Feriehus og hotell, Gøteborg Sør-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Gøteborg. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Gøteborg. Ønsker du overnatting på et hotell i Gøteborg? Se våre uslåelige priser på hotell, Gøteborg her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Göteborg

Göteborg er Sveriges nest største by og landets største og viktigste havneby, med lange maritime tradisjoner. Göteborg er på mange måter Sveriges svar på Bergen, en selvstendig, munnrapp og utadvendt by, som har sine øyne vendt mot vest og sør, med ryggen til Stockholm og Sverige. Det er ikke uten grunn at Göteborg kan varte opp med et enormt underholdningstilbud og uteliv. Göteborg er fergehavn for ruter til Kiel, Fredrikshavn, Newcastle og Kristiansand. De første innbyggerne her var hollendere, som bosatte seg i byens eldste deler Vallgraven og Norrstaden, som med sine fine kanaler minner mye om Amsterdam. Göteborg er et svært populært reisemål for norske turister og barnefamilier, ikke minst på grunn av den enorme fornøyelsesparken Liseberg og nærheten til havet og flotte bademuligheter.

Mer om Göteborg

Göteborg har masse å by på for sine feriegjester, både av gammel bebyggelse, severdigheter og fornøyelser. Göteborg er en ung by, kun 400 år gammel. Imidlertid er disse 400 årene godt bevart, både gjennom bydeler, arkitektur og museer. Mye av dette er synlig i bydelen Västra Norrstan, som er lite kjent blant besøkende. Denne bydelen ligger rett sør for landemerket GöteborgsUtkiken, det markante røde og hvite kontorbygget til Stena Line, som ligger ved havnen – på folkemunne kalt ”läppstiften”. Her finnes det flere severdigheter. Barken Viking er en seilskute fra 1909, som nå fungerer som hotell. På dekket er det sommerstid uteservering. Lenger ut i havneområdet ligger Sjöfartsmuseet med Akvariet. Rett ved finner du Gathenhielmska huset med et friluftsmuseum med trehus, som viser en typisk 1800-talls forstad.

Mer om severdigheter i Västra Norrstan

Göteborgs Oprahus ble innviet i 1994 og er et flott stykke moderne arkitektur. Rett nedenfor ved kaien ligger et av verdens største flytende fartøymuseer, Göteborgs Maritima Centrum, som kan oppleves om bord i jageren Småland fra 1952 og Ubåten Nordkaparen fra 1962. Litt lenger sør og litt inn langs Stora Hamnkanalen finner du Göteborgs Stadsmuseum i et 1700-talls kontorbygg som tilhørte det tidligere Ostindiska Kompaniet. Her kan du oppleve Vest-Sveriges tidlige historie og få innblikk i hva Göta kanal betød for utviklingen av denne landsdelen fra vikingtiden og fremover. Mellom Stadsmuseet og operaen ligger Kronhuset fra 1600-tallet med Kronhusboderna, hvor det i dag er håndverkerlokaler og serveringssteder. Ved Gustav Adolfs Torg ligger det gamle rådhuset fra 1673, Stadshuset og Wenngrenska villan fra 1700-tallet og børsen fra 1849. Hvis du går oppover i byen herfra, kommer du til Avenyn, eller Kungsportavenyn, som den egentlig heter.

Mer om Göteborg og severdigheter

Rett sør for Västra Norrstan ligger området Inom Vallgraven. Dette er, i liket med Västra Norrstan et meget hyggelig område med til dels gammel bebyggelse og masser av sjarmerende serveringssteder. Her ligger også den flotte domkirken bygget mellom 1815 og 1825. Langs Rosenlundkanalen ligger Feskekörka, et fiskemarket bygd i 1874 i gotisk stil. Her får du fisk og skalldyr direkte fra Nordsjøen, og her er flere serveringssteder der du kan få servert delikatesser fra havet. På sørsiden av kanalen finner du nok en spennende gammel bydel, Gamle Haga. Dette var i sin tid arbeidernes boligkvartaler, som nå er fylt med håndverkere, kunstnere, småbutikker, kafeer og restauranter i gamle koselige trehus, som ved lov den gang kun kunne bygges i to etasjer på grunn av brannfare. Rett sør for bydelen ligger Skansparken med rester av befestningen Skansen Kronan fra 1687. Her er det i dag et militærmuseum.

Götaplatsen og Kungsportavenyn

Götaplatsen ligger nederst i Avenyn, og er omgitt av noen av Göteborgs viktigste bygninger. Her ligger Konstmuseet, Konsthallen, Stadsteatern, Stadsbiblioteket og Konserthuset. Midt på plassen står Carl Milles statue Poseidon, som er blitt byens symbol. Lenger opp i byen ligger Nya Ullevi og Liseberg, begge viktige trekkplastre for byen Göteborg. Fornøyelsesparken Liseberg inneholder bøtter og spann av utfordringer og underholdningstilbud for små og store, med berg- og dalbanen ”Balder” fra 2003 og ”Kanonen” fra 2004 som hovedattraksjoner. Liseberg utvider stadig med nye attraksjoner. På Kungsportavenyen er mye av Göteborgs fornøyelsesliv samlet, ved siden av kanalkvartalene som nevnt innledningsvis. Her finner du et stort utvalg av restauranter og kafeer i alle prisklasser, samt flere av Göteborgs beste hoteller.
Steder, Sør-Sverige

Gøteborg, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt