Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil, PortugalSkal du reise til Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil i Portugal eller trenger du overnatting på hotell i Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Feriehus, fly, hotell, pakkereiser, leiligheter og leiebil i Portugal.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Portugal

Portugal er et vakkert ferieland i det sydvestlige Europa. Portugal utgjør sammen med Gibraltar og nabolandene Spania og Andorra den iberiske halvøya, og har en lang kystlinje mot Atlanterhavet. Det portugisiske fastlandet er formet nesten som et rektangel, med Atlanterhavet i vest og syd og Spania i nord og øst.

Kystlinjen mot Atlanterhavet er over 80 mil lang, mens nordgrensen og østgrensen mot Spania er henholdsvis 336 og 839 km. Hovedstaden Lisboa ligger ved kysten i det sentrale Portugal, landet inkluderer også de kjente feriemålene Asorene og Madeira.

Det sentrale Portugal, som ligger mellom elvene Douro og Tejo, har for det meste sanddyner og barskog langs kysten. Dette er områder der fisking har vært den tradisjonelle næringsveien, så her finner du mange koselige fiskelandsbyer.

Lenger inn i landet domineres landskapet av jordbruk og koselige gårder. Om somrene er det som regel flott vær, temperaturene når vanligvis 24-30 ºC på ettermiddagen langs kysten, mens det er litt lavere temperaturer i fjellområdene, så været gjør at Portugal er et perfekt feriested.

Det portugisiske kjøkken er for det meste basert på fisk og sjømat, den mest kjente portugisiske fiskeretten er bacalao som er laget av klippfisk. Andre kjente portugisiske retter er cozido, tripas og carne de porco à alentejana.

Portugal er også kjent for gode oster og god vin, av portugisiske viner er kanskje portvinen best kjent, men også Madeira og Vinho Verde er populære drikker til mat og festlige lag.

Severdigheter i Portugal

Du finner en menge attraksjoner i Portugal, særlig i hovedstaden Lisboa, storbyen Porto og langs Algarve-kysten. Det er store forskjeller mellom Algarve-kysten i sør og det mer kuperte og fjellrike nord. Som turist kan avsidesliggende deler av Portugal være utrolig spennende å besøke, særlig hvis du setter pris på å oppleve vakre landskap, urørt natur og små, isolerte lokalsamfunn.

Her lever portugisere slik de har gjort i århundrer og du vil finne . Her vil du finne idylliske landsbyer med arkitektur fra middelalderen med fantastiske kirker, broer og annen vakker arkitektur. Du kan bl.a. finne befestinger, såkalte castros, noen av dem er faktisk fra steinalderen.

Du kan også se milesteiner etter Romerne milesteiner i nasjonalparken Peneda-Geres i provinsen Minho, som ligger i nord. Her finner du også to av Portugals eldste historiske byer: Guimaraes som var den første hovedstaden og Braga som var det relgiøse senteret på 300-tallet.

Du bør også sjekke dan praktfulle Duoro-dalen med vinmarker i dalsidene på begge sider av elven.

 Områder, PortugalMest populære steder PortugalPortugal, Portugal på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt