Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Barcelona Costa Brava og Katalonia, SpaniaSkal du reise til Barcelona i Spania eller trenger du overnatting på hotell i Barcelona? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Barcelona. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Barcelona i Spania.Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Barcelona i Spania

Barcelona i Spania er et av Europas mest populære storbyferiemål. Barcelona har et utrolig omfattende tilbud innen alt feriegjester kan ønske seg av kafeer, restauranter, tapasbarer, nattklubber, diskoteker og barer. I tillegg er Barcelona ufattelig rik på arkitektur, kultur, kunst og historiske severdigheter. Det finnes ikke mange byer i Europa som kan sammenligne seg med Barcelona på dette feltet. I tillegg representerer Barcelona det katalanske særpreget, som med en åpen, stolt og småfrekk rastløshet, som du møter uansett hvor du beveger deg i byen. Den legendariske gågaten La Rambla har et vrimlende folkeliv med gatekunstnere og performanceartister. Middelalderkvarteret Barri Gothico leder deg inn i en labyrint av smale brosteinssmug, gotiske bueganger hvor du finner småbutikker, antikvitetshandlere, antikvariater barer og restauranter. Barcelona er også berømt for sin store sønn, arkitekten Antoni Gaudi, som har planlagt og tegnet noen av Barcelonas mest berømte bygg, som for eksempel Casa Mila, Casa Battlo, La Sagrada Familia pluss det underlige og storslåtte parkanlegget Parc Güell. Du kan lese mer om Gaudi, arkitekturen og bygningene nedenfor i et eget avsnitt. Barcelona har dessuten meget gode shoppingmuligheter som i hovedsak er konsentrert i ett område i sentrum. På toppen av det hele kan Barcelona by på mer enn 4 kilometer supre badestrender rett nedenfor sentrum! Barcelona kan dermed by på både storby- og badeferie samtidig! Klikk på linken nedenfor og les mer om Barcelona.

Barcelona – shopping

Man reiser vanligvis ikke til Barcelona ene og alene for å shoppe. Barcelona har alt for mye annet å by på til det. Men det skal ikke underslås at finnes mege gode shoppingmuligheter I Barcelona. Placa de Catalunia ligger litt oppe i byen, og er et supert utgangspunkt for shopping. I området finnes det et mylder av butikker som selger mote, sko, vesker og klær. På plassen ligger for øvrig stormagasinet El Corte Ingles. Herfra strekker gaten Passeig de Gràcia seg opp mot den brede avenyen Avinguda Diagonal. I begge av disse to store gatene finner du en mengde forretninger. Vi er nå i Barcelonas shoppingstrøk nummer én, i bydelen Eixample. Fortsetter du videre oppover i Barcelona fra Passeig de Gràcia, ender du opp i Carrer Gran de Gràcia. Her ligger det enda flere butikker, også i sidegatene. Det er her byens innbyggere shopper, og da vet man at det er mulig å gjøre mange gode kjøp. For å komme hit kan du benytte deg av byens utmerkede t-bane. Skaff deg et kart, så ser du hvor enkelt det er komme seg fra den ene bydelen til den andre med t-banen. Tar du for eksempel t-banen til Fontana, kan du spasere nedover Carrer Gran de Gràcia i retning havet og Passeig de Gràcia, Avinguda Diagonal og den store gågaten La Rambla. På denne turen får du med deg det meste av hva Barcelona kan tilby når det gjelder shopping. Er ute etter antikviteter, militære effekter, gamle bøker eller rariteter, finnes det flere slike i Viella Ciuta (gamlebyen), det vil si i bydelene Barrio Gothico og La Ribera.

Barcelona og badestrender

Barcelona er en av de få populære storbyene som også kan by på kjempefine badestrender rett ved sentrum. Badestrendene ligger på begge sider av den store havnen. De mest populære badestrendene ligger ved bydelen Barceloneta som er en severdighet i seg selv. Les mer om den i neste avsnitt. Badestrendene er også meget populære blant byens egne innbyggere. Det finnes mange kafeer og strandbarer hvor du kan slå deg ned og se på folkelivet, samtidig som du nyter en forfriskning eller et lite måltid. Bydelen Barceloneta er også kjent for å ha spennende restauranter, som kan være et alternativ på kveldstid. Også på den andre siden av havnen finnes det badestrender, i retning av flyplassen. 

La Barceloneta – bydelen ved havnen

Den spesielle bydelen La Barceloneta består av autentisk og sjarmerende kvartaler ved inngangen til gamlebyen Ciutat Vella der stranden Playa Tormentosa og lystbåthavnen ligger. La Barceloneta ble i år 1753 planlagt av ingeniøren Pròsper de Verboom og oppført for å skaffe boliger til beboerne i bydelen la Ribera. De hadde mistet sine hus og leiligheter fordi kong Felipe den V. rev flere middelalderkvartaler for å skaffe tomter til sitt nye slott Ciutadella. Dette slottet er i dag parlamentsbygningen. Du kan se det i Parque Ciutadella, som også rommer Barcelonas zoologisk hage. La Barceloneta er formet som en trekant, og inneholder mye spennende arkitektur, autentiske boligmiljøer og en rekke spennende kafeer, tapasbarer og restauranter hvor bydelens innbyggere møtes for å spise, drikke og kose seg. 

Bydelen Barrio Gothico

Til høyre for den livlige gågaten La Rambla, når du står med ryggen mot havet, finner du en ganske omfattende bydel, Barrio Gothico, det gotiske kvarteret. Denne bydelen strekker seg fra La Rambla til Via Laietana, hvor bydelen La Ribera begynner. Barrio Gothico er kjent for flere flotte gotiske kirker bygget mellom år 1200 og år 1400 og sin middelalderske byplan. Barrio Gothico er en eneste labyrint av smale smug og middelalderbygninger, med 4 byporter, deler av bymurer og rester av bygningsstrukturer helt tilbake fra romertid. Smugene leder fra den en åpne plassen til den andre, og her finner du småbutikker, barer, restauranter og kafeer, inne blant boligkvartaler, museer og offentlige bygg. Det er spennende å rusle rundt her. Ha øynene med deg høyt og lavt. Mange av restaurantene er svært gamle og har vært drevet av samme familie i generasjoner. Hit går både lokalbefolkning og turister, gjerne for å spise lunsj. Se an menyene og prøv restauranter som ser gamle og spennende ut. Mange av etablissementene her var kunstnernes yndlingssteder. I tverrgaten til La Rambla, nedenfor Placa Reial, ligger den morsomme tradisjonsrike restauranten Los Caracoles med den karakteristiske kyllinggrillen på hjørnet, i nr 14 i Carrer del Escudellers.

Barcelona, arkitektur og art noveau

Barcelona er kjent for flere storslåtte kirkebygg. Den vakre gamle gotiske middelalderkatedralen Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia, også kalt La Seu, påbegynt sent på 1200-tallet, ligger i den gamle gotiske bydelen Barri Gothico  Den mest kjente kirken i Barcelona er imidlertid den ennå uferdige kirken La Sagrada Familia, tegnet og bygd av den gåtefulle og asketiske arkitekten Antoni Gaudi. Hans særegne Art Noveau-arkitektur har sine røtter i katalanskmaurisk tradisjon, kombinert med en sterk fascinasjon for den luftige gotiske arkitekturen. Art-Noveau var en arkitektur som fikk sitt gjennombrudd i hele Europa omkring år 1900. Art-Noveau-arkitekturen fikk en stor utbredelse over hele Spania. Flere av Gaudis viktigste arkitektoniske verk finnes i Barcelona. Det ganske spektakulære Casa Milo, kalt steinbruddet på folkemunne, er omgjort til et museum åpent for publikum. Det mystiske Casa Battlo er i privat eie og ikke åpent for publikum, men likevel en stor severdighet som du bør få med deg. Parc Guell er et enormt parkanlegg som ble finansiert av millionæren Eusebi Guell, som var Gaudis viktigste velgjører. Gaudis bygg i Barcelona er oppført på Unescos liste over Verdensarven. Du kan lese mer om Antoni Gaudi nedenfor.

Antoni Gaudi – arkitekten som gikk egne veier

Antoni Gaudi y Coronet ble født i 1852 og fikk tidlig interesse for arkitektur. Man vet forbausende lite om denne mannen, ut over at han var svært religiøs og levde sammen med sin niese nesten hele livet. Det finnes kun fire fotografier av Gaudi. Han døde i 1926 under tragiske omstendigheter, etter å ha blitt påkjørt av en trikk. Den eksentriske Gaudi gikk kledd i enkle, slitte klær, og sykehuset forsto ikke hvem han var før etter tre dager. Gaudi var en meget berømt mann og hele byen møtte opp i begravelsen hans, som ble bekostet av byen. Dessverre ble Gaudis atelier brent ned til grunnen av fascistene i 1937, noe som gjør at svært få av Gaudis tegninger er bevart for ettertiden. Det er viktig å vite at det var flere arkitekter enn Gaudi som deltok i denne nye bølgen innen arkitekturen, også i Barcelona. 
Steder, Costa Brava og Katalonia

Barcelona, Spania på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt