Feriehus og hotell, Torsby Midt-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Torsby. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Torsby. Ønsker du overnatting på et hotell i Torsby? Se våre uslåelige priser på hotell, Torsby her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Torsby

Torsby er en liten og trivelig by som er kjent av mange nordmenn både fra såkalt grensehandel, og som stoppested for turer i det vakre Värmlandslandskapet. Torsby har et livlig og oversiktlig sentrum, med en del gammel bebyggelse bevart. Torsby ligger vakkert til helt nord for innsjøen Øvra Fryken ved utløpet av to små elver. Det er masse å ta seg til i Torsby, som for eksempel bading, fiske, jakt, kanoturer, mountainbiking, flåteferder, fotturer, sykkelturer og villmarkssafari. Torsby har også flere severdigheter, både i naturen og i form av hus- og kulturmiljøer. Torsby er ingen by der innbyggerne stresser, og det hviler en trivelig og avslappet atmosfære her.

Torsby og finnekulturen


Når du kommer inn til Torsby fra vest, ligger Torbsy Finnkulturcentrum på venstre hånd, rett før byen. Dette er et museum, bibliotek og arkiv som dokumenterer og fortelle om den skogsfinske kulturen. I utstillingen "Niittaho - den blommande svedjeängen" får besøkeren en spennende opplevelse av finnskogens særtrekk som bygninger, neverfletting, jakt, fiske, trolldom, språk og musikk. Her er også en utstilling rettet spesielt mot barn. Museet har en liten kafé som er åpen sommerstid, og er et fint sted å ta en stopp på turen videre, for eksempel mens mor eller far handler. Det finnes for øvrig flere finnegårder som i dag er hembygdsgårder, eller bygdemuseer, åpne for publikum. Merk at Torsby også har et meget fint Fordonsmuseum med veteranbiler og -motorsykler, som holder åpent fra juni til slutten av august.

Mer om Torsby, finnegårder og trolldom

Cirka 20 kilometer fra Torsby ligger to finnegårder, som ble fraflyttet under dramatiske omstendigheter. Røjden ligger på grensen ved riksveien mot Kongsvinger, og har et dypt kors i jorda, der det ikke gror noe, selv om gresset gror rundt. Det finnes u\ingen forklaring på fenomenet. Den andre gården, Mikkola, ble fraflyttet i all hast i 1901 etter at møbler og Glass begynte å fly veggimellom og senger plutselig reiste seg på høykant. Ingen har bodd her siden, og i dag står kun grunnmuren tilbake. Finnene bosatte seg i grensestrøkene mellom Norge og Sverige tidlig på 1600-tallet, etter at det ikke fantes mange egnede marker for finnene å slå seg ned på i Värmlandsområdet. Noen finner havnet også et godt stykke inn i Norge, som områdene mellom Asker og Sundvolden. Årsakene til at de utvandret fra Finland på slutten av 1500-tallet var flere. 

Mer om Torsbys omegn

Torsby har et ganske rikt kulturliv med hele fem gallerier, som ligger på gamle gårder i området rundt Torsby. Samtlige er små kunstverk i seg selv, idyllisk beliggende med masse å se. Kulturvandringsleden er en 5 kilometer lang gangsti som tar for seg det meste av Torsbys utvikling gjennom tidene. Torsby ligger i et kupert terreng med mange fjellformasjoner, som gir flott utsyn over landskapet. Det er flotte tur- og fiskemuligheter nær sagt over alt hvor du kommer.
Steder, Midt-Sverige

Torsby, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt