også den berømte Liber Linteus, den lengste sammenhengende etruskiske teksten som eksisterer, funnet i en egyptisk mumie på 1800-tallet, skåret i remser og brukt til balsamering! Etruskerne var et folk som levde i dagens Toscana mellom det 9. og 1 århundre før Kristus. Språket deres er ikke indoeuropeisk, og kan leses, etter som det består av gammelgreske bokstaver, men ikke forstås. Funnet var i sin tid en sensasjon. Liber Linteus er sannsynligvis en religiøs, liturgisk tekst. Det finnes også en samling med romerske skrifttavler i dette flotte arkeologiske museet.

Kort om aktiviteter i Zagreb i Kroatia

I tillegg til en mengde restauranter, kafeer og forretninger, har Zagreb en rekke kunstutstillinger, museer, konserter og gode shoppingmuligheter å by på. Kirker, katedraler og museer må oppleves. Spesielt viktig er det arkeologiske og det historiske museet. Opplev gamlebyen til fots.
Steder, Kroatia innland

Zagreb, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt