Feriehus, hotell, fly, leiebil og pakkereiser, Trogir Split, Makarskakysten og øyene, KroatiaSpar tid når du skal reise til Trogir eller trenger overnatting på hotell i Trogir. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Trogir.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - leie feriebolig

Populære reisenettsider - pakkereiser.


Verd å vite om Trogir i Kroatia

Trogir i Kroatia er på mange måter et levende museum. Trogir ble grunnlagt som en koloni av grekerne på 300-tallet før Kr. Trogir ligger ca 30 km nord for Split. Trogir egner seg for alle typer turister. Området rundt Trogir kan by på både dramatisk natur, fjell og furuskoger, vakre badestrender og en skjærgård med tusenvis av små og store øyer. Gamlebyen i Trogir ligger på en øy, forbundet både med fastlandet og øya Ciovo, som også er et svært populært reisemål. Uansett om man er på badeferie med barn, eller søker kulturopplevelser, så finner man det man er ute etter i og rundt Trogir i Kroatia. Trogir er på Unescos liste over Verdensarven.

Mer om Trogir i Kroatia


Trogir er opprinnelig bygget som et forsvarsverk og omgitt av vann. Innenfor det som er igjen av bymuren finner du en labyrint av trange steinlagte gater, små torg og arkitektur. Deler av brosteinen du går på, er fra både gresk og romersk tid.  Her i gamlebyen ligger en rekke hyggelige restauranter, små kafeer og forretninger. På utsiden av bymuren ligger et marked på den siden av byen som vender mot Ciovo og lystbåthavnen lang kanalen mellom sentrum og fastlandet på den andre siden. Mange turister finner veien til Trogir, øya Ciovo utenfor, eller området nord for Trogir, hvor de beste strendene finnes. Det er ingen strender i sentrum av Trogir. Det er gode buss og båtforbindelse til badestedene, fra Trogir sentrum. Øya Ciovo og de små landsbyene nord for Trogir har også restauranter, kafeer og butikker langs strendene.


Mer om Trogir i Kroatia


Trogir er, som mange av de kroatiske havne- og turistbyene, en sjarmerende blanding av gammelt og nytt, kultur og vennlig atmosfære. Trogir i Kroatia har en gjestehavn som er uhyre populær blant mange internasjonale jetsettere som besøker byen gjennom sommeren, og her finner du gjerne båter av en størrelse og luksusgrad, som er uvanlig på våre breddegrader. Et vennlig klima, hyggelige, velmenende fastboende, og et bredt tilbud av restauranter, kafeer og forretninger av alle typer, trekker til seg mennesker som vil nyte alt som dette vakre landet har å by på. Enten du vil bade og være aktiv, eller bare har lyst til å slentre rundt i trange smug, og se på folkelivet, så er Trogir stedet.


Familieopplevelser, sol og bading i Trogir i Kroatia


Trogir i Kroatia har i alle år vært et populært feriested. Trogir i Kroatia har en spesiell natur, med Biokovo-fjellene som gir ly. Klimaet er stabilt og varmt, med en mild bris fra havet som gjør at varmen ikke blir trykkende. Beliggenheten i nærheten av flere populære utfluktssteder, gjør Trogir til et ypperlig feriested, som mange vender tilbake til, år etter år. Videre sørover finner du først Split, og deretter Makarskakysten med små fiskerlandsbyer, som i dag er tilrettelagt for turisme. Prisene er svært sympatiske i Trogir i Kroatia. Trogir i Kroatia er et ypperlig ferieområde med masser av sjarm og et yrende folkeliv. Det er god standard på hotellene her. Trogir er et yndet område for båtfolk av alle nasjonaliteter.
Ved strendene finner man både kafeer og restauranter, der man kan spise lunsj eller forfriske seg med kaldt drikke. Maten er ikke ulik den man får servert i Italia, og faller i smak hos alle, inklusive barna. I Trogir i Kroatia er det også naturlig nok masse å velge mellom av sjømat. Kroatene er hyggelige, rolige og smilende mennesker, som er svært opptatt at deres gjester skal ha det fint. 


Kulturopplevelser i Trogir i Kroatia


Trogir er et funn for den kulturinteresserte, og er på Unescos liste over Verdensarven på grunn av vel bevart arkitektur fra mange epoker, i et sentrum basert på den opprinnelige greske byplanen fra antikken. Trogir har en turbulent historie. Navnet var opprinnelig det greske Trogunion, som betyr ”geitelandsbyen”. Byen ble innlemmet i det romerske riket i det 2. århundre, og beholdt navnet. Etter romerrikets fall på slutten av 400-tallet, ble Trogir okkupert av forskjellige stridsmakter, som avarene og østgoterne, før slaverne, det vil si kroatene igjen på 600-tallet hadde selvstyre. Trogir var senere, som resten av Kroatia, underlagt venetiansk og ungarsk-østerrisk styre. Bykjernen slik vi ser den i dag ble anlagt på 13-1400-tallet. Den vakre katedralen St Laurentis, kalt St Johanneskatedralen på folkemunne, er bygget på resten etter en eldre basilika som ble ødelagt under angrepet av Sarasenere i 1123, som la hele byen øde i mange tiår. St Laurentis katedral sto ferdig i år 1.240, og er usedvanlig vakkert utsmykket. Katedralen er bygget i både romansk og gotisk stil. Det 47 meter høye klokketårnet er også påvirket av renessansestilen, og ble oppført gjennom 4 århundrer.


Flere severdigheter fra antikken og middelalderen


Det finnes ellers rester av flere romerske og greske bosetninger i området. Nabobyen Solin het Salona, sør på Makarskakysten ligger Vid, som i antikken het Narona. På øyene utenfor finner du Vis som het Issa, på øya Hvar er Stari Grad som het Pharos og øya Mijet het Melita i gresk og romersk tid. Merk at Kroatias eldste arkeologiske museum, grunnlagt i 1820 befinner seg i Split. I tillegg finner du flere kirker fra middelalderen i området, både på fastlandet og øyene. Er du i Omis, på øyene Brac, Hvar og Korcula, bør du få med deg disse. På mange steder er det som om tiden har stått stille.


Kort om aktiviteter i Trogir i Kroatia


 
I tillegg til en mengde kafeer, restauranter og forretninger, har Trogir-området en rekke sportsfasiliteter å by på, som tennisbaner, vannsport, dykkesenter, sykling, spaserturer langs strendene og båtcruise. Det er kunstutstillinger, museer, konserter og gode shoppingmuligheter. Det arrangeres også en rekke utflukter til øyene utenfor, som Korcula, Brac, Hvar, Peljesac, Dubrovnik, Medjugorje osv. På de forskjellige strendene Makarskakysten i Kroatia er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.
 
Steder, Split, Makarskakysten og øyene

Trogir, Kroatia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt