Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Fuerteventura Kanariøyene, SpaniaSkal du reise til Fuerteventura i Spania eller trenger du overnatting på hotell i Fuerteventura? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Fuerteventura. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Fuerteventura i Spania.Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Fuerteventura

Fuerteventura er en av ”de nyere” Kanariøyene, som er åpnet for turisme. Her kan man finne steder slik de har vært i århundrer, praktisk talt uberørt av moderne tider. Fuerteventura er 97 kilometer lang, og Kanariøyenes nest største øy. Mange reiser hit på grunn av strendene og bademulighetene. De mest populære strendene finner du på nordsiden av Fuerteventura, ved Corralejo; enorme strekninger med sand, sand og atter sand, ut mot et blått og innbydende hav – og helt i syd rundt Moro Jable.

Landskapet på øya er spesielt. En kjøretur innover øya, mellom karrige fjell og store strekninger med kun stein og sand viser et landskap nesten uten vegetasjon. Så dukker en av de små byene opp, som en grønn oase. For eksempel den gamle byen Betancuria fra tidlig 1400-tall, med en vakker katedral opprinnelig påbegynt allerede 1404 og senere utvidet. Her er et lite arkeologisk museum, og et museum for kirkekunst. Byen er oppkalt etter en av Kanariøyenes mest kjente menn, Jean de Bethencourt, en kjent adelsmann fra Normandie, med skandinaviske aner.

Mer om Fuerteventura

Helt sør på øya ligger en relativt nybygget turistby, Moro Jable, med lange strender på hver side. Den en gang lille fiskerlandsbyen er vokst til å bli en livlig ferieby med et yrende uteliv og en mengde hoteller. Herfra går det ferge og hurtigbåt – hydrofoil – til Gran Canaria. I lystbåthavna i Morro Jable finner du båter fra alle verdens hjørner. Fuerteventura er kontrastenes øy. Fra øde steinlandskap til frodige oaser og livlige kystbyer. Og strender du aldri har sett maken til!

Familieopplevelser, sol og bading på Fuerteventura

Fuerteventura har Kanariøyenes beste strender, som strekker seg kilometervis i full bredde. De mest kjente strendene ligger ved hovedstaden Corralejo nord på øya. Helt i sør finner du imidlertid selve strandparadiset – på Jandia-halvøya, rundt den relativt nybygde feriebyen Morro Jable. Strender som Playa de Barkovento, Cofete, Playa de la Pilas, Moro Jable, Playa de Sotavento og Costa Calma har forskjellige tilbud for de ferierende. Moro Jble og Costa Calma egner seg kanskje spesielt godt for familier, etter som de er godt utbygd med alle slags tilbud, inklusive shopping. Øya er en av de minst befolkede, så her kan du finne deg ditt eget strandparadis, hvis du ønsker å være for deg selv. Noen av strendene er lite tilgjengelige, og for å komme hit må du leie terrengbil. Vi oppfordrer alle til å dra på oppdagelsestur på Fuerteventura. Mange stikker innom den flotte zoologiske hagen ved Lajita sydøst på Fuerteventura, når de er på tur, gjerne etter å ha kost seg på strendene ved Moro Jable. Her føles det plutselig som om man er i tropene. Omgitt av fremmede fugler, aper, krokodiller og øgler i frodig vegetasjon.

Kulturopplevelser på Fuerteventura

Hovedstaden Puerto del Rosario ble etablert på slutten av 1700-tallet. Herfra ble det eksportert soda og korn. Mange av de mindre byene er vel verd et besøk. El Cotillo, med den gamle festningen ved havnen, La Olivia i innlandet, grunnlagt av europeiske innvandrere allerede på 1300-tallet, med en særegen treskipet katedral oppført i 1711, og to fine museer. I Tefia finner du et Økomuseum der du kan se hvordan livet ble levd i hine hårde dager, i 7 rekonstruerte hus i tradisjonell kanarisk arkitektur. Antigua, midt inne på øya har en av de flotteste krikene, med trehvelv og altertavle malt med rosemaling, til forveksling lik norsk folkekunst! Her finner du også museer. Byen Ajuy ligger på den forrevne vestkyten. Ajuy fungerte som havneby for Betancuria etter erobringen av øye på begynnelsen av 1400-tallet. På veien sørover kommer du til den gamle byen Pájara med katedralen fra 1684 og den livlige turistbyen La Pared.
Besøk vakre og forunderlige Fuerteventura. Fuerteventura har masser å by på, både for deg som søker sol og badestrender, og for mennesker som er opptatt av kultur.

Kort om aktiviteter på Fuerteventura

Bading, sykling, fiske, dykking, tennis, vannsport, strandvolleyball, vindsurfing, sightseeing, shopping, kunstutstillinger, brukskunst, vannski, bil- og mcutleie og båtturer. På de forskjellige strendene på Fuerteventura er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.
Steder, Kanariøyene

Fuerteventura, Spania på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt