Feriehus og hotell, Örebro Midt-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Örebro. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Örebro. Ønsker du overnatting på et hotell i Örebro? Se våre uslåelige priser på hotell, Örebro her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Örebro

Örebro er en åpen og trivelig by beliggende i Västra Svealand, omtrent midt mellom Stockholm og Oslo. Örebro har en mengde aktiviteter å tilby barnefamilier. Det finnes en mengde badeplasser i og rundt byen. Örebro ligger på begge sider av elven Svartån, og her finnes flere fine badeplasser. På en liten øy midt i elven ligger Örebro Slott fra middelalderen, som du kan lese mer om nedenfor. Blant annet finner du i sentrum av Örebro Gustavsvik Badepark med sklie, barnebasseng, barnepool, bassenger, badstu, boblebad, kafé og restaurant – et ypperlig alternativ for hele familien. Lek & Buslandet i Örebro er Europas største innendørs lekeland, med hele 7000 kvadratmeter å leke på. Her finnes det en mengde aktiviteter som passer alle aldre, som klatreinnretninger, multisportsarenaer, rutsjebaner, ballhav, crazycars, softballarena, hoppeborger, lazergame, babyhjørne, samt restaurant/kafé m.m.Dessuten fotball, tennis, curling og sjakk! Som du skjønner; noe for alle.

Mer om Ørebro

Örebro kan ellers tilby en mengde aktiviteter som golf, sykling, riding, kano og kajakk, gokart, paintball, klatring, turer, sightseeing etc. I tillegg er byen svært sjarmerende med vakre bygningsmiljøer langs Svartån, som deler byen i to. Spesielt rundt Slottet og Storbron blir mange overrasket over hvor vakker Örebro er. Langs Svartån finner du flere kafeer og restauranter med utendørs servering i sommermånedene. Örebro har dessuten gode shoppingmuligheter. I det sentrale Örebro bortenfor Stadsparken ved Svartåns strand finner du friluftsmuseet Wadköping, som er Örebros svar på Stockholms Skansen. Med sine gamle trehus og gårder skildrer Wadköping Örebros eldre bebyggelse og bymiljø. Her kan hele familien rusle rundt blant gårdstun og se hvordan man levde for 150 år siden. Besøk håndverkere, butikker, museer og utstillinger. Her finnes museer, utstillinger, kafé og matsal, handelsbod, bakeri, antikvariat og mange andre spennende butikker og verkssteder der håndverk utføres slik det ble i gamle dager.

Litt om Örebros historiske severdigheter

Örebro fikk bystatus på 1200-tallet, men har eksistert i form av bosetninger og småbybebyggelse i mange århundrer før det. Mye av den gamle bebyggelsen gikk dessverre tapt under en bybrann i 1854, men fra denne tiden har Örebro til gjengjeld flere flotte bygninger som i dag pryder sentrum. St Nikolaus kirke er opprinnelig fra 1200-tallet og overlevde brannen. Den er imidlertid ombygd flere ganger siden. Rådhuset fra 1863 i nygotisk stil ser du på Stora Torget i sentrum. Örebro Läns museum er et av Sveriges første i sitt slag, og kan by på mer enn 100.000 gjenstander fra de tidligste tider frem til i dag. ”Svampen” er et soppformet vanntårn med flott utsikt over byen – i dag byens symbol. 5 kilometer vest for Örebro finner du Karlslund Herrgård oppført mellom 1804 og 1809 i den gustavianske stilen, som er særegen for stormakten Sverige. Örebro var et viktig trafikk-knutepunkt, blant annet for pilegrimsfarende til Nidaros i Trodheim.

Litt om Örebros Slott

I over 700 år har Örebro Slott vært byens midtpunkt. En gang en enkel forsvarsborg og fengsel, under Vasatiden ombygd til et praktfullt kongelig slott. I vår tid en åpen og levende turistattraksjon med slottsbutikk, visninger, utstillinger, restaurant og kafé. Örebro slott har vært gjennom flere utbygginger, som du kan få mer informasjon om på Slotshistoriska museet i nordvesttårnet på Örebro Slott. Fra middelalderen var det først et fengsel Mange kjente og historisk viktige mennesker har passert gjennom de tunge portene, som hellige Birgitta, Engelbrekt og Gustav Vasa, Karl IX, Gustav II Adolf og Karl XIV Johan. Enda flere er alle de ukjente menneskene gjennom århundrene, som møtte sin skjebne i Örebroborgen. Som for eksempel russiske og danske krigsfanger fra de mange krigene stormakten Sverige har ført gjennom tidene. Samt de kvinnene som satt anklaget for hekseri.
Steder, Midt-Sverige

Örebro, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt