Sør-AfrikaHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Sør-Afrika. Så, hvis du skal reise til Sør-Afrika eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Sør-Afrika, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Sør-Afrika. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Sør-Afrika

Sør-Afrika er geografisk og klimatisk et utrolig variert land i det sørlige Afrika som grenser til Botswana, Lesotho, Mosambik, Namibia, Swaziland og Zimbabwe. Hovedstaden i Sør-Afrika er Pretoria, som ligger nordøst i landet, nord for Johannesburg.

Sør-Afrika ligger på sørspissen av Afrika med en over 2500 kilometer lang kystlinje som strekker seg nordover langs Det indiske hav i øst og Atlanterhavet i vest. Innlandet i Sør-Afrika kalles Highveld, ligger på mellom 900 og 2000 moh. og er for det meste ørken.

Langs kysten utenfor innlandet ligger nesten bare uavbrutte fjellkjeder. Østkysten er frodig og i nordøst er landet sub-tropisk. Men ved vestkysten er det igjen stort sett av ørken som strekker seg helt oppover mot Namibia og Namibiørkenen.

Skittent drikkevann er et problem i Sør-Afrika og i byene er kriminaliteten høy, men hvis man forholdsregler er man relativt trygg. Likevel er det ikke mange feriemål som kan tilby sine feriegjester så varierende natur ig dyreliv i tillegg til så mange spennende opplevelser.

Mange attraksjoner i Sør-Afrika

Det er hovedsaklig naturen og dyrelivet som imponerer når man besøker afrikas sørligste land. Helt i nordøst, midt mellom Swaziland og Zimbabwe ligger Kruger Park, det mest kjente av Sør-Afrikas åtte viltreservater. Her finner du ville løver, leoparder, elefanter, giraffer og flodhester i sine naturlige omgivelser.

Å dra på korte safariturer er absolutt å anbefale om du virkelig vil komme helt nært de ville dyrene.

Havnebyen Cape Town heter Kaapstad på lokalspråket, og er en vakker by som ligger ved havet under det ca. 1000 meter høye Table Mountain. Cape Town er nesten delt i to av åsryggen Signal Hill med fjellet Lions Head.

Byen preges av tursitattraksjonen Victoria & Albert Waterfront som er et svært kjøpesenter mellom Table Mountain og Robben Island. Her finner du sjøakvarier, luksushotell, butikker, restauranter, barer og nattklubber i et vestlig bygg fra 1800-tallet med kolonistil.

Fra Nelson Mandela Getaway kan du ta ferge ut til Robben Island og du kan ta taubane til Table Mountain. Norske borgere må ha pass som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst, da får man automatisk visum for 3 måneder.

 Områder, Sør-AfrikaMest populære steder Sør-AfrikaSør-Afrika på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt