MaltaHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Malta. Så, hvis du skal reise til Malta eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Malta, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Malta. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verdt å vite om Malta

Malta er en vakker øygruppe i Middelhavet sør for Sicilia. Øygruppen Malta består av seks øyer, de tre store øyene er Malta (som er den største av øyene), Gozo og Comino som er alle bebodde, mens de tre små øyene Cominotto, Filfla og St.Paul er ubebodde.

Langs kysten av Malta ligger det en rekke gode havner. Landskapet er preget av lave åser med terrassejordbruk. Det høyeste punktet på Malta er Ta' Dmejrek som bare er 253 meter høyt. Malta-kanalen i nord skiller Malta fra den italienske øya Sicilia.

Klimaet er et typisk middelhavsklima med milde, regnfulle vintre og varme, tørre somre. Malta er rik på historie, her finner man spor av bebyggelse så lang tilbake som rundt 5.000 år f.kr., arkitektur etter Fønikerne, Romerriket, arabere og Normannerne.

Påvirkningen fra Afrika er også merkbar, Malta ligger bare 25 mil sørøst for Tunis i Nord-Afrika. Malta er idag et av de mest tradisjonelt katolske landene i Europa, så kirken og de katolske verdiene står sterkt i Malta.

Attraksjoner på Malta

Malta er et flott feriested for badeferie og ferie for hele familien. De varme vindene fra Afrika gir et mildt og deilig klima året rundt på denne flotte feriedestinasjonen i Middelhavet. Det er veldig varmt om sommeren, flotte badestrender langs hele kysten og mange bukter både i vest, nord og sør.

De beste badestedene er Paradise Bay, Golden Bay, Ghajn Tuffijeha Bay, Pretty Bay ved Birzebugga, Gnejna Bay og i tillegg er har du klippebuktene Ghar Blue Grotto og Lapsi Creek. Helt i nordøst er det en helt fantastisk badestrand i bukten Mellieha Bay hvor man også kan leie vannsportsutstyr.

Malta og Gozo er dessuten et av de beste dykkeområdene i Middelhavet med et krystallkart, varmt vann.

Barna vil garantert trives i badeparken på Mediterraneo Marine Park som ligger ved Bahar ic-Caghaq, rett nord for Swieqi. Her er det flere badebassenger med sklier der man også kan oppleve skillpadder, sjøløver og delfiner man kan svømme sammen med.

Malta byr på alt dette og et helt unikt tilbud av kulturelle severdigheter. Hotellene har god standard, resortene har et bredt tilbud og du vil finne restuaranter med et bredt tilbud av mat på Malta.

 Områder, MaltaMest populære steder MaltaMalta på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt