Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Makarska Split, Makarskakysten og øyene, KroatiaSpar tid når du skal reise til Makarska eller trenger overnatting på hotell i Makarska. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Makarska.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Makarska i Kroatia

Makarska i Kroatia er betegnelsen på landets ”riviera”, men er også navnet på rivieraens største by etter Split, som ligger midt mellom Split og grensen til Bosnia. Makarska egner seg for alle typer turister. Området kan by på både dramatisk natur, fjell og furuskoger, vakre badestrender og en skjærgård med tusenvis av små og store øyer. Uansett om man er på badeferie med barn, eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter i Makarska i Kroatia. Makarskakysten omfatter byene Split, Omis, Brela, Makarska, Tucepi, Podgora, den vesle havnebyen Drvenik og Plocê, fra nord til syd. Prisene er svært sympatiske i Makarska i Kroatia. Makarska i Kroatia er et ypperlig ferieområde med masser av sjarm og et yrende folkeliv.

Mer om Makarska i Kroatia

Makarska i Kroatia har i alle år vårt et populært feriested. Makarska i Kroatia har en spesiell natur, med Biokovo-fjellene som gir ly for noen av de vakreste strendene ved Adriaterhavet. Klimaet er stabilt og varmt, med en mild bris fra havet som gjør at varmen ikke blir trykkende. Beliggenheten i nærheten av flere populære utfluktssteder, gjør Makarska til et ypperlig feriested, som mange vender tilbake til, år etter år. Langs Makarskakysten finner du små fiskerlandsbyer, som i dag er tilrettelagt for turisme. Det er god standard på hotellene her. Makarska er et yndet område for båtfolk av alle nasjonaliteter. I havneområdene vil du finne alt fra romslige cabincruisere til klassiske havseilere.

Familieopplevelser, sol og bading på Makarskakysten i Kroatia

Makarska er Kroatias svar på rivieraen. På denne kystlinjen finnes det en mengde små badebyer og strender, der både barn og voksne kan kose seg i rent, krystallklart vann. Ved strendene finner man både kafeer og restauranter, der man kan spise lunsj eller forfriske seg med kaldt drikke. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. I Makarska i Kroatia er det også naturlig nok masse å velge mellom av sjømat. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint.

Kulturopplevelser på Makarskakysten i Kroatia

Makarskakysten er et funn for den kulturinteresserte. I nord ligger byen Split, som ble grunnlagt lenge før romertiden. Split er avledet av det greske navnet Aspalathos, til romersk Spalatum og nå kroatisk Split. Byen er mest kjent for feriepalasset til den romerske keiseren Diokletian som regjerte fra 284 til 305 etter Kristus. Palasset, som ble bygget på slutten av 200-tallet, utgjør fremdeles sentrum og gamlebyen i Split. Her går du på den samme brosteinen som keiser Diokletian gjorde for mer enn 1.700 år siden, og her er store deler av bebyggelsen fra denne tiden. Split er så flott og omfattende at du kan bruke flere dager for å få med deg alt. Split er oppført på Unescos liste for Verdensarven.

Flere severdigheter fra antikken og middelalderen

Det finnes ellers rester av flere romerske og greske bosetninger i området. Nabobyen Solin het Salona, sør på Makarskakysten ligger Vid, som i antikken het Narona. På øyene utenfor finner du Vis som het Issa, på øya Hvar er Stari Grad som het Pharos og øya Mijet het Melita i gresk og romersk tid. Merk at Kroatias eldste arkeologiske museum, grunnlagt i 1820 befinner seg i Split. I tillegg finner du flere kirker fra middelalderen i området, både på fastlandet og øyene. Er du i Omis, på øyene Brac, Hvar og Korèula, bør du få med deg disse. På mange steder på Makarskakysten er det som om tiden har stått stille.

Kort om aktiviteter i Makarska i Kroatia

I tillegg til et usedvanlig godt gastronomiske tilbud, har Makarska en rekke sportsfasiliteter å by på, som tennisbaner, vannsport, dykkesenter, sykling, spaserturer langs strendene og båtcruise. Det er kunstutstillinger, museer, konserter og gode shoppingmuligheter. Det arrangeres også en rekke utflukter til øyene utenfor, som Korèula, Brac, Hvar, Peljeðac, Dubrovnik, Medjugorje osv. På de forskjellige strendene Makarskakysten i Kroatia er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.
Steder, Split, Makarskakysten og øyene

Makarska, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt