MexicoHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Mexico. Så, hvis du skal reise til Mexico eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Mexico, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Mexico. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Mexico

Mexico er et undervurdert ferieland som grenser mot USA i nord og Guatemala og Belize i sørøst. I vest ligger Stillehavet og i øst ligger Mexicogolfen og det Det karibiske hav. Mexico har over hundre millioner innbyggere, omentrent 20 millioner av dem bor i og rundt hovedstaden Mexico by. Hele det nordlige Mexico er preget av ørken, på vestkysten ligger verdens lengste halvøy, Baja California.

Sør for ørkenen ligger det frodige området Bajío, som strekker seg fra kyst til kyst, her finner man større byer som Guadalajara, León og Querétaro. Det sentrale høylandet rundt Mexico by er preget av gigantiske vulkaner, og fjellområdet kalles la Cordillera Neovolcánica. Landets høyeste fjell er vulkanen Pico de Orizaba.

Klimaet i Mexico er varmt og deilig, og varierer bare fra veldig varmt og tørt til varmt, fuktig og frodig.

De aller mest kjente feriestedene i Mexico er Mexico City som blant annet har ruinbyer etter Aztekerkulturen, også Acapulco på Stillehavskysten sør i landet, samt Yucatanhalvøya, med den berømte Riviera Maya og dykkeøyen Isla Cosumel som ligger sør for feriebyen Cancun er store feriedestinasjoner.

Langs Riviera Maya finer du bade- og feriebyene Chacalal, Akumal, Kantenah, Xcaret, Playa del Carmen, Puerto Morelos, Caracol, Moon Palace, El Rey og Cancun fra nord til sør. Om du liker nattaliv er Acapulco en herlig by.

Prekolumbisk kunst finner man i flere museer i Mexico, her kan du oppleve varierte tempelfriser og skulpturer fra de forskjellige kulturene og epokene. De eldste kunstverkene er de store steinhodene fra Olmec-kulturen på Gulfkysten. Mexico har også masse flott kunst og arkitektur fra kolonitiden. De eldste kirkene er typiske forsvarskirker med sengotisk interiør og fasader fra den tidlige renessansen.

Man kommer ikke utenom meksikansk mat og musikk. Mat er den mest varierte og originale i hele Amerika, grunningrediensene er som regel mais, bønner, avocado, tomat, grønn tomat, chili, squash og kalkun. Restuaranter og kafeer serverer eskotiske retter med maislomper, tortillas, bønner, frijoles og chilisaus av tomat, chili og løk, salsa. Du bør også prøve tamales som er er en maismasse pakket inn i dekkblader fra maiskolber.

Også det meksikanske ølet er kjent verden over, i tillegg får man servert forskjellige varianter av Tequila som er et brennevin som er laget på saft fra agaveplanten.

Mexico kjennes også igjen på musikken. Den mest kjente musikkformen er mariachi fra Jalisco, som er preget av gitar og lett ustemte trompeter, har blitt et varemerke for meksikansk musikk. I Mexico er det stadig noe som skjer, og festivaler og opptog med dans og musikk er en del av livet så det vil neppe mangle på flotte ting å oppleve i Mexico.

 Områder, MexicoMest populære steder MexicoMexico på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt