Hotell og hytter, hytteutleie, Florø Sogn og Fjordane, NorgeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Florø. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Florø. Ønsker du overnatting på et hotell i Florø? Se våre uslåelige priser på hotell, Florø her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Leie av ferieboliger

Familiebil - Skoda octavia


Se populære reisenettsider som tilbyr hytter


Verd å vite om Florø

Florø er en ganske ung by, med en litt annerledes historie. Florø ble nemlig opprettet som følge av et stortingsvedtak 16. mai 1840. Bakgrunnen var at det rike sildefisket skapte enorm aktivitet i Sunnfjordsområdet, og at det var behov for en havneby med fiskemottak beliggende på et hensiktmessig sted langs kysten. Til da hadde all trafikken gått sørover og inntektene fra fisket kommet Bergen til gode, ettersom båtene gikk dit med de store fangstene sine. Florø er Norges vestligste by, og ligger flott til ytterst på en lang smal halvøy. Innenfor Florø er det fjell på over 1000 meters høyde, som gir byen en flott ramme, særlig sett fra sjøen.

Mer om Florø

Selv om Florø er en ung by, har byen tatt vare på en del av sin opprinnelige bebyggelse. Særlig lang Standgaten, som er Florøs handlegate, finner du mange trivelige bygg fra byens pure ungdom. Florø er anløpshavn for Hurtigruta, og har en betydelig fiskerflåte. Havne området er omfattende og sjarmerende. Her er det de senere årene bygget leilighetskomplekser i tilnærmet tradisjonell ”bryggestil”, noe som bidrar til å gi Florø karakter. Kystmuseet i Sogn og Fjordane har båtsamlinger, fotos og gjenstander som dokumenterer områdets kystkultur, og, ikke minst oljevirksomheten. Snorre Olje er en egen ustillingsmodell av plattformen, som viser livet om bord på denne moderne plattformen, som er i drift utenfor Florø. Kystmuseet har også to gamle båter i drift; M/S Atløy fra 1931 og galeasen Svanhild bygd i 1889. 

Florø og kysten utenfor

En halvtimes båttur vestover fra Florø, ut i havgapet, ligger det flotte fiskeværet og galleriet Batalden Havbu og Galleri. Batalden er tildelt flere priser for god byggeskikk, og er dessuten tildelt Olavsrosa. Lenger sør ligger øya Kinn, som kan vise frem en middalderkirke i stein, bygget på 1100-tallet i samme byggestil som de gamle steinkirkene på Moster og Selje. Svanøy lenger sør er kjent som Sunnfjords perle, med Svanøy gård, en adelsgård fra 1685 og 250 mål innmark. Her ligger også Erikstad gård, hvor Erik Blodøks vokste opp. Gården er innredet som et museum med gamle redskaper fra fiske, jordbruk og husholdning. På øya ligger også Kvalstad viltfarm, som driver oppdrett av dåhjort og hjort, og tilbyr omvisning.
Steder, Sogn og Fjordane

Florø på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt