Feriehus og hotell, Kiruna Nord-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Kiruna. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Kiruna. Ønsker du overnatting på et hotell i Kiruna? Se våre uslåelige priser på hotell, Kiruna her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Kiruna

Kiruna i Nord-Sverige er en ung by, grunnlagt i år 1900 på grunn av en eneste årsak, nemlig store forekomster av jernmalm. Det kjente gruveselskapet LKAB startet utvinning av jernmalm her på slutten av 1890-tallet, og Kiruna fikk bystatus i 1948. Kiruna er i dag verdens største by i utstrekning på 20.000 km2 med om lag 19 tusen innbyggere. Navnet har byen etter at av de to fjellene den ligger mellom, Kirunavaara. Før år 1900 het stedet Loussavaara og besto kun av en husklynge. Fordi grunnen under byen i stor grad er utgravd, frykter man at grunnen her skal gi etter. Det er derfor planer om å flytte hele byen noen kilometer unna.

Mer om Kiruna

Kiruna har litt av hvert å by på for sine feriegjester. Her kan du komme ned til 540 meters dybde i LkAB InfoMine og få et innblikk i den utviklingen som gruvedrift har gjennomgått si løpet av drøye hundre år. I nedlagte gruveganger dyrkes det for øvrig shiitakesopp, noe du også får se. 40 kilometer øst for Kiruna ligger et romfartssenter, Esrange, hvor du kan få omvisning, etter avtale. Kiruna har 50 døgn med midnattsol og 20 døgn uten sol overhodet, for å si det slik. I vinterhalvåret er sosial omgang høyt prioritert, og Kiruna har et livlig uteliv. Her arrangeres isskulpturfestival i januar. Sveriges høyeste fjell ligger ikke mange kilometer unna. Herfra, på 2111 meters høyde, kan du se nesten en tiendel av Sverige på klare dager.

Mer om Kirunaområdet og severdigheter i Jukkasjärvi

Jukkasjärvi er en interessant og spennende by, som ligger 17 kilometer øst for Kiruna. Her kan du oppleve en tidligere samisk by, med bygninger helt tilbake fra 1600-tallet. Her ligger Lapplands eldste kirkebygning, et kapell fra 1607, med en flott utskåret og malt altertavle i tre, som skildrer områdets religiøse vekkelse på 1800-tallet, under Lars Levi Laestadius. Altertavlen er et arbeid av Broder Hjorth. Jukkasjärvi er de senere årene blitt berømt for sitt 5 tusen kvadratmeters store Ice Hotel, hvor du kan overnatte i issenger og nyte drinker i isbaren. Kjente kunstnere bidrar hvert år med nye skulpturer, og et Ice Globe Thatre oppfører klassiske skuespill som Macbeth og Falstaff på samisk. I Jukkasjärvi Art Center vises isskulpturer om sommeren da resten av hotellet smelter. Restauranten ligger her og er åpen hele året.
Steder, Nord-Sverige

Kiruna, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt