Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Lanzarote Kanariøyene, SpaniaSkal du reise til Lanzarote i Spania eller trenger du overnatting på hotell i Lanzarote? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Lanzarote. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Lanzarote i Spania.Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Lanzarote

Lanzarote er en klassiker for norske sydenturister. Denne vulkanske øya, kjent som Isla del Fuego, Ildøya, er både populær og sjarmerende. Lanzarote er nemlig svært variert og fargerik, selv om den nesten er uten vegetasjon. Deler av øya består av et underlig, nesten uvirkelig månelandskap, som du knapt finner maken til noe annet sted på kloden. Lanzarote har helt siden 70-tallet vært et populært turistmål for solhungrige skandinaver. Mange reiser til Lanzarote for å bade og sole seg. Lanzarote har fenomenale strender med bølger som tiltrekker seg surfere fra hele verden. Særlig La Santa er populær. Ved siden av badeliv, soling og bedagelige måltider på en av Lanzarotes utallige restauranter, kan også den kulturinteresserte finne mye å se nærmere på. I Lanzarotes hovedstad Arrecife finner du blant annet barokkirken Iglesia de san Ginés, innviet i år 1665, en treskipet kirke med noe så sjeldent som tømmerhvelv.

Mer om Lanzarote

Lanzarote er i høyeste grad en vulkansk øy. Parque Nacional de Timanfaya er verd det besøk for deg som har lyst til å se hva et vulkanutbrudd kan avstedkomme. Mellom 1730 og 1736 hadde vulkanen et kraftig utbrudd, som resulterte i at flere landsbyer ble begravd. I dag er denne nasjonalparken en av Lanzarotes fremste attraksjoner. Her er kilometer på kilometer med stivnet svartgrå lavastein og kobberfarget sand. På toppen her kan du spise mat oppvarmet av den aktive vulkanen, i restauranten El Diabolo! Restaurantens grill, som utnytter varme fra vulkanen holder 300 graders varme. Besøk vakre og forunderlige Lanzarote. Lanzarote har masser å by på, både for deg som søker sol og badestrender, og for mennesker som er opptatt av kultur.

Familieopplevelser, sol og bading på Lanzarote

Lanzarote har i mange år vært et svært populært reisemål for barnefamilier, mye på grunn av klimaet. Her finner du enorme strender og et mylder av kafeer, restauranter, pub’er og barer som tilbyr en mengde typer mat. Mye er lagt til rette for barnefamilier. Sola kan være skarp, så det er lurt å tenke høy solfaktor når du velger solkrem. Lanzarote er en vulkansk øy med et overraskende goldt landskap på store deler av øya. Øya har 30 km strender, av en total kystlinje på 250km. Fra helt i syd mot nordøst finner du Playa Bianca, Playa de Papagayo, Puerto del Carmen, Playa Quemada og Playa Honda. Disse strendene egner seg for bading. På nordsiden av øya ligger La Santa, som tiltrekker seg surfere, på grunn av gode vindforhold. I det store og hele er Lanzarote godt tilrettelagt for familieferie.

Kulturopplevelser på Lanzarote

Hovedstaden på øya Arrecife har to fort, Castillo de San Gabriel fra 1574-99 og Castillo San José fra 1771. Begge ble bygget for å kunne forsvare byen, er fortsatt bevart og verd et besøk. Kunstmuseet Internacional de Arte Contemporaro blir brukt til midlertidige utstillinger av store mestere som Pablo Picasso, Juan Miró, Oscar Domingue eller den lokale kunstneren og arkitekten César Manrique. Arrecife har ellers mange godbiter å by på, innen kunst og arkitektur. Lei gjerne en bil og oppdag Lanzarote på egen hånd. Mange av byene rundt om på øya har mye å by på. En lunsj eller middag på en av øyas flotte fiskerestauranter kan bli et uforglemmelig minne. Småbyer som Puerto del Carmen, Playa Blanca og Costa Teguise er typiske feriebyer tilrettelagt for turisme. Multikunstneren César Manrique (1919-1992) har satt stort preg på øya. Takket være denne kreative sjelen kan du i dag besøke spennende og originale steder som Jardin de Cactus i Guetiza, med mer enn 1.000 kaktusarter, hulekomplekset Jamos del Agua, med en underjordisk sjø og et auditorium med 600 sitteplasser – og en akustikk du aldri har opplevd maken til. Vulkansk aktivitet preger hele Lanzarote – både den syv km lange Cueva de los Verde-tunnelen i størknet lava, og månelandskapet Malpis de la Corona er verd å få med seg. Helt nord i fiskerlandsbyen Orzola finner du topp restauranter som perler på bånd. Fisk er naturligvis spesialiteten her. Byen Teguise midt inne på øya, grunnlagt i 1418, er en av de eldste på Lanzarote. Kirken Nuestra Señora de Guadalupe ble reist på midten av 1400-tallet og er ombygget flere ganger. Byen ellers har en grandios byplan, der du kan se velstelte brosteinsgater og nydelige restaurerte hus fra Teguises storhetstid.

Kort om aktiviteter på Lanzarote

Bading, sykling, fiske, dykking, tennis, vannsport, strandvolleyball, vindsurfing, sightseeing, shopping, kunstutstillinger, brukskunst, vannski, bilutleie og båtturer. På de forskjellige strendene på Lanzarote er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.
Steder, Kanariøyene

Lanzarote, Spania på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt