Feriehus og hotell, Umeå Nord-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Umeå. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Umeå. Ønsker du overnatting på et hotell i Umeå? Se våre uslåelige priser på hotell, Umeå her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Umeå

Umeå kalles ”Björkarnas stad” på grunn av sine 3000(!) bjerketrær plantet langs byens brede avenyer og store parker. Disse ble anlagt da byen ble nærmest totalskadet av brann i 1888. Umeå passer ypperlig for barnefamilier. Umeå ligger ved Bottenviken og har med sin nærhet til både hav, elv og innsjøer en mengde bademuligheter. Du finner også et vannland, ”Aquarena”, 9 kilometer sørøst for byen, i Storsjöhallen i Holmsund. Her er det flere sklier, bassenger og spennende innretninger både innen- og utendørs. I Holmsund ligger også Norrlands største dyrepark. Umeå kan by på en mengde aktiviteter for både voksne og barn som padling, fiske, klatring, mountainbike, turridning, sykkelturer, bowling, simultanskyting og biljard, ved siden av fotturer og bading.

Mer om barnas Umeå

Leos Lekeland i Umeå er en spennende lekepark i jungelmiljø med en mengde spennende aktiviteter for ungene. Lilla Norrbyskär er en miniatyrby i 1/3 størrelse der et bondegårdsmiljø fra 1920-årene er gjenskapt. Her kan ungene leke og takle artige utfordringer på lærerikt sett. Äventrysparken ved Tomtebo er også en flott lekepark for barna, med masser av forskjellige innretninger som ungene kan boltre seg i. Umeå har også en fin 4H-gård hvor barn og voksne kan hilse på dyrene, oppleve en ekte bondegård, og kanskje utføre litt frivillig gårdsarbeid. Hvis barna skal delta på alt Umeå kan tilby dem, må dere tilbringe hele sommerferien her. Umeå er en universitetsby.

Mer om Umeå


Umeå har ord på seg for å være en livlig by der det alltid skjer noe. Umeå profilerer seg som en kulturby, noe som innebærer at det alltid skjer spennende ting innen musikk, kunst og teater. Det faktum at Umeå er en universitetsby, gjør at byen har en ung befolkning og et stort antall trivelig utesteder i alle prisklasser. Umeå ble grunnlagt på 1300-tallet og fikk bystatus i 1622. Byen lå den gang ved havet, men er på grunn av en kraftig landheving ligger Umeå nå en drøy mil fra kysten. Dessverre ble mesteparten av den gamle bebyggelsen ødelagt på grunn av brannen. Et par av byen mest imponerende og severdige bygg ble reist umiddelbart etter brannen, som Scharinska Villan i Storgatan og Moritska gården – den sist nevnte bygget for en tømmerbaron som ikke var særlig begeistret for begrensninger.

Mer om det gamle Umeå

Gammlia friluftsmuseum ligger i østre Umeå, cirka 2 kilometer fra sentrum. Museet hører til Västerbottens museum og er med sine bygninger og virksomhet tenkt å gi et inntrykk av hvordan det kan ha sett ut under historisk tid i Västerbotten. Bygningene på området er hentet fra ulike deler av länet; deriblant en kirke, en bruksherrgård, en kvern, en 1800-talls bondegård, en skole og en smie. Sommerstid finnes det også svenske rasehester, -kuer, -får, -griser og -høns på området. De daglige aktivitetene omfatter blant annet smørkjerning, baking av flatbrød sløyd og håndverk. Gårdene er åpne for omvisning fra midt i juni til slutten av august, samt under et årlig julemarked. Friluftsområdet er alltid åpent for besøkere.

Mer om Umeå og omgivelsene


I kulturbyen Ratan, 4 mil nord for Umeå finnes et håndverkssenter vakkert beliggende i det gamle Hamnmagasinet ved kaien. Med utsikt over havet og Rataskär vises og selges lokalt håndverk som ”luffarslöjd”, håndlaget såpe, glasskunst, urtesalt, malerier, strikkevarer, bokbinderi, halsband, lappetepper, trådsløyd, bare for å ha nevnt noe. Som alle andre svenske byer har Umeå tatt vare på flere gamle bondegårder i distriktet, som kalles ”hembygdsgårder”. Her vil du alltid finne unike gårdsmiljøer fra tidligere tider. Ofte server slike gårder kaffe og enkle småretter eller kaker.
Steder, Nord-Sverige

Umeå, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt