Nord-Sverige, Sverige

Når du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Nord-Sverige.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus


Verd å vite om det nordlige Sverige

Sverige består av flere landskaper med forskjellige naturgitte egenskaper. Sverige kan by på det fjellrike nordvest og Bottenvikens overraskende mange fine familietilbud, inklusive bademuligheter. Ja, klimaet her er tørrere og mildere enn det de fleste er klar over. Lapponia er et stort område rundt Sarek nasjonalpark, som er oppført på Unescos liste over Verdensarven på grunn av det unike landskapet og sin flora og fauna. Her finnes merkede vandringsruter. I Kiruna kan du se et helt unikt gruvesamfunn. I Jokkmokk finner du svensk Fjell- og samemuseum, i Boden det svenske Forsvarsmuseet Norrbotten og i Luleå Gammelstads Kyrkstad, også dette oppført på Unescos liste over Verdensarven. Litt lenger sør, ved Boliden, Umeå og Nordmaling finner du rester etter henholdsvis tidlig og viktig gruvedrift, kraftverk og jernverk Höga Kusten er et område i Bottenviken som har vært spesielt utsatt for landheving etter istiden, som også er oppført på Unescos liste over Verdensarven.

Mer om Nord-Sverige og de største opplevelses- og fornøyelsesparkene


Nord-Sverige utgjør mer enn halvparten av Sveriges totale landareal. Om sommeren er dette et enormt eventyrland for barn i alle aldre som liker utendørsaktiviteter. Turgåing, riding i fjellet, fiske, spennende kanopadling mulighetene er utallige. Selvsagt finnes det også her flere forskjellige opplevelsesparker. I Lycksele finnes en flott vannpark, i Skällefteå finner du Vitbergsbaden, i Umeå og Luleå de flotte Leos lekeland, i Holmsund 9 km unna Umeå et vannland; Aquarena. I tillegg finner du Skeppet, Pite Havsbad i Piteå og Boda Borg aktivitetssenter i Gällivare, bare for å ha nevnt noen. De fleste kommunene i Sverige har ganske omfattende tilbud til barna. Undersøk på kommunens hjemmeside dit du skal. De mest fantastiske av alle parkene er selvsagt nasjonalparkene – for eksempel Sarek og Abisko, med sin uforglemmelige og flotte natur.Steder, Nord-SverigeMest populære steder SverigeNord-Sverige, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt