KyprosSpar tid når du skal reise til Kypros eller trenger overnatting på hotell i Kypros. Her finner du en god oversikt over det du har behov for, til riktig pris. For at det skal være enkelt for deg, har vi utarbeidet en liste over nettsider som tilbyr et rikt utvalg reiser til Kypros.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Kypros

Kypros er en øystat i Middelhavet, 5 mil sør for Tyrkia. Befolkningen i Kypros er for det meste tyrkisk og gresk i språk og kultur. Kypros har et middelhavsklima som trekker mange turister til øya. Kypros er derfor kjent som en svært varm øy med lange, varme somrer året rundt. Det er derfor en del turister som reiser dit om vinteren når temparturen er omtrent som en sommer i Norge. Kypros har massevis av severdigheter, bademuligheter og aktiviteter å by på for alle typer ferierende. Det er to fjellkjeder på øya, Troodos og den mindre, Kyreniafjellene. Troodos er den største fjellkjeden og dekker nesten halvparten av øya, mens Kyreniafjellene dekker en lang stripe langs nordkysten. Det høyeste fjellet, Olympos er 1 952 høyt og er en del av Troodos. Mesaoria er flatt sletteland mellom disse to fjellkjedene og det er her den delte hovedstaden Nikosia ligger.

Severdigheter i Kypros
Kypros har ikke bare noen av Middelhavets fineste badestrender, øya har også mengder av historiske severdigheter og museer. Tre av oldtidsstedene på Kypros er oppført på Unescos liste over Verdensarven. Både Paphos, Choirokhoitika og de malte kirkene i Troodosregionen er på Unescos liste over Verdensarven.

På grunn av øyas isolerte posisjon er plantelivet og dyrelivet på Kypros helt unikt og ligner ikke noe det man ellers finner langs Middelhavet. Det finnes 2000 ulike plantearter på øya, 120 av disse finnes bare på Kypros.  På nordvestkysten kommer to ulike sorter havskilpadder i land hver sommer for å legge egg. Mange vadefugler trekker over Kypros og mange eksotiske sangfugler gjester øya om sommeren. I fjellene kan man komme over gribber og falker. Av krypdyr finnes det kameleoner, gekkoer og åtte ulike slangearter. Det finnes mange fiskearter i farvannet rundt øya, sverdfisken kommer på besøk til øya i perioden mai til juli.

Kypros er glimrende for barnefamilier.
Bade- og feriestedene har en fin standard og har mange ulike tilbud for både voksne og barna. Det bygd mange moderne hoteller med høy standard på Kypros og kjøkkenet er internasjonalt. Vannet i havet er krystallklart og rent, og det finnes hvite badestrender over hele øya som alltid har masser av sol. Kypros er også et ypperlig utgangspunkt for besøk i Egypt eller Israel.Områder, KyprosMest populære steder KyprosKypros på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt