Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Zadar Kysten og øyene nord for Split, KroatiaSpar tid når du skal reise til Zadar eller trenger overnatting på hotell i Zadar. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Zadar.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Zadar i Kroatia

Zadar i Kroatia er hovedstaden i provinsen av samme navn, og er en relativt stor havneby med ca 75.000 innbyggere. Zadar er kanskje Kroatias best bevarte hemmelighet, og egner seg for alle typer turister. Området kan by på både severdigheter, vakker natur, flotte badestrender og en skjærgård med tusenvis av små og store øyer. Uansett om man er på badeferie med barn, eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter i Zadar i Kroatia. Prisene er svært sympatiske i Zadar i Kroatia. Zadar i Kroatia er et ypperlig ferieområde med masser av sjarm og et yrende folkeliv.

Mer om Zadar i Kroatia


Zadar i Kroatia har i mange år vært et populært feriested, ikke minst under kommunisttiden. Zadar i Kroatia skiller seg litt fra mange av de andre kystbyene, ettersom den ligger på en halvøy med ganske flatt landskap. Rundt Zadar og i skjærgården utenfor, finner du mange av de vakreste strendene ved Adriaterhavet. Klimaet er stabilt og varmt, med en mild bris fra havet som gjør at varmen ikke blir trykkende. Beliggenheten gjør Zadar til et ypperlig feriested, som mange vender tilbake til, år etter år. Rundt Zadar, og på øyene utenfor, finner du små fiskerlandsbyer, som i dag er godt tilrettelagt for turisme. Det er god standard på hotellene her. Zadar er populær for båtfolk av alle nasjonaliteter. I havneområdene vil du finne alt fra romslige cabincruisere til klassiske havseilere. Zadar ble opprinnelig grunnlagt på en halvøy, der dagens gamleby befinner seg, med en mengde koselige uterestauranter og kafeer, i tillegg til spennende butikker av alle slag.

Familieopplevelser, sol og bading i Zadar i Kroatia


I og rundt Zadar finnes det en mengde små strender, der både barn og voksne kan kose seg i rent krystallklart vann. Det er også enkelt å reise ut til en av de 300 øyene i skjærgården utenfor Zadar. Her finnes et utall av bademuligheter og rekreasjonsområder. Ved strendene finner man både kafeer og restauranter, der man kan spise lunsj eller forfriske seg med kaldt drikke. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. I Zadar i Kroatia er det også naturlig nok masse å velge mellom av sjømat. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint.

Kulturopplevelser i Zadar i Kroatia


Zadar er en meget gammel by, som har beholdt byplanen fra antikken. Allerede 900 år før Kristus er den nevnt i greske skrifter som Jader, en betydelig illyrisk sjøfarts- og handelsby. Illyrerne var Kroatias opprinnelige folk – storvokste mennesker som til tider hadde ry på seg for å være fryktede pirater. Zadar var, som resten av Kroatia, først underlagt grekerne, deretter romerriket. Keiser Augustus, som regjerte fra 27 f Kr til år 14 e Kr, bygget en forsvarsmur rundt byen. Denne kan man fremdeles se, sammen med et forum, et tempel, en basilika, et amfiteater og en nekropolis, alle fra denne perioden.

Zadar etter romerrikets fall


Etter romerrikets fall, ble byen innlemmet i det bysantinske riket, som hovedstad i provinsen Dalmatia. I 1205 ble byen beseiret og ødelagt av korsfarere. Zadar ble i 400 år forsøkt okkupert av venetiansk styre, men ble aldri beseiret av dem. Under middelalderen var Zadar i perioder en selvstyrt by. Sør-Europas første universitet ble grunnlagt her på1400-tallet. Her finnes severdigheter i et utrolig omfang. St Donatus-kirken fra 900-tallet, 12-1.300-basilikaen St Anastasia, middelalderkirken St Simon, St Stosjila med 55 meter høyt tårn og en fenomenal utsikt, bymuseet og det arkeologiske museet er absolutte must for kulturinteresserte. En spasertur i gamlebyen er en opplevelse den kulturinteresserte aldri vil glemme.

Kort om aktiviteter i Zadar i Kroatia


I tillegg til en mengde ypperlige restauranter, kafeer og forretninger, har Zadar en rekke sportsfasiliteter å by på, som tennisbaner, vannsport, dykkesenter, sykling, spaserturer langs strendene og båtcruise. Det er kunstutstillinger, museer, konserter og gode shoppingmuligheter. Kirker og museer må oppleves. Det arrangeres også en rekke utflukter til øyene utenfor. På de forskjellige strendene rundt Zadar i Kroatia er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.
 
Steder, Kysten og øyene nord for Split

Zadar, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt