Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Malaga Costa del Sol og Andalucia, SpaniaSkal du reise til Malaga i Spania eller trenger du overnatting på hotell i Malaga? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Malaga. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Malaga i Spania.Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Malaga, Spania

Malaga er hovedstaden på Costa del Sol (den spanske solkysten) og i provinsen Malaga i regionen Andalusia i det sørlige Spania. Malaga er Spanias femte største by som med forstedene er på over en million innbyggere.

Malaga er omgitt av fjellområder og de to elvene Guadalmedina og Guadalhorce som begge flyter forbi byen og ut i Middelhavet. Malagas bykjerne ligger rett bak havnen, kvarterene El Perchel, La Trinidad og Lagunillas omgir sentrum i Malaga.

Malaga er en av Spanias mest kjente ferie- og badebyer. Både sør og nord for havnen finner du deilige og populære badestrender. En vakker strandpromenade med utsikt over Middelhavet mot Afrika strekker seg langs strendene i hele den nedre delen av byen. Langs stranden finner du kafeer, barer, butikker og restauranter som blandt annet serverer spansk mat.

Attraksjoner i Malaga

Malaga er ikke et turiststed om man definerer det som et sted som har mange hotellsenger å tilby, men mange turister tar turen innom byen, mye på grunn av byens beliggenhet i nærheten av Costa del Sol.

Mange av turistene drar til Malaga for å besøke fødestedet til kunstneren Pablo Picasso. Fra Malaga er det enkelt å komme seg til andre byer som Sevilla, Córdoba, Granada og Jaén med bil, båt eller tog.

Fra havnen i Malaga, der passasjerfergene og de store cruiseskipene legger til, går det et tørt elveleie oppover i byen i retning nord-sør og deler Malaga i to ved Parque de Mar som ligger i vestenden av havneområdet. Jernbanestasjonen ligger rett ovenfor denne vakre parken og herfra strekker de flotte badestrendene seg vestover langs Malaga.

På den andre siden av havneområdet finner landemerker som katedralen i gamlebyen, tyrefekterarenaen og middelalderborgen Castillo de Gibralfaro. Den imponerende katedralen er kjent for sine barokke utskjæringer av Pedro del Mena.

Bading, mat og shopping i Malaga

På utsiden av havnen og nedenfor tyrefekterarenaen finner du de beste strendene i Malaga. Langs badestrendene er det mange strandkafeer og det er kort vei fra badestrendene ved havnen til gamlebyen, hvis du har lyst i å spise en deilig middag i denne vakre bydelen. Her finner du nemlig massevis av restauranter og kafeer med uteservering.

Nede ved havnen starter hovedgaten Calle Marqués de Larios, denne gaten er helt bilfri og går nordover i Malaga. Calle Marqués er den beste gaten for shopping i Malaga og de utallige sidegatene fører til katedralen og resten av gamlebyen.

Den sjarmerende gamlebyen i Malaga har beholdt sin middelaldergrunnplan og ved smale brosteinsgater og trange smug kan du finne kafeer, restauranter, tapasbarer og restauranter.

 
Steder, Costa del Sol og Andalucia

Malaga, Spania på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt