Pakkereiser, feriehus, hotell, fly og leiebil, Mallorca Mallorca, Menorca og Ibiza, SpaniaSkal du reise til Mallorca i Spania eller trenger du overnatting på hotell i Mallorca? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Mallorca. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Mallorca i Spania.Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Mallorca, Spania

Mallorca er en av de vakre ferieøyene i øygruppen Balearene (Islas Baleares) som ligger i Middelhavet like utenfor kysten av Spania. Hovedstaden på øya er Palma de Mallorca, som også er hovedstad i regionen Balearene.

Mallorca er kanskje den mest berømte ferieøya i hele verden og har i tillegg en svært interessant historie: den har vært bosatt siden oldtiden, påvirket av talayotkulturen i 5.000 f.kr., okkupert av romerne i romertiden, underlagt islam rundt 1000-tallet for så å bli frigjort av Spania.

Mallorca ble oppdaget som turistmål ved en tilfeldighet på 1950-tallet, idag er Mallorca er utrolig populær feriedestinasjon med over 20 millioner besøkende årlig.

Hele nordvestkysten består av en fjellkjede, her finner du fjelltopper på over 1000 meters høyde, og i nord stuper klipper hundrevis av meter rett ned i havet. Klimaet er varmt, naturen er vakker, og det er fullt av badestrender, mange flotte hoteller, resorter, restauranter og barer på Mallorca.

Severdigheter på Mallorca

På Mallorca finnes det utallige severdigheter i det naturskjønne landskapet og attraksjoner knyttet til øyas dramatiske historie. Øya var tidlig kjent for sin skjønnhet og herlige klima, på 1700- og 1800-tallet var det mange kjente kunstnere som hadde sitt andre hjem her.

Mallorca har en rekke populære bade- og feriebyer spredt ut langs kysten rundt hele øya. De to mest besøkte buktene er den sørlige Palmabukten og den nordlige Alcudiabukten.

Flotte feriesteder som Santa Ponsa, Puerto de Sollér, Alcudía, Puerto de Pollensa, Palma Nova og Magaluf passer til forskjellige typer ferier og gjester; barnefamilier, pensjonister, par og festsugen ungdom. Overalt på Mallorca finner du tapasbarer med deilig mat og gode shoppingmuligheter i butikker, basarer og markeder.

Nord på Mallorca finner du Le Seu-katedralen, lenger sør finner du den vakre badebyen Puerto de Sollér som har et damptog fra 1800-tallet. Sør på Mallorca ligger den noe eksklusive havnebyen Andraitx, vest for Plama ligger Palma Nova og Magaluf. Øst på Mallorca ligger flere fiskerlandsbyer som også er verdt et besøk.

 
Steder, Mallorca, Menorca og Ibiza

Mallorca, Spania på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt