Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Las Palmas Kanariøyene, SpaniaSkal du reise til Las Palmas i Spania eller trenger du overnatting på hotell i Las Palmas? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Las Palmas. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Las Palmas i Spania.Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om hovedstaden Las Palmas

Hovedstaden Las Palmas ligger nordøst på Gran Canaria. Her kan du oppleve et tilnærmet autentisk Gran Canaria med ditto arkitektur, hvis du har interesse for det, og i tillegg har litt peiling. Las Palmas er ellers en herlig hovedstad med flotte strender i sentrum. Her kan de late gå rett fra ferieleilighetene over gaten og rett på stranden for å ta seg dagens første dukkert. Kvelds- og nattelivet er ytterst livlig. Her er shoppingmuligheter av en annen verden, og faste markeder på faste dager, slik at du kan planlegge. Las Palmas er en populær bade- og ferieby fordi den gjør det mulig å kombinere badeferie med storbyferie, og ikke minst fordi det finnes en fin småby i storbyen, nemlig gamlebyen Vegueta. Mange av hotellene ligger ved de fine badestrendene på begge siden av den nordligste delen byen Santa Catalina, langs de brede strandpromenadene. Las Palmas har hele fem strender som befinner seg på begge sider av Santa Catalina; Las Canteras, Las Alcaravaneras, San Cristobal, El Confital og La Laja. Langs badestrendene legger det flere restauranter, barer og kafeer med utendørs servering, der du kan slå deg ned og se på folkelivet mens du koser deg med en forfriskning eller et måltid mat. I dette området ligger det en mengde barer, restauranter, nattklubber og diskoteker. Mye av utelivet om kvelden og natten pågår her. Det er flere gode restauranter i gamlebyen også. På nordsiden av havnen ligger den gamle festningen Castillo de la Luz. Gamlebyen Vegueta, som er anlagt rundt katedralen Santa Ana, befinner seg lenger sør på østsiden av byen, en liten busstur unna strendene. Rett ved gamlebyen ligger også de beste shoppingstrøkene. Deler av den fargerike gamlebyen strekker seg oppover i høyden. Las Palmas har for øvrig et kjent Casino, som ligger i Parque Doramas, ikke langt fra den moderne marinaen. Las Palmas har flere fine parker. Parque Catalina er et viktig møtested for byens innfødte.

Las Palmas, kultur og gamlebyen


Palmas ble grunnlag den 24. Juni 1478 av den kastilianske hærføreren Juan Rejon og kalt Real de Las Palmas. Las Palmas har i dag om lag 350 tusen innbygger, og strekker seg over et stort område, både innenfor og utenfor den store havnen. Las Palmas’ sjarmerende gamleby Vegueta, har masser av arkitektoniske perler og flere bygninger som er fra de tidligste tiårene på 1400-tallet. Merk deg spesielt katedralen Santa Ana, en praktfull barokk-kirke som ble påbegynt i 1497, rett etter erobringen av Gran Canaria. I denne delen av byen finner du også det typiske kanariske Casa de Colón – der Christopher Columbus angivelig bodde på sin reise mot vest, da Amerika ble oppdaget. Casa de Colón er nå museum for nettopp Columbus’ oppdagelsesferd. Legg merke spesielt merke til den egenartede arkitekturen, som er typisk for Kanariøyene.


Las Palmas – arkitektur, kunst og kultur


I gamlebyen i Las Palmas, finner du også Museo Canario, med en meget omfattende samling gjenstander som har tilknytning til kanarisk historie og den opprinnelige kanariske kulturen. Her ligger dessuten den vakre 1600-tallskirken San Antonio Abad, og det severdige Museo Diocesano de Arte Sacro, med samlinger av usedvanlig vakker katolsk kirkekunst fra tiden mellom 1500-1800-tallet. I gamlebyen er det også et ganske omfattende utvalg restauranter, blant smale smug, krokete brosteinsgater og pittoreske kvartaler. Og for all del; tapasbarene – ikke glem dem – her kan du oppleve noe av det mest sjarmerende med det spanske kjøkkenet, i selskap med innfødte som elsker å oppholde seg her. Det er høyest tetthet av restauranter og tapasbarer mellom katedralen og havet. Det ligger flere kirker og klostre i denne vakre bydelen. Når du først besøker gamlebyen og Santa Ana-katedralen bør du rusle litt rundt og se på all den fine arkitekturen. Ta gjerne turen de få kvartalene bort til Plaza de Santa Domingo. Las Palmas har, som mange andre spanske byer, mange flotte bygninger i Art Noveau-stil, fra rundt år 1900. Denne stilretningen ble meget populær blant spanske arkitekter.
Steder, Kanariøyene

Las Palmas, Spania på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt