Feriehus og hotell, Mora Midt-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Mora. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Mora. Ønsker du overnatting på et hotell i Mora? Se våre uslåelige priser på hotell, Mora her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Mora

Mora er et av Sveriges mest besøkte turistmål. Ved siden av å være et ualminnelig idyllisk tettsted med smale gater og gammel bebyggelse, har Mora en mengde severdigheter å by på. Mora kommune omfatter også den nordre Siljansbygden. I sentrum av Mora finner du blant annet Mora gamle kirke, med bygningsrester fra 1200-tallet, da den første steinkirken ble bygd. Mora gamle kirke ble herjet av brann i 1671 og gjenoppbygd i de følgende to årene. Tårnet sto ferdig i 1673. De eldste delene av Prestegården er fra 1620-tallet, mens annet tømmer her er datert til 1695. Nærmeste nabo til kirken er Zorn-gården, der byens store sønn og internasjonalt kjente kunstner, Anders Zorn levde deler av sitt liv sammen med hustruen Emma. Zorn flyttet mange gamle bygninger hit, blant andre det gamle elshuset, som han benyttet som atelier. Zornsamlingarna består av Zornmuseet, Zorngården, Zorns gammelgård, Zorns textilkammare och Gopsmor.

Mer om Mora

Mora forbindes med en annen kjent svensk person, i tillegg til Anders Zorn, nemlig Gustav Ericsson Vasa, som ledet et opprør herfra i år 1520-21 for å mobilisere mot Danskekongen og hans tyranniske styre. Han var en adelsmann som ble valgt av Dalarnas befolkning som hövitsman. Opprøret spredte seg, også etter befrielseskriget 1521-1523, som resulterte i at Sverige, unntatt Skåne ble en fri nasjon. Gustav Vasa ble valgt til konge av Sverige som Gustav I den 6. Juni 1523. I Mora ligger også Vasaloppmuseet med gjenstander og bilder tilknyttet dette kjente skiløpet, som første gang ble arrangert i 1922, 401 år etter at Gustav Vasa flyktet på ski fra Mora til Norge.

Mer om Mora og severdigheter

Moras berømte håndverksproduksjon av Dalahester kan oppleves i bygdene Nusnäs og Färnäs. Sagolandet Tomteland ved foten av Gesundaberget gir familien muligheter til å møte de fleste figurer i eventyrene, inklusive selveste jultomten. Gesundaberget er ypperlig for sykling og fotturer. Fra toppen har du en fantastisk utsikt over landskapet og bygdene rundt. Hjuldamperen Gustav Wasa trafikkerer Siljan på sommerstid. Ved innsjøen Siljan ligger også det gamle bygdesamfunnet Leksand og det severdige Rättvik.

Siljanområdet om vinteren

Rättvik har en flott alpinbakke med flere heiser, den lengste mer enn 1000 meter lang. Høydeforskjellen er på 150 meter. Bakkene egner seg spesielt godt til å lære seg å stå på snowboard. Fra heisen er det en mengde fine preparerte landrennsløyper. Gesundaberget ved Mora har også et fint alpinanlegg med 12 nedfarter inklusive egen barnebakke og en terrengpark. Orsa Grönklitt nord for Mora har et flott alpinanlegg med 23 nedfarter.

Steder, Midt-Sverige

Mora, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt