Feriehus og hotell, Karlstad Midt-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Karlstad. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Karlstad. Ønsker du overnatting på et hotell i Karlstad? Se våre uslåelige priser på hotell, Karlstad her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Karlstad

Karlstad ligger vakkert til ved Sveriges største innsjø, der Klarälven renner ut. Karlstad er i dag en levende by med en aktiv handelsstand, som tiltrekker seg mange kunder fra byens omland, og ikke minst fra Norge. Byen er trivelig og velordnet, og preget av at den er bygget på Klarälvens delta, med mange elveløp. Dette gjør at flere kvartaler har sjarmerende partier med alleer og bebyggelse langs elven, noe som bidrar til å skape en litt annerledes by. Det er masser av ting å ta seg til i Karlstad, både for barn og voksne. Byens beliggenhet nær både Vänern og Klarälven gir muligheter for sightseeing fra båt, og i Karlstad får du låne sykler gratis. Det finnes fine badestrender noe kilometer sørvest for Karlstad, og mengder av fiskemuligheter.

Mer om Karlstad, historie og kultur

Karlstad har vært kjent som markeds- og tingsted helt siden middelalderen, og fikk bystatus i 1584. Karlstad har som mange andre byer med omfattende trehusbebyggelse vært rammet av storbranner. Den siste fant sted i 1865, og etterlot kun ett kvarter, Almen, uskadet. Almen er i dag et kulturkvarter. Den vakre bispegården fra 1781 klarte seg også i brannen, på grunn av sin store hage. Domkirken måtte bygges om, men mye av interiøret fra tidlig 1700-tall ble berget. Värmlands Museum på Sandgrunnsudden langs elven har flotte samlinger som dokumenterer Värmlands historie, inklusive folkekunst. Den flotte Alsters Herregård tilhører museet, og ligger vakkert til i terrenget 8 kilometer øst for Karlstad.Steder, Midt-Sverige

Karlstad, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt