Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Hvar Split, Makarskakysten og øyene, KroatiaSpar tid når du skal reise til Hvar eller trenger overnatting på hotell i Hvar. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Hvar.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Hvar i Kroatia

Hvar i Kroatia er en av de større øyene som ligger i Adriaterhavet utenfor Makarskakysten og byen Split. Hvar, som ligger utenfor øya Brac, har flere fergeruter til fastlandet. Hvar egner seg for alle typer turister. Øya er lang og smal og kan by på både dramatisk natur, og pinjeskoger, små viker, middelalderlandsbyer og vakre badestrender. Hvar ligger i en skjærgård med tusenvis av små og store øyer. Uansett om man er på badeferie med barn, eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter Hvar i Kroatia. Hvar omfatter de litt større, men ikke store byene Hvar, Stari Grad, Jelsa, Vrboska og helt i vest Sucuraj, hvor du kan ta ferge til byen Drvenik på fastlandet. Prisene er svært sympatiske i Hvar i Kroatia. Hvar i Kroatia er et ypperlig ferieområde med masser av sjarm og et yrende folkeliv.

Mer om Hvar i Kroatia
 

Hvar i Kroatia har i alle år vært et populært feriested. Hvar i Kroatia har en spesiell og dramatisk natur, med en fjellrygg på sørsiden og spredt pinjeskog og grønnere områder på nord og østsiden av øya, i tillegg til den ytterste spissen i øst. Når du ser øyene Brac og Hvar fra fastlandet, kan de se svært øde ut. Deler av øyene har imidlertid en god del vegetasjon. Her er det alltid en svalende bris fra Adriaterhavet. Klimaet er stabilt og varmt om sommeren. Beliggenheten i nærheten av flere populære utfluktssteder, gjør Hvar til et ypperlig utgangspunkt for besøk til Split på fastlandet eller en av de mange øyene rundt. Det er god standard på hotellene her. Hvar er et populært mål for båtfolk av alle nasjonaliteter. 
 

Familieopplevelser, sol og bading på Hvar i Kroatia
 

Hvar er Kroatias svar på manges feriedrømmer. Spesielt på nordkysten av Hvar i Kroatia finner du mange små viker med sandstrender, der både barn og voksne kan kose seg i rent, krystallklart vann. Hvis du leier en båt, kan du få mange fine opplevelser her. Det er også bra bademuligheter rundt de litt større 4 byene på Hvar. Øya Hvar er i stor grad ubebodd, mens byene ligger helt i øst og på nordkysten av den vestlige delen. Langs hovedveien som går midt på øya, kan du besøke noen små, gamle landsbyer og se hvordan menneskene her lever. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. I Hvar i Kroatia er det også naturlig nok masse å velge mellom av sjømat. Øya produserer også vin og olivenolje. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint.
 

Kulturopplevelser på Hvar i Kroatia


 
Hvar er et funn for den kulturinteresserte. Hvar har nemlig vært bebodd av ioniske grekere i det 5. århundret før Kr, og ble senere, i det 2. århundret f Kr, innlemmet i romerriket. Stari Grad, som av grekerne ble kalt Pharos, og av romerne Pharia, har fremdeles en gamleby med byplan fra antikken. Middelalderkirken St. Johannes ble bygget på rester av tidlige kirkebygg fra det 5. og det 6. århundre. Her finner du også middelalderkirkene St. Stephan og St. Rok. Den vesle byen Vrboska kalles lille Venedig på grunn av kanalene i byen. Her ligger 1500-tallskirken St. Louvrina, endret til barokk stil på 1600-tallet, med malerier av renessansekunstnerne Tizian og Veronese, samt andre kjente kunstnere.
 

Hvar – ypperlig utgangspunkt for utflukter


 
Hvar er også et ypperlig utgangspunkt for en dagstur til byen Split, mest kjent for feriepalasset til den romerske keiseren Diokletian som regjerte fra 284 til 305 etter Kristus. Palasset, som ble bygget på slutten av 200-tallet, utgjør fremdeles sentrum og gamlebyen i Split. Her går du på den samme brosteinen som keiser Diokletian gjorde for mer enn 1700 år siden, og her er store deler av bebyggelsen fra denne tiden. Split er så flott og omfattende at du kan bruke flere dager for å få med deg alt. Split er oppført på Unescos liste for Verdensarven. Merk at Kroatias eldste arkeologiske museum, grunnlagt i 1820 befinner seg i Split.
 

Flere severdigheter fra antikken og middelalderen


 
Det finnes ellers rester av flere romerske og greske bosetninger i området. På øyene rundt Hvar finner du Vis som het Issa, på øya Hvar er Stari Grad som het Pharos og øya Mijet het Melita i gresk og romersk tid. I tillegg finner du flere kirker fra middelalderen i området, både på fastlandet og øyene. Er du i Omis, på øyene Brac, Hvar og Korcula, bør du få med deg disse. På mange steder på Makarskakysten er det som om tiden har stått stille.
 

Kort om aktiviteter på Hvar i Kroatia


 
Hvar en rekke sportsfasiliteter å by på, som tennisbaner, vannsport, dykking, sykling, spaserturer langs strendene og båtcruise. Det er kunstutstillinger, museer, konserter og gode shoppingmuligheter. Det arrangeres også en rekke utflukter til øyene og byene rundt, som Korcula, Brac, Peljesac, Dubrovnik, Medjugorje osv. Det er ikke mange sandstrender på Hvar. Bademulighetene er imidlertid gode. En del små rullesteinsstrender og svalberg rundt på øya og ved de byene benyttes av familier til bading og soling.

 
Steder, Split, Makarskakysten og øyene

Hvar, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt