Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Gran Canaria Kanariøyene, SpaniaSkal du reise til Gran Canaria i Spania eller trenger du overnatting på hotell i Gran Canaria? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Gran Canaria. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Gran Canaria i Spania.Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Gran Canaria, Spania

Gran Canaria er Kanariøyenes ”Grand Old Lady”. Hit til Gran Canaria kom de første turistene allerede på slutten av 1800-tallet, mens masseturismen slik vi kjenner den, startet på 1960-tallet. En fjellkjede deler Gran Canaria i to klimasoner. Den nordlige og vestlige delen er grønn og fruktbar med bratt og kupert terreng. Her ligger bananplantasjene på rekke og rad. Sydsiden av Gran Canaria er derimot tørr og varm, og med et mye flatere landskap. Gran Canaria er den tettest befolkede øya av Kanariøyene, med 710.000 fastboende innbyggere. Hvert år rykker det inn til sammen cirka 1,5 millioner turister fra Europa for å kose seg i det gode klimaet. Gran Canarias hovedsted ligger nordøst på øya og heter Las Palmas. Kanariøyene er del av en geografisk formasjon, sammen med Azorene, Madeira og Kapp Verde-øyene. Felles for alle disse øyene er vulkansk opprinnelse, omtrent samme økosystem og et noenlunde likt klima med lite variasjon fra årstid til årstid. De gjennomsnittlige maksimumstemperaturene på Gran Canaria varierer mellom kun ca 23 °C i januar til ca 29 °C i juli og august.

Mer om Gran Canaria

Las Palmas er hovedstaden på øya, og egner seg fint for familieferie, så lange man er litt påpasselig med trafikken. Las Palmas har en praktfull fire kilometer lang sandstrand, Playa de Las Canteras rett utenfor ”stuevinduet”. Her finnes naturligvis et vell av kafeer og restauranter, og her kan man leie solsenger. Utenfor strendene ligger det naturlige revet La Barra, som beskytter mot stor bølger, og som var årsaken til at byen i sin tid ble anlagt her. Sørsiden av Gran Canaria har en mengde praktfulle sandstrender, fra Playa de los Amadores i den ene enden, til San Augistin i øst. Her finnes flere trivelige feriebyer som Puerto de Mogán, Playa de los Amadores, Taurito, Playa del Cura med camping, Arguineguin, Maspalomas, Puerto Rico og San Augustin – alle med kafeer, restauranter og masser av tilbud for hele familien. Besøk opplevelsesrike Gran Canaria.

Kulturopplevelser på Gran Canaria

Kanariøyene var kjent allerede i antikken. Greske sjøfolk rapporterte ved flere anledninger om øyer i havet utenfor Hercules Søyler (Gibraltar), som det sto ild og røyk fra. De første Kanariøyene ble nokså brutalt erobret, først av den normanniske adelsmannen Jean de Bethencourt tidlig på 1400-tallet, som senere fikk hjelp av kastiliansk adel som etter hvert annekterte hele øygruppen, inklusive Gran Canaria, Tenerife og La Palma på slutten av 1400-tallet. Overalt på Kanariøyene finner du gater og plasser oppkalt etter normanneren, gjerne skrevet som Betancourt.

Litt om hovedstaden Las Palmas


Hovedstaden Las Palmas ligger nordøst på øya. Denne byen har eksistert i mer enn 500 år, og har en sjarmerende gamleby med masser av arkitektoniske perler. Merk deg katedralen Santa Ana, en praktfull barokk-kirke som ble påbegynt i 1497, rett etter erobringen av Gran Canaria. I denne delen av byen finner du også det typiske kanariske Casa de Colón – der Christopher Columbus skal ha bodd på sin ferd til å oppdage Amerika – nå museum for nettopp denne oppdagelsesferden. Legg merke til arkitekturen. Gamlebyen kan også by på Museo Canario, med en enorm samling gjenstander med tilknytning til kanarisk historie og opprinnelige kultur. Her finner du også kirken San Antonio Abad fra 1600-tallet, og Museo Diocesano de Arte Sacro, med samlinger av kirkekunst fra 1500-1800-tallet.

Gran Canaria - et funn for oppdalsesreisende

Gran Canaria er et funn for oppdagelsesreisende. Opplev Roque Nublo - øyas natursymbol. Basaltklippen Roque Nublo ligger i naturparken ”Parque Rural del Nublo” i kommunen Tejeda. Naturparken ligger midt på øya og består av et fantastisk naturlandskap med forskjellige store klipper av vulkansk opprinnelse. Den mest kjente er Roque Nublo, øyas natursymbol, som betyr klippen i skyen. Byen Arucas med den gamle bydelen “Casco Antiguo”, er fredet av myndighetene. Kirken San Juan som ble bygget i nygotisk stil med Arucas-stein av lokale steinarbeidere i 1909, er verd et besøk. På kirkens nordside ligger Plaza San Juan og derfra leder gågaten til Plaza de la Constitucion. Her ligger byens vakre hage, det kommunale museet og turistinformasjonen. Her er masse å se på, og gode shoppingmuligheter. Fjellandsbyen Artenara, ved foten av naturparken Tamadaba og Tejeda ved naturparken el Parque Rural del Nublo er også spennende steder å oppleve.

Vulkaner og arkeologiske funn

Et must for mange er det enorme vulkankrateret Badama. Øyas viktigste arkeologiske museum ligger her i urbefolkningens gamle hovedstad Galdar. Her er bevart viktige bygninger som kirken Santiago de Galdar med en blanding av barokk og klassisk nykanarisk arkitektur. Aller mest kjent er Galdar for avleiringen av Cueva Pintada. I 1862 snublet lokale bønder over det som kanskje regnes som Gran Canarias viktigste arkeologiske funn – Cueva Pintada – den malte hule, med geometriske motiver gjengitt på huleveggene. Veggmaleriene regnes for å være 900 år gamle. Merk at besøk i museumsparken Cueva Pintada er guidet. Reservasjon på telefon er derfor obligatorisk.

Ta en rundtur på Gran Canaria

Hvis du besøker Gran Canaria, bør du reise litt rundt, enten på utflukt eller på egenhånd. Det er masse å se, og du vil bli overrasket over hvor kort tid det tar og komme til turistfrie småbyer der du kan se hvordan menneskene lever. Gran Canaria har masser å by på, både for deg som søker sol og badestrender, og for mennesker som er opptatt av kultur.
Steder, Kanariøyene

Gran Canaria, Spania på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt