Gotland, Sverige

Når du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Gotland.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus


Gotland i Sverige – middelalderøya fremfor noen!

Omgitt av hav, med en svært viktig beliggenhet, er det mange særegenheter og karakteristiske trekk ved Gotland. Nærheten til havet, med alle mulige aktivitetstilbud, gjør Gotland til barnefamilienes favoritt! På Gotland er det alltid masse å foreta seg. Gotland har så mange severdigheter av nasjonal og internasjonal klasse att det egentlig behøves mer enn en vanlig ferie for å få med seg alle. Landskapet er noe for seg.

Mer om Gotland i Sverige

Flere og flere nordmenn har oppdaget Gotland som et populært reisemål. Gotland er Sveriges største øy, men føles som et eget land med en natur som ikke ligner det som finnes på det svenske fastlandet. Med raukar (klippformasjoner), sandstrender, engen og en fantastisk flora med blant annet sjeldne orkideer og nesten 80 mil kystlinje byr Gotland på en fantastisk naturopplevelse.

Gotland er også et paradis for de kulturinteresserte. 

Øyas middelalderkirker og bygninger gjør at man stadig blir påminnet av historien. Gotland har en historie under både dansk og svensk styre, men også perioder med relativ selvstendighet. På Gotland lever mange eldre nordiske tradisjoner videre med blant annet en egen dialekt. Også innen sport og idrett finnes grener relatert til vikingtiden, for eksempel "pærk, varpa og stangstørtning" som framdeles utøves aktivt og har sitt høydepunkt i de "gotlandske olympiske lekerne" Stångaspelen som arrangeres hvert år i juli. Man påminnes stadig middelalderen på Gotland, og hvert år i uke 32 arrangeres den store middelalderfestivalen Medeltidsveckan med historiske spill, middelaldersmusikk og draktparader. Medeltidsveckan samler hvert år titusentalls interesserte tilskuere fra hele verden.

Gotlands – et livlig fornøyelsesliv

Gotland har også et fantastisk fornøyelsesliv med levende musikk på kroer og restauranter hele året. Gotland har flest besøkende i den hektiske måneden juli, men flere og flere velger å oppleve Gotland om våren når naturen står i full blomst. August og september er også en utmerket periode for å besøke øyen på, når havet er oppvarmet og tempoet lavere. På Gotland finnes det alltid noe at gjøre på eller se uansett vær. Gotland er Sveriges solrikeste plass, men det finnes masser av aktiviteter selv om det regner, med et mangfold av kunst, museer, vikingby, urtegård, teater, forelesninger, musikk og shopping.

Gotland kalles gjerne barnas øy.

Det er aldri langt til nærmeste badestrand. Her er gårder med dyr og aktiviteter for barna, flere gårder tilbyr hesteridning, Kneippbyens Sommarland med vannsklier og masse moro, paintball, ca 40 lekeplasser for de minste, Gotlandstoget med damplokomotiv, osv. Gotland er ellers berømt for sin skjønnhet, egenart og mange kvaliteter. Her er i tillegg en mengde aktiviteter som båutleie, vannski, bading, krabbefiske og golf. Kort sagt er Gotland et feriemål med noe for alle.

 Steder, GotlandMest populære steder SverigeGotland, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt