Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Split Split, Makarskakysten og øyene, KroatiaSpar tid når du skal reise til Split eller trenger overnatting på hotell i Split. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Split.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Split i Kroatia

Split i Kroatia er et levende museum. Split er mest kjent for feriepalasset til den romerske keiseren Diokletian som regjerte fra 284 til 305 etter Kristus. Palasset, som ble bygget på slutten av 200-tallet, utgjør fremdeles sentrum og gamlebyen i Split. Her går du på den samme brosteinen som keiser Diokletian gjorde for mer enn 1700 år siden, og her er store deler av bebyggelsen fra denne tiden. Split er den nordligste byen på Makarskakysten, landets ”riviera”. Split egner seg for alle typer turister. Området rundt Split kan by på både dramatisk natur, fjell og furuskoger, vakre badestrender og en skjærgård med tusenvis av små og store øyer. Uansett om man er på badeferie med barn, eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter i Split i Kroatia.

Mer om Split i Kroatia

Split i Kroatia har i alle år vært et populært feriested. Split i Kroatia har en spesiell natur, med Biokovo-fjellene som gir ly for noen av de vakreste strendene ved Adriaterhavet. Klimaet er stabilt og varmt, med en mild bris fra havet som gjør at varmen ikke blir trykkende. Beliggenheten i nærheten av flere populære utfluktssteder, gjør Split til et ypperlig feriested, som mange vender tilbake til, år etter år. Videre sørover langs Makarskakysten finner du små fiskerlandsbyer, som i dag er tilrettelagt for turisme. Makarskakysten omfatter byene Split, Omis, Brela, Makarska, Tucepi, Podgora, den vesle havnebyen Drvenik og Plocê, fra nord til syd.  Prisene er svært sympatiske i Split i Kroatia. Split i Kroatia er et ypperlig ferieområde med masser av sjarm og et yrende folkeliv. Det er god standard på hotellene her. Split er et yndet område for båtfolk av alle nasjonaliteter.  

Familieopplevelser, sol og bading i Split i Kroatia

I og rundt Split finnes det en mengde badestrender, der både barn og voksne kan kose seg i rent, krystallklart vann. De fleste er rullestensstrender, men det finnes også noen få sandstrender. Ved strendene finner man både kafeer og restauranter, der man kan spise lunsj eller forfriske seg med kaldt drikke. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. I Split i Kroatia er det også naturlig nok masse å velge mellom av sjømat. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint.

Kulturopplevelser i Split i Kroatia

Split er et funn for den kulturinteresserte. Split var grunnlagt lenge før romertiden. Split er avledet av det greske navnet Aspalathos, til romersk Spalatum og nå kroatisk Split. Byen er mest kjent for feriepalasset til den romerske keiseren Diokletian som regjerte fra 284 til 305 etter Kristus. Palasset, som ble bygget på slutten av 200-tallet, utgjør fremdeles sentrum og gamlebyen i Split. Her går du på den samme brosteinen som keiser Diokletian gjorde for mer enn 1700 år siden, og her er store deler av bebyggelsen fra denne tiden. Split er så flott og omfattende at du kan bruke flere dager for å få med deg alt. Split er oppført på Unescos liste for Verdensarven.

Flere severdigheter fra antikken og middelalderen

Det finnes ellers rester av flere romerske og greske bosetninger i området. Nabobyen Solin het Salona, sør på Makarskakysten ligger Vid, som i antikken het Narona. På øyene utenfor finner du Vis som het Issa, på øya Hvar er Stari Grad som het Pharos og øya Mijet het Melita i gresk og romersk tid. Merk at Kroatias eldste arkeologiske museum, grunnlagt i 1820 befinner seg i Split. I tillegg finner du flere kirker fra middelalderen i området, både på fastlandet og øyene. Er du i Omis, på øyene Brac, Hvar og Korčula, bør du få med deg disse. På mange steder både i Split og på Makarskakysten er det som om tiden har stått stille.

Kort om aktiviteter i Split i Kroatia

I tillegg til en mengde kafeer, restauranter og forretninger, har Split en rekke sportsfasiliteter å by på, som tennisbaner, vannsport, dykkesenter, sykling, spaserturer langs strendene og båtcruise. Det er kunstutstillinger, museer, konserter og gode shoppingmuligheter. Det arrangeres også en rekke utflukter til øyene utenfor, som Korčula, Brac, Hvar, Pelješac, Dubrovnik, Medjugorje osv. På de forskjellige strendene Makarskakysten i Kroatia er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.
Steder, Split, Makarskakysten og øyene

Split, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt