Zadar, Kroatia

Spar tid når du skal reise til Zadar eller trenger overnatting på hotell i Zadar. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Zadar.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger


Zadar i Kroatia

Zadar, Trogir og Sibenik er byer nord for Split og Makarskakysten i Kroatia, som i mange har år vært populære feriesteder. Zadar i Kroatia skiller seg litt fra mange av de andre kystbyene, ettersom den ligger på en halvøy med ganske flatt landskap. Rundt Zadar og i skjærgården utenfor, finner du mange av de vakreste strendene ved Adriaterhavet. Klimaet er stabilt og varmt, med en mild bris fra havet som gjør at varmen ikke blir trykkende. Rundt Zadar, og på øyene utenfor, finner du små fiskerlandsbyer, som i dag er godt tilrettelagt for turisme. Området rundt Trogir kan også by på både dramatisk natur, fjell og furuskoger, vakre badestrender og en skjærgård med tusenvis av små og store øyer. Gamlebyen i Trogir ligger på en øy, forbundet både med fastlandet og øya Ciovo, som også er et svært populært reisemål. Uansett om man er på badeferie med barn, eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter i og rundt Trogir i Kroatia. Sibenik er i tillegg til Trogir på Unescos liste over Verdensarven. Denne vakre havnebyen har mye å tilby sine feriegjester.

Mer om Zadar og kysten nord for Split i Kroatia

Beliggenheten gjør Zadar til et ypperlig feriested, som mange vender tilbake til, år etter år. Rundt Zadar, og på øyene utenfor, finner du små fiskerlandsbyer, som i dag er godt tilrettelagt for turisme. Det er god standard på hotellene her. Zadar er populær for båtfolk av alle nasjonaliteter. I havneområdene vil du finne alt fra romslige cabincruisere til klassiske havseilere. Zadar ble opprinnelig grunnlagt på en halvøy, der dagens gamleby befinner seg, med en mengde koselige uterestauranter og kafeer, i tillegg til spennende butikker av alle slag.

Familieopplevelser, sol og bading i Zadar og på kysten nord for Split i Kroatia

I og rundt Zadar finnes det en mengde små strender, der både barn og voksne kan kose seg i rent krystallklart vann. Det er også enkelt å reise ut til en av de 300 øyene i skjærgården utenfor Zadar. Her finnes et utall av bademuligheter og rekreasjonsområder. Ved strendene finner man både kafeer og restauranter, der man kan spise lunsj eller forfriske seg med kaldt drikke. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. I Zadar i Kroatia er det også naturlig nok masse å velge mellom av sjømat. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint.

Kort om aktiviteter i Zadar og på kysten nord for Split i Kroatia

I tillegg til en mengde ypperlige restauranter, kafeer og forretninger, har Zadar og kysten en rekke sportsfasiliteter å by på, som tennisbaner, vannsport, dykkesenter, sykling, spaserturer langs strendene og båtcruise. Det er kunstutstillinger, museer, konserter og gode shoppingmuligheter. Kirker og museer må oppleves. Det arrangeres også en rekke utflukter til øyene utenfor. På de forskjellige strendene rundt Zadar i Kroatia er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.Steder, Kysten og øyene nord for SplitMest populære steder KroatiaKysten og øyene nord for Split, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt