Feriehus og hytter, hytteutleie, Bremanger Sogn og Fjordane, NorgeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Bremanger. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Bremanger. Ønsker du overnatting på et hotell i Bremanger? Se våre uslåelige priser på hotell, Bremanger her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Leie av ferieboliger

Familiebil - Skoda octavia

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Se populære reisenettsider som tilbyr hytter


Verd å vite om Bremanger

Bremanger er en kommune i Sogn og Fjordane, som blant annet omfatter øya Frøya og tettstedet Svelgen. I Bremanger får du oppleve nærhet til Nordsjøen, samtidig som de fleste av de karakteristiske trekkene ved Sogn og Fjordane. Her kan du besøke levende fiskevær, fiske i sjø og ferskvatn, bestige Nord- Europas høyeste sjøklippe, Hornelen, gå på breen, klatre i fjella, ta del i sightseeing på fjorden eller i skjærgården, være med på hjortejakt eller ta krabbe med bare nevene. Her vil du alltid finne et spennende mangfold av aktiviteter og opplevelser. Her er levende kystkultur, med levende minner fra siste del av Hansatiden, som Rugsund og Kalvåg. Like ved Gloføykje stiger Hornelen, Nord-Europas høyeste sjøklippe, 860 meter rett opp av havet. Dersom du er sprek, kan du som vikingkongen Olav Trygvason, klatre rett opp fjellet. De fleste holder seg til de merkede løypene opp. Uansett er Hornelen et mektig syn fra den nye veien på Rugsundøy og fra Gloføykje. I skatestraumen har man funnet 8 tusen år gamle boplasser, og på Vingen finner du ett av Nord-Europas største helleristningfelt.

Mer om Bremanger og de gamle handelsstedene og fiskeværene

Rugsund Handelsstad fra 1600-talet har vært sentral i Nordfjord opp gjennom historien. Handelsstedet var et viktig knutepunkt for så godt som all seilskute- og jektefart mellom Nordfjord og Bergen, og hadde tingsted, sildesalteri, handel, brennevinsutsalg og kirke. Tar du turen innom handelsstedet i dag, bør du få med deg en tur inn på den gamle krambua. Her stiger du inn i ei annen tid. Fiskeværet Kalvåg er det største og best bevarte fiskeværet på Vestlandet. Om Kalvåg er vakkert, er historia enda mer fasinerende. Her budde det over 10.000 menneske på 1860-tallet under det store sildefisket. I dag er folketallet cirka 500.

Kalvåg og Struen


De karakteristiske vamråkbuene finner du også i Kalvåg. Under det store sildefisket på midten av 1800-talet var Kalvåg rene fiskemetropolen med flere tusen tilreisende fiskere. Vamråbuene representerer en del av den næringsvirksomheten som sildefisket skapte, og er i dag en del av Kystmuseet i Sogn og Fjordane. Her får du omvising etter avtale, og et spennende innblikk i hvordan fiskeindustrien har utviklet seg fra 1800-talet og fram til i dag.
Struen i Bremanger en koselig samling av sjøbuer, som til sammen danner et lite minnesmerke om den tiden da fisket var den viktigste næringsveien på kysten. Struen finner du innerst i Bremangerpollen på nordsida av pollen. Buene ser du godt frå vegen. Du finn mange kystkulturidyller i kommunen, Struen og Kalvåg er de to største og mest konsentrerte.

Bremanger og aktivitetstilbud

Det er mye å ta seg til her. Kort oppsummert: Fisketur med MS Gamle Opstad, fisketur med sjark, fiske på egenhånd, fiske i fjellvann, bading, besøk på seter, brevandring med eller uten guide, fjellvandring med guide eller etter merka turløyper, sightseeing i skjærgården, fyrsafari med gammel seglbåt, strandhogg med fuglekikking, kunstskole, kulturaktiviteter, havkajakk, fjellklatring, seglturer med en gammel gaffelbåt, rappelering og juvdrag, sykkelutleie og småbåtutleie.
Steder, Sogn og Fjordane

Bremanger på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt