Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Tenerife, Kanariøyene Kanariøyene, SpaniaSkal du reise til Tenerife, Kanariøyene i Spania eller trenger du overnatting på hotell i Tenerife, Kanariøyene? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Tenerife, Kanariøyene. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Tenerife, Kanariøyene i Spania.Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Tenerife på Kanariøyene, Spania

Tenerife er den største av Kanariøyene, og ligger mellom Gran Canaria og La Gomera, om lag 300 km fra Afrika. Tenerife har om lag 700 tusen innbyggere. Tenerifes hovedstad Santa Cruz er også hovedstaden for provinsen vest-Kanariøyene. Spanias høyeste fjell, den 3.714 meter høye vulkanen Pico del Teide, deler Tenerife i 2 helt forskjellige klimatiske soner.

Den nordvestlige delen av øya er grønn og fruktbar, fordi den ligger beskyttet av det høye fjellet. Her finnes evige vinmarker og masse vegetasjon. Her faller det mer nedbør, selv om det etter norsk målestokk ikke er rare greiene. Størstedelen av befolkningen på Tenerife bor på den nordlige delen. Sørsiden er varm og sandet; her ligger sol- og badeturistenes Playa Las Americas og Los Christianos, samt flyplassen. Den som vil være sikret sol, reiser hit.

Mer om Tenerife

Når du er på Tenerife bør du leie deg en bil og oppleve øya på egenhånd. Arkitektoniske skatter finnes i flere byer i form av renessanse- eller barokkirker. Stikk gjerne innom en av byene, parker bilen og ta en spasertur. Da opplever du folkelivet og et helt unikt stykke Spania, slik befolkningen selv gjør det. Her treffer du færre turister og flere fastboende. Byen Güimar kan by på et museum bygget av Thor Heyerdahl, på stedet der han fant steinpyramider orientert mot samme punkt ute i havet. En annen sjarmerende liten by er Icod de los Vinos. Her finnes en av Kanariøyenes største katedraler, den treskipede San Marcos, grunnlagt på 1400-tallet og bygget i vidt forskjellige stilarter som sengotikk, renessanse og barokk. Ved siden av denne vakre og severdige kirken står det berømte drageblodstreet, angivelig 1.000 år gammelt. Besøk kirken, se alle de praktfulle gjenstandene, og opplev det katolske særpreget som er så fremmed for mange av oss fra nord. Stikk gjerne innom en kaffebar i byen også. Sett deg ned, åpne sansene og få med deg det litt (for oss) småstressede og rastløse dagliglivet til de innfødte. En håndverker stikker kanskje innom, håndhilser på verten, snakker opprømt om sitt og sine, drikker opp kaffen, håndhilser igjen og piler ut i varebilen sin for å rekke neste oppdrag.

Familieopplevelser, sol og bading på Tenerife

Tenerife har i mange år vært et svært populært reisemål for barnefamilier, mye på grunn av klimaet sør på øya. Her ligger de mest populære strendene, Playa Las Americas og Los Christianos. Her finner du enorme strender og et mylder av kafeer, restauranter, pub’er og barer som tilbyr en mengde typer mat. Mye er lagt til rette for barnefamilier. Sola kan være skarp, så det er lurt å tenke høy solfaktor når du velger solkrem. Tenerife er en vulkansk øy med et overraskende rikt og allsidig landskap. Her finner du alt fra ørken til frodig jungel og dramatiske fjellformasjoner, til milevis av brede, hvite strender. Den 3.714 meter høye vulkanen Teide er spennende å besøke. Landskapet rundt forteller at det har vært voldsom vulkansk aktivitet på øya. Tenerife er blant de mest besøkte Kanariøyene. Hit kommer både barnefamilier og kulturinteresserte.

Kulturopplevelser på Tenerife

Tenerife er formet som en trekantet pilspiss. Hovedstaden Santa Cruz de Tenerife ligger på høyre side, ca 25-30 km fra nordspissen. Her går hovedveien over fra østsiden til vestsiden av Tenerife. Midt mellom Santa Cruz og vinbyen Tacoronte, som ligger 450 meter over havet på vestkysten, finner du San Cristóbal de la Laguna. Både øvre og nedre del av denne vakre universitetsbyen er å finne på Unescos liste for Verdensarven, på grunn av enestående arkitektur. Denne vakre byen var den første spanske kolonibyen uten festningsverk og byplanen her ble senere modell for mange kolonibyer i Sør-Amerika, etter hvert som spanjolene fikk fotfeste der.

Hvis du har sans for vill natur, høye stup og forrevne klipper, må du ta av mot Garachio og kjøre den gamle kystveien i vest via Masca og Santiago del Teide. Det ligger flere restauranter langs denne veien, hvor du kan stopp og spise lunsj med en utsikt du ikke har sett maken til. Det finnes en rekke museer og severdigheter på Tenerife. I hovedstaden Santa Cruz ligger det naturhistoriske og arkeologiske museet Museo de la Naturaleza y el Hombre. I turistbyen Puerto de la Cruz finner du flotte havnebassenger og et lite arkeologisk museum, som dessverre ikke er spesielt givende. Byer som Tacoronte, La Orotava Los Realejos er også ved å besøke. Tenerife er mer enn badeturisme. Tenerife er europeisk kultur med en artig liten twist. Vi anbefaler en rundtur på øya.

Kort om aktiviteter på Tenerife

Bading, sykling, fiske, dykking, tennis, vannsport, strandvolleyball, vindsurfing, sightseeing, shopping, kunstutstillinger, brukskunst, vannski, bil- og mcutleie og båtturer. På de forskjellige strendene på Tenerife er det også muligheter til å leie utstyr for forskjellige aktiviteter.
Steder, Kanariøyene

Tenerife, Spania på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt