Kanariøyene, SpaniaSkal du reise til Kanariøyene i Spania eller trenger du overnatting på hotell i Kanariøyene? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Kanariøyene. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Kanariøyene i Spania.Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Kanariøyene

Kanariøyene legger utenfor nord-vestkysten av Afrika, og består av 7 øyer: Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro og La Palma. For mange nordmenn har en reise til Kanariøyene betydd besøk på enten Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife eller Fuerteventura. Kanariøyene har et vennlig klima året rundt, og en befolkning som setter stor pris på turister. Kanariøyene har mye å by på for den som er ute etter sol, badeliv og hyggelig, avslappende ferieliv for hele familien. Men Kanariøyene er også interessant for kulturinteresserte. Visste du for eksempel at 3 destinasjoner på Kanariøyene er på Unescos liste over Verdensarven? To av de listede destinasjonene på grunn av sin særegne natur, nemlig Teide National Park på Tenerife, og Garajonay National Park på La Gomera.

Mer om Kanariøyene

Teide er den 3718 meter høye aktive vulkanen på Tenerife, som du kan besøke med bil og deretter taubane for å komme helt opp til krateret. Taubanen må du søke om tillatelse til på forhånd. Den tredje destinasjonen på Unescos liste er byen San Cristóbal de La Laguna på Tenerife, på grunn av enestående arkitektur. Både øvre og nedre del av denne vakre universitetsbyen er listet. San Cristóbal de la Laguna var for øvrig den første sivile spanske kolonibyen uten festningsverk, og byplanen her ble senere modell for mange kolonibyer i Sør-Amerika, etter hvert som spanjolene fikk fotfeste der.
 

Familieopplevelser, sol og bading på Kanariøyene

Kanariøyene er mest kjent for klimaet. Helt siden den første flylasten med solhungrige skandinaver var her så tidlig som 1955, har turisme vært i skuddet. Denne øygruppen er nå helt i verdenstoppen når det gjelder turisme, og hit kommer det mennesker fra alle verdenshjørner. Kanariøyene har det felles at du alltid kan finne flotte strender og rent sjøvann. Mye er lagt til rette for barnefamilier. Sola kan være skarp, så det er lurt å tenke høy solfaktor når du velger solkrem. Kanariøyene er en vulkansk øygruppe med et overraskende rikt og allsidig landskap. Her finner du alt fra ørken til frodig jungel og dramatiske fjellformasjoner, til milevis av brede, hvite strender. Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura er blant de mest besøkte. Hit kommer både barnefamilier og kulturinteresserte.
 

Kulturopplevelser på Kanariøyene

Kanariøyene har en broket historie. Forskerne tror at øyene er blitt befolket i 2 bølger; den første innvandringen kom fra Afrika ca 3 tusen år før Kristus, den neste bølgen innvandrere ca 200 år etter Kristus, av et annet folkeslag. Man kaller disse gjerne guancher, noe som egentlig betyr ”Tenerife-beboer”. Begrepet er upresist og brukes i dag feilaktig om angivelig høye, lysehårede blåøyde mennesker som skal ha befolket øya i forhistorisk tid.  Det er ingen holdepunkter for å hevde at en slik befolkning har levd på Kanariøyene.
Det er enkelt å komme seg fra den ene Kanariøya til en annen. Det går daglige fly og ferger mellom flere av øyene. Arkitekturen på Kanariøyene er særegen. De første byene ble bygget under renessansen på 14-1500-tallet. Det finnes flere kirker fra denne tiden, og de fleste byene har en ”gamleby” der du kan finne vakker arkitektur og flere hundre år gamle bygninger.
Kanariøyene er kulturskatter for dem som er villig til å gå litt utenfor allfarvei!

Kort om aktiviteter på Kanariøyene

Bading, sykling, fiske, dykking, tennis, vannsport, strandvolleyball, vindsurfing, sight-seeing, shopping, kunstutstillinger, brukskunst, vannski, bilutleie og båtturer. På de forskjellige strendene på Kanariøyene er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.Steder, KanariøyeneMest populære steder SpaniaKanariøyene, Spania på kart


Vis større kart


Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt