Feriehus og hotell, Kalmar Sør-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Kalmar. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Kalmar. Ønsker du overnatting på et hotell i Kalmar? Se våre uslåelige priser på hotell, Kalmar her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Kalmar

Kalmar er en by med cirka 35.000 innbyggere, som har en stolt historisk fortid og mange flotte severdigheter. Kalmar er i dag et senter for utdanning, kultur og administrasjon, og en populær feriedestinasjon. Kalmar kan by på helt unike severdigheter, som for eksempel Kalmar Slott, der Kalmarunionene mellom Norge, Sverige og Danmark ble undertegnet i år 1397. Kalmar sentrum har mange gamle bygninger, brosteinsgater og store parkområder. Kalmar har to historiske bydeler, Gamla Staden, som ligger på fastlandet og øya rett på utsiden. Kvarnholmen har gågater og shoppingstrøk i tillegg til historisk bebyggelse. Kalmars attraktive beliggenhet ved broen til Öland gjør at mange turister besøker Kalmar. Kalmar er et ypperlig feriested for barnefamilier.

Mer om Kalmar og familieferie

Kalmar beliggenhet ved havet byr på en mengde aktivitetsmuligheter. I og rundt Kalmar finnes det flere fine badeplasser. Det finnes også et badeland Äventyrsbadet, med sklier, bølgemaskin og masse annen moro. Leos Lekeland er et annet sted der barna kan ha det gøy. Dersom dere har lyst til å se dere om i Kalmar på egenhånd, kan det være en god idé å leie sykler. Kalmar har mange koselige småveier som også leder til fine friluftsområder. Rundt sentrum av Kalmar finnes det mange fine fiskeplasser. Det finnes også en rekke aktører som leier ut kanoer. Kalmar kan by på flere fine golfbaner, bowlinghaller og krokketbaner. På Kvarnholmen i Kalmar finnes det også flere kafeer og restauranter, mange av dem med utendørs servering sommerstid.

Kalmar og historie

Kalmar har en lang og dramatisk historie. De første skriftlige kildene som omtaler Kalmar som en by, er fra 1100-tallet. De første fundamentene for borgmurene rundt Kalmar Slott ble påbegynt på denne tiden, så der er sannsynlig at byen Kalmar ble anlagt allerede på 1000-tallet, kanskje enda tidligere. Et middelaldersagn forteller at Olav den Hellige samlet sine skip her, og det må i så fall ha vært i første del av 1000-tallet, ettersom han ble drept på Stiklestad i år 1030. Kalmar har Sveriges eldste byvåpen fra cirka 1255. Den 13. juli 1397 ble Kalmarunionen, en union mellom Norge, Danmark, Sverige, Island og Finland, undertegnet. Den varte til år 1523. Kalmars viktige strategiske beliggenhet som militær havn og handelssted nær den daværende grensen til Danmark, resulterte i flere stridigheter i 1503, og 1599, begge betegnet som Kalmarblodbadet. Mellom årene 1611 og 1670 ble Kalmar beleiret 22 ganger av danskene, med mange dødsfall og mye elendighet. Kalmar slott ble imidlertid aldri erobret. Etter Roskildefreden i 1658 mistet Kalmar sin marineflåte og strategiske betydning, som ble overtatt av Karlskrona lenger sør, fordi grensen mot Danmark ble satt der den nåværende grensen går.

Historiske severdigheter i Kalmar

Kalmar har mye å vise frem fra sin lange og dramatiske historie. Kalmar Slott er i følge dem selv Kalmars mest umoderne severdighet, der ingen endringer er gjort siden 1592. Kalmar läns Museum viser blant annet gullskatten, våpen, kanoner og en mengde annet fra regalskipet Kronan, som eksploderte, kantret og sank her i år 1676. Andre severdigheter er Kalmar Konstmuseum, Krusenstiernska Gården, Kalmar Domkyrka, Kalmar Sjöfartsmuseum og Galma Staden, for å ha nevnt noen. I området rundt Kalmar finnes det flere middelalderkirker som Arby Kyrka fra cirka år 1250, Hossemo Kyrka fra år 1120, Kläckeberga Kyrka fra 1100-tallet, Voxttrops Kyrka fra 1200-talet og Hagby Kyrka fra slutten av 1100-tallet. Kalmar Domkyrka fra 1600-tallet, Castensgården fra 1667, Rosenlundska huset fra 1654, Kalmar gamle Rådhus fra år 1684 og Kalmar Teater fra 1863 ligger alle på Kvarnholmen. Kvarnholmen er en livlig bydel med både gamle og nyere bygninger. Mye er gjort for å ta vare på de gamle bygningsmiljøene. Store deler av Kvarnholmen består av fotgjengersoner.

Middelalderbyen Salvestaden

Salvestaden, som også går under navnet Medeltidsstaden Salve, er en mindre kopi av en by slik den kunne vært under middelalderen. Salvestaden er bygget opp rett utenfor Kalmar, cirka 5 km sør for sentrum. Her kan voksne og barn se og prøve hvordan livet kan vært i den gåtefulle middelalderen. Besøkere får utføre aktiviteter som å gå i væpnerskole, skyte pil og bue, bake middelalderbrød, male og designe skjold og sverd, se på katapultutskyting og masse mer. Her kan hele familien se gjøglere og turneringer, samt delta i gjestebud.

Foto nr 10-17: Magnus Bremefors, Din Byrå, Kalmar 2005

Steder, Sør-Sverige

Kalmar, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt