Feriehus og hotell, Luleå Nord-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Luleå. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Luleå. Ønsker du overnatting på et hotell i Luleå? Se våre uslåelige priser på hotell, Luleå her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Luleå

Luleå er en trivelig og åpen by beliggende nesten innerst i Bottenviken. Luleå markedsfører seg som porten til Bottenviken, og det ikke uten god grunn. Luleå har flere fine badestrender og kan tilby sine besøkende en mengde aktiviteter både til lands og vanns. For barnefamilier er det greit å vite at Sveriges største innendørs lekeland, Leos Lekland har 2500 m2 med aktiviteter og moro, inklusive kafé. Teknikens Hus inneholder en mengde morsomme utfordringer; her kan du lage ditt eget papir, kjøre fjernstyrte småbåter, eller sende ut raketter – pluss at du kan ta heisen ned i den gamle gruven. Luleå har golfbane, masser av fiskemuligheter både i Bottenhavet og i tjærn og sjøer i omlandet. Her er det sykkelstier og fine turer du kan gi deg ut på. Og et bysentrum med shoppingmuligheter, kafeer og restauranter.

Mer om Luleå og Verdensarven

Luleå har en kirke fra 1400-tallet, med unik bebyggelse fra samme tid i omgivelsene, ved navn Gammelstad kyrkstad. Denne kom i 1996 på Unescos liste over Verdensarven. I Unescos begrunnelse for å føre opp Gammelstads kyrkstad på listen over Verdensarven står det at den er ” – et enestående eksempel på det tradisjonelle kirkestedet som finnes nord i Skandinavia. Den illustrerer på en usedvanlig måte hvordan en tradisjonell byplan er tilpasset de spesielle geografiske og klimatologiske forholdene som finnes i et vanskelig klimatisk miljø." Verdsarvsområdet omfatter kirken, omgitt av kirkebyen, de gamle bykvarterene, de offentlige bygningene og deler av den yngre permanente bebyggelsen. Kyrkstadstradisjonen, og sedvanen med å overnatte i de såkalte kyrkstugorna i samband med kirkebesøk, er avgjørende for statusen som Verdensarv.
Steder, Nord-Sverige

Luleå, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt